Weekoverzicht #36; bierfeest, brand en buitenland

Zonsopkomst Kloster Seeon Duitsland

Ik reisde voor de derde week op rij voor mijn werk naar het buitenland waar ik een hele week management meeting had maar waar ik ook genoot van het fantastische uitzicht vanuit het klooster waar we verbleven, van een vroeg uitgevallen Oktoberfest en een fijne werkweek. Maar eerst konijnenspam want die hebben elke week een Oktoberfest.   

konijnen eten boerenkool

Drie seconden liet ik het hekje open staan….

Maandag; pony met een kater

Ik werkte vanuit huis wat me mooi de gelegenheid gaf om rond mijn lunchpauze naar Soura te gaan. Het is eigenlijk best een fijne onderbreking van de werkdag wanneer ik lekker buiten uit kon waaien. Samen met wat stalgenoten sjokten we door het bos. Althans, Soura sjokte want de andere ponies hadden niet zo’n topconditie als Soura. Die renden er hijgend achteraan.

Ik werd natuurlijk door mijn werk gebeld precies tijdens die buitenrit. Gelukkig niet in volle galop, maar Soura heeft niet per se een hele lichte tred, dus die hoor je duidelijk door de telefoon. Daarnaast waren er nog een paar paarden op de achtergrond hysterisch aan het hinniken, dus die collega zal wel gedacht hebben.

Vliegenmasker pony gaat af

Hoe een stalgenootje Soura aan trof. Soura had blijkbaar een kater, want die vond dat gedimde licht wel prettig

Dinsdag; werktrip naar Duitsland, deze keer faalde ik niet

Met de trein vertrok ik naar München. Al mijn collega’s besloten te vliegen, maar ik wilde liever beenruimte, wifi, stroom en een goede werkdag dus ging ik liever met de trein. 6,5 uur werken later stapte ik uit in München; de plek waar ik al meer dan eens met de trein naar toe reisde in mijn vorige baan. Raar om daar dan ineens weer te zijn maar dan met nieuwe collega’s.

Station Arnhem Centraal ICE internationale trein

Onderweg naar München met mijn slaaphoofd

We zouden de rest van de week in een oud klooster verblijven vlak bij de Chiemsee; Kloster Seeon. Ik ben niet echt een enorme Duitsland fan, maar Bavaria regio is wel erg de moeite waard. Redelijk hoge bergen, mooie meren, veel groen en fijne uitzichten. We passeerden zelfs nog mijn oude werk onderweg daarheen. Uiteraard vertelde ik mijn taxigenoten honderduit over elke koe die ik tegen kwam onderweg, en dat terwijl ik helemaal niks met koeien heb. Blijkbaar blijft er van elke baan wel iets hangen, want ik deed de hele week ook niks anders dan mensen hun computer repareren (sidenote; ik heb ook zeven jaar bij een IT bedrijf gewerkt).

Chiemsee Bavaria Kloster Seeon

Mistig uitzicht over Chiemsee

Mijn reis was zeer succesvol verlopen. Geen verkeerde trein genomen, geen aansluitingen gemist, niet op het verkeerde perron gezeten. Ik was zowaar trots op mezelf dat ik zonder noemenswaardige voorbereiding op mijn plek van bestemming aan was gekomen. Althans, bijna dan. Vanaf München zou ik met mijn collega’s die waren komen vliegen meereizen met een shuttle. Ik stond op tijd bij de shuttle. Mijn collega’s ook. Beetje jammer alleen dat die Duitser ons bij het verkeerde hotel afzette. Het zou sowieso al ruim een uur reizen zijn naar het hotel, maar die niet-Engels-sprekende Duitser zette ons ook nog eens af bij een hotel wat ruim een half uur verder lag dan waar we eigenlijk moesten zijn. Zucht…. Dus zaten we in het verkeerde hotel een half uur te wachten tot de taxichauffeur terug gekeerd was om vervolgens nog een half uur terug te rijden naar waar we vandaan kwamen. Alles bij elkaar was de 80 km van München naar Kloster Seeon langer dan de gehele treinreis van Arnhem naar München.

Seeon Chiemsee Kloster Bavaria Duitsland
Buitenaardse invasie onder mijn hotelkamerraam. Of is dit nou wat ze kunst noemen?

