Weekoverzicht #37; abcessen en kringloopwinkelen goes international

Streetart Antwerpen België

Het was me de week wel weer. Ik ging van ‘niks aan de hand’ naar ‘vol met abcessen’ en ik ging van ‘spullen minderen’ naar ‘kringloopwinkelen in het buitenland’.  Maar eerst konijnenspam want die minimaliseren onze tuin op hoog tempo.  

wit konijn eet riet

Vrolijk hoofd als hij zit te eten, maar check die levensgevaarlijke tandjes

Maandag; key account management training

Ik bracht mijn gehele maandag door in een training key account management. Soms zijn gemixte groepen goed, maar deze keer zaten er vrij veel mensen van R&D bij waardoor een diepgaande key-account analyse een stuk lastiger werd. Mijn bijdrage aan een uitgetekend plan was zoals altijd weer zeer diepgaand. Zie onderstaande foto.Werk Key account management trainingNa het werk at ik in Amersfoort met iemand van mijn team. Er zijn uit de budgetmeetingen een paar grote wijzigingen gekomen die impact gaan hebben op het werk van het team in Roemenië. Aan mij de schone taak om ze daarvoor enthousiast te krijgen. En hoe gaat dat makkelijker dan met eten.

NH hotel eten Amersfoort

Een van de grote voordelen van mijn werk; zo luxe kook ik voor mezelf nooit

Dinsdag; behoorlijk overwerkt

De afgelopen drie weken was ik elke week in het buitenland te vinden. Ik ben maar zeer minimaal aan de rest van mijn werk toegekomen. Ook op deze dinsdag zat ik weer in dezelfde training als waar ik maandag ook in zat. Nog een dag waarin ik verder achter zou komen te lopen. Ik ben niet supersnel gestresst, maar ik ben bijna vier weken verder waarin ik geen enkele dag op kantoor ben geweest. Dit begint inmiddels een probleem te worden. Dus de komende weken maar eens orde op zaken stellen.

bont paard ligt in het zand
Heel veel actie zat er niet in 

Woensdag: Soura loopt niet meer goed

Al maanden sukkel ik met Soura haar gezondheid. 99% van de tijd loopt ze prima, behalve wanneer ze onder het zadel galoppeert in de bak, dan lijkt ze achter te draven en voor te galopperen. Het rare is dat in het bos dit probleem niet bestaat, dus het lijkt wel bijna te komen door de bochten die ik in de bak veel meer rijd dan in het bos. Ik dacht eerst dat het probleem bij het zadel lag, maar nu ik het derde zadel gebruik, is dat ook uitgesloten als oorzaak. Het probleem is precies symmetrisch, dus zowel linksom als rechtsom dus daarmee is ook uitgesloten dat het in de benen of schouders zit. Dan blijven er nog maar een paar mogelijkheden over.

Soura zou een probleem in haar bekken kunnen hebben of een wervel ergens op het einde van haar rug vast kunnen hebben zitten want haar rug is verder nergens gevoelig. Altijd lastig om bij paarden erachter te komen waar het probleem nou zit. Oftewel, we gaan beginnen aan het eeuwige dokteren. Binnenkort komt er een osteopaat/fysiotherapeut om al haar spieren en gewrichten door te lopen en eens te kijken of we de oorzaak kunnen vinden. Tot die tijd doe ik maar even iets rustiger aan met rijden en gaan we wat vaker wandelen.

Opel Tigra cabrio kilometerstand

Onze superfijne cabrio houdt het al 200.000 km vol. Tijd voor een feestje

Donderdag; abcessen

Ik begon mijn dag bijzonder slecht. Het ene moment had ik niks en het andere moment lag ik met een mes in mijn arm. In de afgelopen paar dagen kreeg ik ineens een hele dikke bult in mijn oksel dus zo snel mogelijk naar de huisarts om te laten checken wat het is. Zij constateerde dat ik meerdere abcessen had in mijn oksel waarvan de aanleiding niet helemaal duidelijk is maar waar wel direct wat aan gedaan moet worden. Ik zal jullie alle details a la Dr. Pimplepopper besparen maar ik kan je wel vertellen dat een mes in je lijf zonder verdoving verre van fijn voelt.

Waarom geen verdoving?

