Weekoverzicht #28; meltdown, Eminem en vegetarische biefstuk

Pfff, de hitte wordt zo langzaamaan wel echt iets te veel. Mijn week bestond voornamelijk uit rustig aan doen om maar niet oververhit te raken. Maar eerst konijnenspam want zelfs met al dat pluizige haar rennen ze nog graag rond om alles stuk te maken. grijs konijn

Maandag; zero-waste fail

Ik dacht dat ik goed bezig was met minder afval produceren door zo’n stuk bakpapier te kopen wat eeuwig mee gaat. Dan hoef ik niet meer elke keer mijn bakpapier weg te gooien wanneer ik een pizza heb gemaakt (* kan natuurlijk ook geen pizza maken, maar vind dat een slechte oplossing voor het bakpapier probleem). Geniaal plan natuurlijk. Tot ik zag in wat voor verpakking dat product geleverd werd. Een kartonnen doos vol met van die plastic luchtzakken. Daar tussen vond ik een plastic zak met daarin een doosje waarin ik dan eindelijk mijn milieuvriendelijke oplossing voor bakpapier vond. Hoe kansloos is dit. Ik snap ook totaal niet waarom het nodig is om zo veel verschillende verpakkingen te gebruiken om zoiets simpels als een bakpapiertje te verzenden.

Dinsdag; Mr of Ms?

Wat een werkdag. Ik neem tijdens de vakantie van een collega ook zijn werk over in het Midden Oosten. Een dubbele werklast maakt het extra uitdagend, vooral omdat ik pas twee maanden aan de slag ben bij mijn nieuwe werk. Gelukkig werd ik vanaf alle kanten geholpen om alles soepel te laten verlopen, wat niet makkelijk was. Ik heb nauwelijks ervaring in het Midden Oosten waardoor zelfs de simpelste zaken al ingewikkeld bleken. Zo sprak ik iemand uit Irak al anderhalve week aan met Mr. terwijl het een mevrouw bleek te zijn.

Aan het einde van de werkdag speelden ik met collega’s een rondje FIFA op de Playstation op het grote scherm in de vergaderzaal. Uiteraard speelden we België tegen Frankrijk. “We” speelden trouwens niks. Ik schreeuwde vanaf de achtergrond mee wat ze moesten doen. Ik had volgens mij nog nooit op een Playstation gespeeld, of is het met een Playstation gespeeld? In ieder geval, aan mij had je niks gehad, dus dan kan ik maar beter supporter zijn.

’s Avonds keken Maarten en ik de vreselijk saaie wedstrijd tussen Frankrijk en België op tv. We hadden het plan op gevat om naar België te gaan wanneer ze in de finale kwamen, maar dat zat er niet in. Maakt ook niet uit, ik moet komende week naar België voor mijn werk dus ik krijg mijn shot België sowieso wel.

Playstation FIFA
Op de Playstation was België nog aan de winnende hand

Woensdag: lunchpauze paardrijden

Ik kreeg vierkante ogen van al het werk wat ik in Excel moest doen. Niet elke werkdag bij zo’n internationale baan is hip in een koffiebar hangen voor een afspraak of door Burgers ZOO hobbelen voor zelfontwikkeling. Dit was zo’n dag waarop ik alleen maar naar mijn scherm zat te turen en cijfers zat te kraken. Om even uit de excel-jungle te ontsnappen, bracht ik mijn extra lange lunchpauze bij Soura door.

Ik werd natuurlijk gebeld net toen ik wilde beginnen waardoor ik een half uur bellen later naast een slapende pony stond die weinig trek meer had in een grote inspanning leveren. Nou dan niet hoor. Ga dan maar weer lekker gras eten. Dan zorg ik wel voor de vrolijke pony van een stalgenootje. Moet je zien hoe vrolijk hij is wanneer hij met me mee mag. Ik voel me altijd zo gewaardeerd op stal (zucht). bonte pony longeren

Haflinger is boos richting mens
Goh wat is hij blij me te zien
haflinger chagrijnig in kudde
Achtervolgd door zombies!!

Donderdag; Eminem gasten

Na werktijd checkten er weer nieuwe Airbnb gasten in. Twee jongens met een zeer minimalistisch rugzakje kwamen op de fiets aanwaaien. Ik wist dat ze naar het Goffertpark in Nijmegen gingen want dat stond ook al de hele week aangekondigd in verband met overlast op de toegangswegen. Wat bleek nou; Eminem fans. Op zich was het ook wel aan ze te zien, want ze hadden broeken aan die zo ver af gezakt waren dat ze net zo goed geen broek aan hadden kunnen doen. Natuurlijk zo’n petje half scheef op hun hoofd. Ze waren helemaal uit Berlijn gekomen (niet op de fiets trouwens) en ik kreeg de indruk dat ze niet heel oud waren. En om over koetjes en kalfjes te praten zei eentje over de tokkiewijk waar we in wonen: “cosy neighbourhood”. Blijkbaar zijn ze in Berlijn erger gewend.

Maisvelden met bonte pony
Soura ziet de zombies al weer aankomen
Vegetarische biefstuk vegetarische slager
Vegetarische biefstuk getest. Lijkt er niet eens op. Is meer een goedkope hamburger. En ja, ik had geen zin om me heel erg in te spannen voor deze maaltijd.

