Weekoverzicht #39; chirurg, osteopaat en Marie Kondo kampioen

Opel Tigra cabrio lage temperaturen

Soura en ik moesten allebei naar een specialist, ik redde weer wat eten van de afvalbak en leerde de enige echte Marie Kondo kampioen kennen. Maar eerst konijnenspam want die hebben mensslaven om hun rotzooi op te ruimen.

Albino konijn eet klaver

Kijkt hij boos? Moe? Evil? Sarcastisch?

Maandag; vieze, salmonella winkeltjes

Ik hopte van specialist naar specialist. Eerst werd Soura na gekeken door een osteopaat voor paarden. Er was van alles mis maar niks was echt heel erg mis. Lekker cryptisch weer, maar in ieder geval fijn om te horen dat ik nog op mijn paard mag stappen. Wat haar cryptische omschrijving eigenlijk betekende was dat alle kleine problemen bij elkaar opgestapeld inmiddels een groot probleem gaven, maar het probleem op zich nog niet zo veel voorstelde.

Kort gezegd kwam het er op neer dat ruiter en pony lui waren (no shit, dat is waar ik op stal om bekend sta, maar het is goed om te zien dat ook een specialist het nu heeft vast gesteld). Dus ik moet nog harder aan de bak (want ondergetekende vind dat ze al heel serieus dressuur doet), maar ik had ook echt wel een nieuw zadel nodig. Mijn huidige zadel kon op zich wel, maar ik maakte het er niet beter op. Dus, tijd voor mijn laatste zoektocht naar een nieuw zadel.

Vanuit Soura ging ik door naar het ziekenhuis, afdeling chirurgie voor het na laten kijken van mijn abcessen. Na tien minuten stond ik weer buiten met het verzoek om een afspraak in te plannen voor een ingreep waarbij ze mijn hele oksel open gaan halen (overdramatisering van de werkelijkheid). Ik heb er nu al zin in, nog een mes in mijn arm. Amputeer dan maar meteen alles (nogmaals overdramatisering van de werkelijkheid).

Afdeling chirurgie Rijnstate ziekenhuis Arnhem

Het is wel duidelijk bij welke afdeling het geld zit. Dit is absoluut de meest luxe balie van het ziekenhuis.

Ik had de hele dag vrij genomen om van hot naar her te hobbelen en zag dat als een mooie kans om naar het nieuwe winkeltje in het winkelcentrum om de hoek te gaan. Zo’n Turkse markt met vlees, groente, kruiden waarvan ik de potjes niet kan lezen en Turkse koffie. Maarten nam alle verschillende soorten Turkse koffie mee om te testen. Bij het wachten om te betalen stond een medewerker de rauwe kipfilet met zijn blote handen in de vitrine te gooien. Vervolgens waste hij zijn handen niet maar pakte het pinapparaat voor een klant. Vervolgens smeerde hij alle rauwe kip aan Maarten zijn koffie af tijdens het inpakken in een tasje en ging verder met andere klanten helpen. Je kon de stukken kip aan zijn handen zien plakken en thuis bleken er op de pakken allemaal stukken rauwe kip te zittn. Wat een ontzettend slechte hygiëne protocollen en slechte winkel. Ik denk dat ik ze aan ga geven bij de inspectie voor de volksgezondheid.

Dus als je nog eens een voedselvergiftiging op wil lopen, ik weet er een heel fijn adres voor in Arnhem.

Dinsdag; orthodontist

Ik werkte een dagje vanuit huis omdat de orthodontist weer met me aan de slag moest. Mijn tanden lopen nog goed op schema, maar ben nog wel even bezig voordat alles eruit mag. Maar dan heb ik ook wel een tandpastareclame lach tot mijn dood.

Ik scheurde om half zeven naar de Ekoplaze bij ons om de hoek die sinds twee weken ook mee doet aan de Too Good to Go app. Het is echt fijn om te zien hoe hard die ontwikkeling gaat. Zo is er niks in een stad en zo zitten er al weer bijna twintig restaurants, winkels, cafe’s en wat zo verder bij aangesloten. Zelfs Hotel Haarhuis op Arnhem Centraal biedt de mogelijkheid om aan het einde van het ontbijtbuffet te komen ontbijten.

