Weekoverzicht #29; kies je voor diervriendelijk of voor je eigen portemonnee?

Biologische varkens in vrijheid

De hitte en de droogte blijven maar aanhouden. En dan stond ik ook nog eens tussen de varkens waar het eigenlijk altijd warm is, tenzij je de varkens meer natuurlijk houdt en ze lekker in de drek kunnen rollen.  Maar eerst konijnenspam want die zijn altijd vegan. 

slapende konijnen

Die witte is helemaal in dromenland terwijl zij wil weten wat ik in mijn hand heb

Maandag; in de verte staren helpt altijd

Het is een behoorlijke uitdaging op mijn werk om alle ballen in de lucht te houden. Ik houd wel van een uitdaging en heb het rotsvast geloof in dat alles uiteindelijk wel goed komt. Voordeel van al deze uitdagingen is dat ik ontzettend snel ingewerkt ben. Nadeel is dat ik aan het einde van een intensieve dag ook echt helemaal kapot ben. Dus na een bezoek aan Soura heb ik alleen nog maar naar voorbijdrijvende wolken liggen kijken.

blauwe lucht witte wolken

Een beetje schaduw af en toe

Dinsdag; Vredefeesten in Gent

Al vroeg in de ochtend ging ik bij Soura langs. Ik wist dat het een lange werkdag zou worden en dat dit de enige mogelijkheid was om met redelijk normale temperaturen paard te rijden. Ik stapte met knallende koppijn van Soura af dus blijkbaar was het nog steeds geen goed idee, zelfs niet zo vroeg.

Ontsnapte pony in het bos

Loslopend paard op ontdekkingstocht

In de middag kon ik een beetje bijkomen in de aangename airconditioning op kantoor voordat ik met collega’s begon aan de lange rit naar Gent. Helaas moest ik rijden omdat mijn collega op krukken liep. Pas tegen half negen zaten we aan het avondeten. Maar… wel in het bruisende centrum van Gent. Gent vierde tien dagen lang de vredefeesten. Overal muziek, podia, pontons op het water en heel veel mensen die wat kwamen drinken en eten in de stad. Voordeel van mijn werk is dan weer dat ik daar gratis naar toe kon. Aanrader mocht je een keer van plan zijn naar Gent te gaan.

tien dagen vredefeesten Gent België

Gezellige binnenstad van Gent

Woensdag:

Tja wat kan ik vertellen over een dag waarin ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat presentaties zat te luisteren om vervolgens het hele eind weer terug te mogen rijden naar Nederland? Ik was hartstikke gaar aan het einde van die lange dag.

Hotel Gent

Ik kon van bed naar bed springen

Donderdag; geef je om diervriendelijkheid of enkel om je eigen portemonnee?

Een dag met grote contrasten. Ik startte mijn dag op een varkensbedrijf met buitenvarkens. Deze lagen in een grote modderpoel te dobberen terwijl de biggen op een rijtje onder een boom lagen. Bij het tweede bedrijfsbezoek stonden we in een “gewoon” varkensbedrijf. Zo eentje waarbij de zeugen hun leven in kratten op metalen roosters doorbrengen. Hun enige bewegingsvrijheid is staan, liggen en biggen produceren. Als je een van twee onderstaande foto’s niet fijn vind om te zien, maak de volgende keer in de supermarkt dan een andere keuze, want echt; de consument beslist! De keuze voor diervriendelijk is niet een beslissing die bij veehouders of bij de overheid ligt, die ligt bij elke beslissing die je zelf maakt, want je hebt altijd de mogelijkheid om het vanaf vandaag anders te doen.

Aangezien ik toch al aan de kant van de Achterhoek was, racete ik nog even snel langs een paar kringloopwinkels voor de Tour de Switch. De oven/magnetron voor de Airbnb gasten had het eerder deze week begeven dus ik kocht met 40% korting bij de kringloopwinkel een nieuwe magnetron/oven en een vogeldrinkbak voor het kapitale bedrag van 20 euro.