Woensdag: lokaal eten van 3.000 calorieën.

Ik was op tijd wakker om op de pier boven het water te genieten van de zonsopkomst. Eerlijk gezegd had ik liever gewoon geslapen tot mijn wekker zou gaan, maar dat was blijkbaar te veel gevraagd. Ik bleek niet de enige te zijn die de slaap in de ochtend niet meer kon vatten, want ik kwam een aantal collega’s tegen die ook maar een rondje gingen lopen. Sommigen omdat ze een triathlon gingen lopen zaterdag (patsers) en sommigen omdat ze foto’s gingen schieten (creeps). 

Zonsopkomst Kloster Seeon Duitsland

Wat een fijn begin van de dag in het zonnetje

Na een dagje vergaderen, wandelden we aan het einde van de middag met z’n allen zes kilometer via het bos en velden vol met weidebloemen naar het restaurant. Een typisch Bavarisch restaurant met houten balken, een houten balkon en bediening in traditionele Bayerische kleding. Ik vrat me helemaal vol met Kaiserschmarnn met appelmoes. Dat is een typisch gerecht voor de streek, maar een enorme calorie-explosie. Kaiserschmarnn is een soort roer-pannenkoek met rozijnen, dus ik scoorde weer hoog op de groente-index voor die dag. Maar echt, ik zweer je dat dit gerecht bij de gewone hoofdgerechten stond.

Kaiserschmarnn Bavaria

Typisch lokaal gerecht wat het beste gegeten kan worden met een flinke kwak appelmoes; Kaiserschmarnn

Donderdag; Bierfeest

De dag bestond uit budgetvergaderingen. Budgetvergaderingen zijn altijd lastig want het budget ligt vaak hoger dan de ingediende voorstellen van de verschillende individuen. Dus de dag bestond vooral uit hoe we dat gingen oplossen. Het was ontzettend fijn te merken dat iedereen ontzettend positief en gemotiveerd was om te brainstormen over waar we kansen lieten liggen. De meeste budgetvergaderingen die ik tot nu mee heb gemaakt is het vooral een soort loopgravenoorlog waarin mensen hun eigen territorium met granaten en tankwagens verdedigden. Dit was een van de eerste budgetvergaderingen waarin er ruimte was voor nieuwe ideeën en iedereen keihard samen werkte om het budget rond te krijgen. Of was het omdat we liters bier in het vooruitzicht hadden?

Gang Kloster Seeon Duitsland Chiemsee

Old meets new in Kloster Seeon.

Na een lange dag vergaderen werden we opgehaald met de taxibus voor een Duits Bierfeest vergelijkbaar met het Oktoberfest. Of eigenlijk was het de septemberversie van de Oktoberfest. Overal lederhosen, vrouwen waarvan de borsten uit hun pakkie vielen en heel veel liters bier. Niet per se mijn manier van uitgaan, maar ik heb me kapot gelachen met mijn collega’s. Van rondjes in de achtbaan tot kansloze gesprekken met vrouwen in weinig verhullende jurkjes.

Oktoberfest Bayern

Heel veel bier en tieten op dit vroege Oktoberfest

Vrijdag; brand

De dag begon met brand in het klooster waar ik de hele week verbleef. Eerst keek iedereen glazig om zich heen bij het afgaan van het brandalarm, maar toen we door het personeel het klooster uit gedreven werden, leek het toch wel menens. Er werden mensen onder de douche vandaan geplukt om in hun badjas buiten te wachten en oude omaatjes werden in hun rolstoel naar buiten gespoed. Gelukkig bleek er na inspectie van de brandweer geen grote uitslaande brand en stonden we na wat frisse buitenlucht zo weer terug bij het ontbijt.

Brand Kloster Seeon

En daar kwam de brandweer langs gescheurd

De rest van de ochtend vulde ik met speeddaten met collega’s. Dat klinkt kinky, maar is eigenlijk een heel leuk concept. Productmanagers, management team en finance speeddaten met de verschillende managers om te kijken hoe we het komende kwartaal in gaan steken. In een gesprek van 15 minuten bespreek je wat je nodig hebt en dan schuif je door naar de volgende speeddate. Ik heb deze speeddate rond pas eenmaal gedaan in het vorige kwartaal en het is fijn om te zien dat de ideeën die bedacht worden ook echt uitgevoerd worden in dat kwartaal. Ik had de verwachting dat in een gesprek van 15 minuten niet echt een duidelijk doel gezet kon worden, laat staan dat het ook nog dat kwartaal uitgevoerd zou worden.