Als je dan toch een keer lowbudget wilt reizen, dan kun je daar heel prima ontbijten voor bijna niks.

Toogoodtogo app Arnhem

Zo veel nieuwe plekken om eten te redden in Arnhem

De osteopaat vond dat ik een dag na de behandeling lekker door het bos moest rijden om Soura haar lijf los te houden, maar Soura spoorde voor geen meter, dus er was niks relaxt en ontspannen aan die bosrit. En aangezien de dagen weer korter worden, reed ik het laatste stuk ook nog in het donker. Dan ziet Soura ze helemaal vliegen. Gelukkig is dat voor mij een mooi moment om een stevige workout te doen. Die pony scheelt me heel wat sportschoolbezoekjes.

buitenrit in het donker te paard

In het donker naar huis

Woensdag: hypergeluidssensitief

Na vijf uur werken was ik er helemaal klaar mee. Bouwvakkers waren op mijn werk op mijn verdieping aan het verbouwen. Grote drilhamers, slijptollen, heel veel herrie. Soms was het een uurtje stil, maar net wanneer ik dan lekker in de flow van mijn werk zat, zetten ze weer een of ander groot apparaat aan. Ik vertrok van mijn werk om lekker met Soura te gaan rijden. De zon scheen en ik heb na de osteopaat weer hernieuwde energie om met Soura aan de slag te gaan.

Deze onderbreking van mijn werkdag betekende wel dat ik tot 20.00 uur door zat te werken thuis. Want uiteraard onderbraken de konijnen mijn werkzaamheden om de haverklap doordat ze vonden dat mijn voeten uit de weg moesten, of de planten wat extra snoeiwerk konden gebruiken.

vliegen vliegenmasker bonte pony

Liefde is: de vliegen op je hoofd aan je mensslaaf afvegen. En bedankt weer hè.

Donderdag; wat een kleine wereld

Aan het einde van mijn werkdag checkten er gasten in voor onze Airbnb. Ze deden mee aan de Nederlands kampioenschappen rookworst. Blijkbaar is Arnhem daar al jaren de gaststad voor. Onze Airbnb gasten bleken al drie keer kampioen geworden te zijn. Aan hun accent te horen kwamen ze uit Friesland. Dus ik vroeg waar vandaan. Bleken ze uit hetzelfde kleine dorp als mijn oom en tante te komen. Wat een kleine wereld.

Ze zijn bijna de laatste gasten voor dit jaar. Alleen komende week nog 1 keer gasten. We hebben genoeg verdiend om het hele jaar de schoonmaakster van te betalen en we kunnen in januari vrijwel gratis op roadtrip naar Frankrijk. Weer een stap dichter bij mijn vervroegd pensioen met dit semi-passief inkomen. Volgend jaar gaan we kijken of we met een hogere prijs voor Airbnb meer kunnen verdienen. Of dat we anders hetzelfde verdienen, maar dan met minder overnachtingen.

recyclen gastank open haard buitenhaard

Het was de perfecte week om af en toe de houtkachel aan te doen

Vrijdag; er zit een camera in dat pindakaaspotje

Snel om zeven uur in mijn pyjama aan het werk om alvast zoveel mogelijk werk te verzetten voordat ik einde van de ochtend naar stal ging voor de verjaardag van de staleigenaresse. Met allemaal andere paardenmeisjes aten we taart en vlogen er honderden paardenverhalen over tafel die we de afgelopen jaren verzameld hadden.

Van een man die dacht dat het pindakaasvoerpotje van de vogels een camera was tot alle kansloze hondenbezitters die hun hond nooit onder controle hebben en van een helikopter die zomaar ineens door een veel te rijke gast in het weiland werd neer gezet tot het ontzettend lieve verhaal van hoe ze elkaar hadden leren kennen.

chipolata taart

Lekker taart eten op stal onder werktijd

Na twee uurtjes theeleuten met allemaal vrouwen die blijkbaar niet werken op vrijdag moest ik toch echt weer op huis aan om verder te werken. Komende week zit ik weer in het buitenland en het leek me deze keer handig om mijn hotelkamers toch minstens een paar dagen van tevoren aan te vragen. Niet dat dat het enige was wat ik de rest van de dag deed hoor. Dat je niet denkt dat ik vier uur bezig ben met iemand mailen over een hotel.