Kringloopwinkel 2switch boeken Doetinchem

Check dat bizarre boek over onzichtbare ontrouw; de invloed van porno en internetseks

Vrijdag; nieuw paspoort

Ik had een afspraak bij de gemeente om mijn paspoort te vervangen. Deze was bijna vol met tien jaar aan bijzondere en geweldige reizen. Normaal lever ik mijn paspoort altijd in, maar deze wil ik houden. Bladerend door mijn paspoort reisde ik terug naar fantastische herinneringen als Ethiopië, Canada, Australië, Tunesië en ontelbaar veel werkreizen. Zo veel avonturen in tien jaar. Ik ben heel benieuwd wat de komende tien jaar gaat brengen. In ieder geval over een paar maanden een mooie stempel van Oman, of zal ik voor die tijd nog een vreemde plek gaan bezoeken? paspoort vol

Zaterdag; voorbereiding op Oman

Al vroeg vertrokken Maarten en ik richting het altijd bruisende Almere waar we samen met de zwemgodin en haar kilometervreter een 4WD cursus volgende. Ter voorbereiding op onze reis door de uitgestrekte woestijnen van Oman leek het ons wel handig dat we minstens wisten hoe we onszelf uit een zandbank moest graven.

We reden heuveltjes op, leerden inparkeren met elkaars hulp, lieten de auto geregeld afslaan en leerden werken met een lier en een boom. Beetje jammer alleen dat er geen bomen groeien in de grote woestijnvlakte die wij gaan bezoeken. Maar daar hadden ze ook een goede tip voor; je reservewiel twee meter diep ingraven. Ik zie ons al in de brandende zon, ergens in de Empty Quarter richting Saoedi Arabië een gat van twee meter die graven om onze reserveband als soort van boom te gebruiken.

VVC 4WD cursus

Over een heuveltje lieren

jeep cursus

Yep, dat gaat helemaal goed komen

VVC 4WD jeep cursus

Roadtripteam 1

In de middag kwam de moeder van Maarten gezellig op bezoek. Voor haar verjaardag namen we haar mee uit eten. We hadden bedacht om voor elke gang naar een ander restaurant te gaan. We begonnen de avond in vegan restaurant Konijnenvoer. Dit restaurant zit pas net in Arnhem en ik moet natuurlijk een volledig vegan restaurant testen. De gele biet en de gevulde witlof waren erg goed bij de anitpasti schotel die we bestelden. De aubergine vond ik erg smakeloos. We vervolgden onze avond bij De Staat op het terras voor het hoofdgerecht. De gegrilde ananas was matig. De ananas zelf was prima, maar de witte, zachte kaas die in die salade zat was nogal smakeloos. De avond sloten we af met allemaal verschillende toetjes bij Arnyem. Restaurant Arnhem Konijnenvoer vegan

Zondag; gratis Lonely Planets

Ik ben een groot fan van steeds minder spullen bezitten (ik weet het, je zou het niet denken als je ziet hoeveel spullen ik af en toe bij de Kringloopwinkel koop). En dus besloot ik op de zoveelste warme dag al mijn Lonely Planets in de verkoop te doen. Ik heb geen idee waarom ik al die boeken al die jaren heb bewaard. Misschien was het wel om op te scheppen of was ik nog van plan om al die bestemmingen opnieuw te bezoeken. Geen idee, maar het werd tijd dat ze eruit gingen. Dus mocht iemand van jullie nog een Lonely Planet willen, stuur me een berichtje en ik stuur de Lonely Planet naar je toe (ps; verzendkosten zijn voor eigen rekening). verkoop lonely planet

Netflix en Storytel tips

De nieuwe vaste rubriek in mijn weekoverzicht. Veel kijk- en luisterplezier!

Netflix: Rotten. Een supertoffe serie over de Amerikaanse voedselproductie, of eigenlijk de misstanden daarin. Niet zo’n serie waarin je allemaal zielige mishandelde dieren ziet die met verborgen camera opgenomen zijn, maar een serie over bijvoorbeeld de Chinese knoflookmaffia, of fraude met allergenen als pinda’s (waarbij ook doden vielen) of de kipmonopoly. Een hele interessante kijk of hoe bepaalde markten zich ontwikkelen en hoe overheidsbeslissingen en de wereldeconomie daar invloed op hebben.

Toffe link: Hoe we onszelf obsessief onderscheiden van andere toeristen. Een leuk artikel om te lezen over uniek zijn, over jezelf onderscheiden, over modern kolonialisme en buiten de gebaande paden reizen.

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Hoe bereid je een mooie rondreis voor? Heb je geen zin in een kant-en-klare rondreis omdat die ook dagenlang blijven plakken op plekken waar jij helemaal niet heen wilt? Maar wil je wel graag op rondreis en weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen met voorbereiden? Check dan deze blog met al mijn jarenlang verzamelde tips hoe je het beste een perfecte rondreis voorbereid. DIY voor reizigers Fotofabriek

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.