Vrijdag; meltdown

De hitte raakt alles en iedereen. Zelfs op kantoor houden mijn apparaten er mee op. Mijn computer geeft volledig grijze schermen, Excel blijft crashen, ik ben permanent oververhit. Nee dit is geen goede dag. Het enige wat best redelijk was gelukt, was de foto die ze van me hadden gemaakt voor op de website.

Maarten was niet thuis en ik was te lui om te koken dus ik at sojayoghurt met choco-crusli en een hele mango als avondeten terwijl ik Netflix maar weer eens aan zette. Check mijn Netflix tips onderaan deze blog voor een vage rampenfilm die eigenlijk mateloos fascinerend bleek. werkfoto professionele foto

computer crash grijs scherm
Als zelfs mijn computer er geen zin meer in heeft, waar moet ik dan de energie vandaan halen?

Zaterdag; tweedehands shopping frenzy

Om de hitte te ontlopen was ik al vroeg op stal om met een stalgenootje te gaan springen. Angst voor te hoge hindernissen is verholpen dus we bouwden een mooie lijn van vier hindernissen achter elkaar met een flinke modderplas om je nek in te breken (wat overigens niet is gebeurd).

Na een half uur heel braaf gewerkt te hebben zonder ook maar enige uitdaging hielden we het voor gezien en scheurden we nog een rondje op volle snelheid door het bos. De volgende keer moeten we echt iets moeilijkers verzinnen om te springen, want op deze manier hebben we er geen uitdaging aan. En dat is toch waarom je paardrijd, altijd iets om aan te werken (net als met kinderen 😉 ).

De rest van de zaterdag vulde ik met zeer belangrijke en urgente zaken als:

  • het thema van mijn telefoon veranderen
  • het kozijn van de boerenramen in de schuur schilderen
  • wassen (die wasbolletjes die haren zouden moeten opvangen van paardendekjes…. die werken voor geen meter!! koop ze niet want het is alleen maar marketing. Het haar was overal behalve in die bolletjes).
  • nog een keer wassen om alle haren overal uit te krijgen.
  • naar de konijnen staren
  • zelfgebakken rabarbertaart als lunch eten
  • spijt krijgen van die taartactie en in bed gaan slapen om die suikerdip op te vangen
Thema veranderen Samsung Galaxy s7
De echt belangrijke zaken in het leven; een nieuw thema voor mijn telefoon. Check de belachelijke icoontjes… ik kan op dit moment helemaal niks meer terug vinden op mijn telefoon.

Zondag; lamtakkendag

Mijn zondagen zijn zeer repeterend. Mijn weken zijn de afgelopen tijd sowieso zeer repeterend. Even wat regelmaat voordat mijn reisseizoen weer van start gaat. Ik ben 2,5 maand geleden begonnen op mijn nieuwe baan en ben inmiddels voldoende op stoom om ook weer op volle kracht op reis te gaan. Ik ga in juli en augustus samen waarschijnlijk 5 verschillende landen bezoeken en in september waarschijnlijk nog drie landen dus dan heb ik deze lamtakzondagen ook wel nodig om even tot rust te komen.

Maar eerst vanavond nog gezellig bij vrienden langs voordat we morgen beginnen aan weer een verzengend warme week. Gelukkig leef ik niet in Oman waar ze vorige week een nacht hadden waarin de laagste temperatuur 42.7 graden Celcius was.

DIY bloemetjes frontriem voor paarden
Soura vind haar nieuwe zelfgemaakte bloemetjes frontriem maar niks volgens mij. Jammer dan, ik betaal genoeg voor haar om haar hiermee te terroriseren.

Netflix en Storytel tips

De nieuwe vaste rubriek in mijn weekoverzicht. Veel kijk- en luisterplezier!

Netflix: How it ends (film). Wat is dat een vage rampenfilm. Als een mysterieuze ramp de VS in een slagveld verandert, gaat een jonge advocaat met zijn toekomstige schoonvader op zoek naar zijn zwangere verloofde. En dat is dan ook meteen het hele verhaal. How it ends heeft namelijk geen einde dus ik kan niet eens een spoiler alert geven in deze review. Hoe komen ze dan bij die titel? How it ends is helemaal niet how it ends. Het ends helemaal niet maar eindigt zo ergens in het midden. Toch zeker wel een aanrader want ik bleef gebiologeerd naar het scherm staren (al heb ik dat al snel) om te zien hoe het verder ging.

Storytel: Freakonomics. Wat een geweldig luisterboek is dat. Het boek is al jaren op de markt, maar ik liep een beetje achter. Freakonomics gaat middels een economische benadering in op alledaagse problemen als

“hoe corrupt zijn leraren?”
“hoe werkt eerlijkheid?”
“wat werkt beter tegen criminaliteit; abortus of meer politie?”
“waarom leven drugsdealers vaak bij hun moeder?”

Jarenlang onderzoek door de meest geniale econoom leidde tot zeer verhelderende inzichten in menselijk gedrag en alledaagse problemen. Het geeft ook vooral een hele andere kijk op zaken die eigenlijk helemaal niet zo logisch zijn. Een luisterboek wat ik echt iedereen kan aanraden die zin heeft in een vermakelijk boek over statistiek en de mens.

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Aberdare National Park; een mustvisit in Kenia 

Ben je van plan om naar Kenia te gaan maar wil je eens wat anders dan die standaard Masai Mara trip? Bezoek dan het mooiste park van Kenia; Aberdare National Park.

Aberdare National Park The Ark Lodge safari gamedrive Kenia (2)