Opel Tigra cabrio lage temperaturen

Ook temperaturen lager dan 10 graden zijn zeer geschikt cabrio weer

Zaterdag; Marie Kondo kampioen

Maarten en ik begonnen de ochtend met het opruimen van zijn kledingkast. Volledig Marie Kondo stijl gooiden we alles uit zijn kast zodat Maarten vervolgens bij elk kledingstuk kon bedenken of het een gevoel van ‘sparking of joy’ oproepte.

Heel wat pas-sessies later was het duidelijk dat Maarten de absolute Marie Kondo kampioen is van ons twee. Zijn kast ziet er een heel stuk overzichtelijker uit dan mijn eigenlijk nog steeds propvolle kast.

Marie Kondo stijl kledingkast opruimen

Tja, het moge duidelijk zijn van wie welke kast is.

Het was geweldig weer om een paar uur bij Soura rond te hangen. Nu de ergste hitte voorbij is, maar de zon nog wel lekker schijnt en ik mijn weekenden iets leger in heb gedeeld, is niks zo fijn als uren op stal rond hangen. Praatjes met iedereen, een rondje wandelen met Soura, nog wat extra aan het werk voor Soura, spelletjes doen om appels te verdienen en ondertussen nog wat laatste zonnestralen opvangen.

bonte pony buitenbak Arnhem

Hoe ik mijn dagen het liefst door breng, in het zonnetje rondhangen op stal

Einde van de middag hadden Maarten en ik een date in de bioscoop voor The Equalizer 2 met Denzel Washington. Uiteraard perfect in mijn straatje van geweldadige actiefilms. Niet zo goed als Mission Impossible Fall Out maar minstens goed genoeg voor een avond fijn entertainment. Daarnaast hadden we de hele zaal voor onszelf. Helemaal alleen voor onszelf.

Nog een leuk weetje: Vue Cinema in Arnhem gaat ergens de komende maanden verbouwen en is van plan al zijn bioscoopstoelen te veilen. Dus mocht je nog eens je eigen thuisbioscoop willen bouwen, dan is dit je kans. Kom je Maarten en mij ook tegen, want wij hebben hiermee ons nieuwe klusproject bedacht. Voortaan Jason Statham op groot scherm vanuit supercomfortabele bioscoopstoelen.

Vue Arnhem bioscoop

Een hele bioscoopzaal voor onszelf, whoopwhoop

Zondag; winter komt eraan

Pfoeh de kou is nu echt in aantocht. Toen ik vroeg in de ochtend op stal aan kwam, was het nog maar 1 graden en waren de grassprietjes bevroren. Wel een hele goede temperatuur voor Soura, want hoe kouder het is, hoe meer vet ze eraf stookt.

Samen met een stalgenootje reden we drie uur lang door Nationaal Park de Hoge Veluwe. We kwamen tot twee keer toe moeflons tegen (van die grote geiten met gekrulde hoorns, ik dacht dat mensen dat wel wisten… ). Maar we kwamen vooral heel veel dagjesmensen tegen. Overal fietsers, wandelaars met hond, wandelaars met kind, verdwaalde fietsen, Soura vond het allemaal geweldig. Zo geweldig dat ze in galop er graag wat feest aan toevoegde door her en der naar een denkbeeldig kind te bokken. Niet helemaal wat ik na twee uur rijden in gedachten had. Ik vond het handiger toen ze haar rug nog vast had zitten en ze niet bokte.

dauw gras winter

De winter komt er aan, maar nog even niet voor mij want ik ga eerst naar de zon

Netflix en Storytel tips

De nieuwe vaste rubriek in mijn weekoverzicht. Veel kijk- en luisterplezier!

Fijne film op Netflix: Spy. Een actie-comedy met slecht acteerwerk en slecht camerawerk. Eigenlijk een recept voor een paar uur verveling maar dat was zeker niet het geval. Het hing van flauwekul en sarcasme aan elkaar en ik lachte me helemaal krom twee uur lang. Oh en had ik al gezegd dat Jason Statham erin speelt?

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Review; paardrijden Sao Miguel Azoren, Portugal (meerdaagse met vaste standplaats)

Sao Miguel Azoren Portugal Paardrijden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.