Tja, dat werkt niet bij abcessen, dus meer dan wat ijsspray om mijn huid te verdoven zat er niet in. Zegt ze aan het eind nadat ze me in verband ingewikkeld had dat ik door moet naar de chirurg die me verder open moet gaan halen want ze kon er niet helemaal goed bij dus dan blijft het abces terug komen. Maar echt niet dat ik nog een keer zo in me rond laat wroeten met een chirurgisch mes zonder dat ze mijn arm eraf verdoven.

Ik had nog vijf overleggen staan op mijn werk en had zin om naar Soura te gaan, dus met mijn oksel in het verband en een wijd vest er overheen naar mijn werk gereden. De snijdende pijn zakte in een paar uur tijd weg waardoor ik ook weer terug keerde naar de levenden. Dat was maar goed ook, want tegen het einde van de dag stonden twee belangrijke overleggen gepland waar ik mijn creativiteit voor nodig had. Onder invloed van pijn is creativiteit ver te zoeken bij mij. Ik heb nu al geen zin in het bezoek aan de chirurg over een paar weken.

Ik wil minstens mijn eigen morfine pomp.

Pepernoten in September

En omdat het spelt kruidnoten zijn moet ik ineens geloven dat ze gezonder zijn?

Vrijdag; kringloopwinkelen goes international

In de ochtend stond mijn moeder op de stoep om haar verjaardagskadootje te innen. Ik had beloofd om een weekend internationaal te gaan kringloopwinkelen. Ik had een geniaal reisschema uitgedacht waarbij we minstens acht kringloopwinkels en acht vintage kledingwinkels zouden zien. Daarvoor zouden we afreizen naar het bruisende Antwerpen.

Heb je je ooit afgevraagd wat er gebeurd met de spullen die bij de Kringloopwinkel niet verkocht worden?

Ik niet, maar toen ik deze vraag in een blog artikel van Go With the Flo tegen kwam, vroeg ik het me wel af. Hoe een nutteloze vraag je hersens kan entertainen. In de meeste kringloopwinkels gaan de spullen naar een andere kringloopwinkel om het daar nog eens te proberen. Er zijn ook kringloopwinkels die restpartijen aan handelaren verkopen. En afhankelijk van het type spullen worden er ook partijen weggegeven aan asielzoekerscentra, Leger des Heils, etc.

Lonely Planet Egypte

Het moet wel het lot zijn dat ik zomaar een Lonely Planet Egypte vind; bestemming 2019!

Maar wat blijkt nou, in België gaan de overblijfselen van de Kringwinkels (ja, in België is die winkel zonder loop) naar een Kilomeet. Dit zijn winkels waar je per kilo of per meter betaald. En dan niet van die belachelijk hoge prijzen als in sommige vintage winkels wordt gerekend, maar bizar lage bedragen. Zo betaal je 0,50 euro per kilo huisraad zoals servies en keukenspullen en 0,50 euro per strekkende meter voor kasten en banken.

Ik moet eerlijk bekennen dat wat er nog over is nadat niemand het wil hebben niet echt best is. Maar moet je als student je huis inrichten, dan is dit de perfecte plek om voor minder dan 10 euro je gehele inboedel te kopen inclusief kasten en banken. Uiteindelijk scoorde ik na alle kringloopwinkelbezoeken rondom Antwerpen een trui, een armband, een legging en mijn moeder een fruitmand en twee grote drinkbekers. Alles bij elkaar waren we minder dan zes euro kwijt. Oh en ook nog een Lonely Planet Egypte. Ik kom eigenlijk nooit Lonely Planets tegen bij de Kringloopwinkel, dus toen ik deze zag van een bestemming die erg hoog op mijn droomlijst staat, zag ik het maar als het lot en heb ik besloten dat we volgend jaar naar Egypte af gaan reizen.

Recylcen oude videobanden plantenbakken

Wat een gave manier om van je oude videobanden af te komen. Gewoon plantenbakken van maken

Streetart Antwerpen België

Overal streetart in Antwerpen. Ik vond vooral deze buiten het centrum van Antwerpen heel bijzonder

Zaterdag; vintage handschoenen

Na een vegan ontbijt in het centrum van Antwerpen bij Divers waren we helemaal opgeladen voor een tweede ronde door Antwerpen. Ik had een hele wandelroute uitgezocht waarbij we maximaal resultaat zouden hebben door het centrum van Antwerpen.

Antwerpen is perfect voor goede kwaliteit vintage, vooral als je ’70’s fan bent.