De rest van de dag bracht ik door in de trein – werkend – om alle achterstand opgelopen in de afgelopen dagen weg te werken. Bij thuiskomst was ik zo gaar van deze zware week dat ik in een streep door naar bed ging.

Kloster Seeon Chiemsee Bavaria Duitsland

Schattig torentje in het klooster

Zaterdag; alweer een nieuw zadel?

Een heel stuk uitgeruster werd ik wakker. Maarten en ik hadden een rustig klusweekend gepland om het plafond in de schuur en de womancave te verven. Blijkbaar kan ik niet normaal verven want er zat meer verf op mij dan op het plafond na een paar uur.

Uiteraard ging ik voor een ritje naar Soura. Ik ga voor de laatste keer een poging ondernemen een nieuw zadel te kopen. In plaats van daar weer een fortuin aan uit te geven, pak ik het deze keer handiger aan. Ik had een testzadel waarmee ik een week ga rijden zodat ik ook echt goed kan uitproberen of het wat is. De eerste indruk is positief. Ik zit als een huis en Soura loopt er beter mee als haar andere zadel. De komende dagen verder testen op lange ritten en meer bakwerk om te zien of het ook echt blijft.

Verf op je gezicht

Mijn hoofd na het verven van het plafond

Zondag; verdwaald op de Veluwe

Maarten en ik hebben elkaar de afgelopen weken maar weinig gezien. Ik zat drie weken lang doordeweeks de hele week in het buitenland, dus we moesten het hebben van de twee dagen weekend. Deze zondag was onze gezamelijke Maarten&Linda lamtakkendag. We schilderden samen de schuur verder af, lagen samen op het gras te snoozen met de konijnen en deden vooral even helemaal niks.

Nou ja, ik boekte wat accommodaties voor vakanties, probeerde de verf uit mijn haar te krijgen en ging nog een rondje naar de Veluwe drie uur lang. Het was eigenlijk de bedoeling om in twee uurtjes terug op stal te zijn van de Veluwe, maar ik en een stalgenootje verdwaalden waardoor we bijna naar Hoenderloo gereden waren. Heb ik in ieder geval mijn testzadel goed uit kunnen proberen, want we waren zo ineens 25 kilometer verder voordat we weer thuis waren.

Nationaal park de hoge veluwe te paard

Uitwaaien met een stalgenootje in Nationaal Park de Hoge Veluwe

Netflix en Storytel tips

De nieuwe vaste rubriek in mijn weekoverzicht. Veel kijk- en luisterplezier!

Netflix: superspannende Belgische serie (Franstalig België) over een verknipt dorp en een moordzaak op een donkere buitenlander. Het moge duidelijk zijn dat ik nogal van de buitenlandse crimie’s ben en deze kan absoluut toegevoegd worden aan de serie met favorieten.

Qua luisterboeken luister ik nu van alles door elkaar en ben nergens echt enthousiast over, dus daar kan ik jullie deze keer niet mee verblijden.

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Review: herschrijfbaar notitieboekje – is het een duurzaam alternatief?

Greenbook duurzaam notitieboek

 

 

 

4 thoughts on “Weekoverzicht #36; bierfeest, brand en buitenland

 1. Cor Hoekstra

  Telsell had vroeger een prachtig hulpmiddel om te voorkomen dat er werd gespat bij het schilderen, iets voor de volgende keer?

  1. My Wanderlust Diary

   Hahaha, oh ja, goede oude herinneringen. Dat ik er niet aan gedacht heb om de PaintStick te kopen voor dit project. Geniaal! Die zet ik wel op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag 🙂

 2. Flitter Fever

  Wat een leuke blog weer. Die foto van jouw hoofd met verf hahaha En prachtig daar op de Veluwe, en dat klooster en zo. Super! Fijn dat we even mochten meegenieten. xx

  1. My Wanderlust Diary

   Lief! En ja, ik ben niet echt een verftalent. Misschien de volgende keer toch maar een “mannetje” regelen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.