Monique Stam interieur Antwerpen België

Bohemian eclectisch interieur bij Monique Stam

Wat een superleuke winkels had Antwerpen in de aanbieding. Van echte designerstukken (note: niet te betalen) naar unieke vintage items. Maar je kunt in Antwerpen ook prima terecht voor de kledingkast van je vader uit de jaren 80. Af en toe zat er een winkel tussen waar echt alleen maar van die troep uit de tijd van de jeugd van je ouders hangt. Ik houd best van vintage, maar er is ook zoiets als “dat kan echt niet meer”.

Divers vegan cafe Antwerpen België

Lekker ontbijten

Vegas vintage Antwerpen België

Zoveel gave schoenen. Ik had ze het liefst allemaal gekocht.

Acht winkels later was ik een paar hele chique vintage handschoenen, een mosterdgeel jasje, een oudroze trui en een donkergroene handtas rijker. We wilden nog naar de Sjacherbeurs, maar die bleek sinds 2015 niet meer te bestaan. Dus na een wandeling van ruim 20 minuten kwamen we aan op een plein waar enkel de gewone markt was en geen Sjacherbeurs meer (tja voorbereiding is het halve werk of zo). Dan de extra tijd maar gebruiken als een goed excuus om op een terrasje te zitten en mensen te kijken.

Rare Reclame Antwerpen België

Ah, dus in België is witwassen niet strafbaar? Ga ik daar voortaan heen om al mijn miljoenen wit te wassen

Zondag; Jason Statham half ontbloot

Met z’n drieën trokken Maarten, ik en Soura erop uit voor een ochtendwandeling. Ik natuurlijk vanaf de rug van Soura totaal onverantwoord zonder zadel, zonder cap en zonder hoofdstel. Maarten met Soura aan een touwtje in stevig tempo door het bos wandelend. Maarten liep zo snel door dat Soura af en toe niet eens tijd had om om zich heen te kijken naar alle chaos op de zondagochtend. Want ja, het was weer zo ver. Heel Nederland gaat op zondagochtend weer hardlopen en mountainbiken bij de laatste zonnestralen van het seizoen. Let trouwens niet op die creepy lach van mij op de foto. Ik denk dat ik de Joker uit Batman na probeer te doen.

Paardrijden Landgoed Warnsborn Arnhem

Totaal onverantwoord zonder cap, zonder zadel, zonder teugels, met dat levensgevaarlijke paard van mij achter Maarten aan het bos in.

We sloten de dag af in de bioscoop bij de beste film van het jaar; The Meg. Of eigenlijk; Jason Statham zonder shirt (kwijl kwijl). Het is zo’n film met top-acteerwerk, geniale verhaallijn, onvoorspelbare wendingen en zeer realistisch (*sarcasm alert!!!). Eigenlijk zat ik alleen maar naar Jason Statham te kijken. Ik voel een tienercrush aankomen. Ik denk dat ik posters van hem boven mijn bed ga hangen en hem uren verliefd in de ogen ga staren. Check bij mijn Netflix tips hieronder waar deze kwalitatief uitermate geslaagde film The Meg eigenlijk over gaat.

Netflix en Storytel tips

De nieuwe vaste rubriek in mijn weekoverzicht. Veel kijk- en luisterplezier!

Fijne film in de bioscoop: je las het al bij zondag dat er een geweldige bioscoopfilm met Jason Statham draaide; The Meg. Een film over een megahaai en Jason Statham. Had ik al gezegd dat hij zijn shirt ergens tijdens de film uit trekt? Ik vind dat iedereen met een beetje fatsoenlijke algemene ontwikkeling minstens deze film gezien moet hebben.

Fijne Netflix film: Anon. In een wereld waar geen privacy meer bestaat en anonimiteit lang geleden achter ons is gelaten. Een donkere, ietwat langzame, maar bijzonder fascinerende film over de toekomst wat betreft privacy. Het was vooral het concept wat het bijzonder boeiend maakte. Een absolute aanrader voor tech/sci-fi/detective-liefhebbers.

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen. Of althans, daar is dit gedeelte voor bedoeld, maar ik had zo’n bizar volle werkweek dat ik nergens aan toe ben gekomen. Dus daarom een willekeurige leuke foto van een liggende roze olifant in Kaunas, Litouwen. Streetart Kaunas Litouwen (1)

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.