Weekoverzicht #26; ben ik een leider? ben ik Roemeens genoeg?

Papendal hotel Vander Valk

Wat een toffe, inspirerende week was dit. Samen met alle teams zaten we een week opgesloten voor teambuilding, strategie en zelfontwikkeling. Alles begint stukje bij beetje op zijn plek te vallen. Maar eerst konijnenspam want die denken alleen aan hun eet-strategie.  

Konijn chilt in de zon

Chillen in de zon

Maandag; teambuilding

De hele week zou ik gaan werken aan mezelf, aan mijn team, aan onze strategie en aan onderlinge verbondenheid tussen alle teams. En dat alles in het bruizende Arnhem. Yep, ik zat de hele week in een hotel in Arnhem. Toch raar om in je eigen stad in een hotel te slapen. Wel fijn om een keer een werkreis te hebben met een reistijd van 15 minuten.

Er werd veel gelachen en gegeten, vooral toen we in de avond aan een teambuilding activiteit begonnen. Inmiddels weten jullie mijn aartsluie instelling wanneer het op sporten aan komt en toen bleek ik ook nog teamleader te zijn. Het moge duidelijk zijn dat we als team niet hebben gewonnen, maar we kregen complimenten over onze zorgzaamheid voor teamgenoten en voor de sfeer.

Teambuilding Arnhem werk Papendal

Aangezien ik geen gympies meer heb, dan maar op mijn paardrijschoenen sporten

Dinsdag; high performing teams tussen de giraffen

Heel vroeg sprong ik uit bed om naar Soura te gaan. Het hotel waar ik de hele week verbleef was bij Soura om de hoek. Het programma was alleen zo vol dat ik geen mogelijkheid had om overdag te gaan, dus dan maar twee uurtjes eerder eruit (*lees 06.00 uur). Ik geloof dat Soura daar niet per se hetzelfde over dacht. De hele wei dacht dat ik de staleigenaar was die het draad voor het verse gras kwam verzetten. Je had de teleurstelling moeten zien toen ik Soura uit de wei plukte en ze erachter kwam dat er helemaal geen gras verzet ging worden.

Zonsopkomst paard vroeg Arnhem Warnsborn

Zo ziet een paard eruit wat het veel te vroeg vind om iets te doen

De rest van mijn werkdag bracht ik door in Burgers Zoo. Nu ik Afrika verloren ben als werkgebied, ga ik voorlopig geen giraffen meer zien. De hele dag uitzicht over de savanne van een dierentuin (*keurt dierentuinen sowieso af) is het enige wat er voorlopig in zit.

Ik deed met mijn team verschillende oefeningen en workshops om uit te zoeken in hoeverre we in balans zijn en waar we de komende tijd hard aan gaan werken. Ik bleek uitstekende leiderschapseigenschappen te bezitten en zeer geschikt voor monitor/evaluator taken. Ik was helemaal niet gevoelig voor de sfeer in de groep. Gelukkig compenseerde mijn team dat voldoende en kunnen we op volle snelheid van start gaan mits ik me nog innovatie aan mijn team toe kan voegen.

High performing teams Burgers ZOO Arnhem trainng

De laatste giraffen die ik voorlopig zal zien

Woensdag: dit is hoe ik ben

Hoppa, half zeven stond ik weer bij Soura. Ik heb ’s morgens uren nodig om wakker te worden, zeker na nachten die veel te kort waren door het avondprogramma de dag ervoor. Om niet in het bijzijn van mijn collega’s te ontkreuken was het goed dat ik even een uurtje bij Soura rond kon hangen om rustig wakker te worden.

paard slaapt in zand na dressuur

Soura ging liever in de bak liggen dan actief met mij aan de slag. Op zich niet onterecht aangezien bakwerk saai is

Omdat ik veel in het buitenland werk, heb ik veel te maken met cultuurverschillen. Niks is zo vervelend als iemand voor het hoofd stoten omdat je iets doet wat voor jou als Nederlander heel gewoon is, maar voor die persoon een grote belediging. Uiteraard moet je elkaar een beetje tegemoet komen wanneer je met verschillende culturen werkt, maar het maakt mijn leven zo veel makkelijker wanneer ik iets veel sneller gedaan krijg omdat ik weet wat een andere cultuur nodig heeft.

In het kader van cultuurverschillen maakte ik samen met mijn team een cultuurverglijking. In onderstaande afbeelding ben ik blauw, zijn “de Nederlanders” groen en is Roemenië oranje. Opvallend hierin is vooral dat ik qua hierarchie helemaal niet match met Roemenië. In dit geval werd onder hierarchie verstaan hoe mensen tegen macht en authoriteit kijken, of ze het idee hebben dat ze zichzelf mogen uiten en of ze zelfstandig beslissingen mogen maken en iniatief mogen nemen.  

Het grappige was ook dat mijn Roemeense team hier “niet Roemeens” over dacht en dichter bij de Nederlandse stijl lag. Uiteindelijk is het vooral belangrijk dat we als team goed functioneren zodat we het maximale uit elkaar halen.

omgaan met cultuurverschillen

Restaurant Trix toetjes Arnhem

Dit soort toetjes doen het altijd goed. Jammer dat ze zo klein waren. Had van mij wel het hoofdgerecht mogen zijn.

Donderdag; nieuwe stijl vergaderen

Geen Soura deze ochtend. Omdat er in het werkprogramma eigenlijk weinig ruimte was voor extra afspraken, wandelde ik al vroeg (*lees 07.00 uur) met mijn manager een rondje door de bossen om te vergaderen. Best handig om tegelijk te vergaderen en al die caloriën van de avond ervoor eraf te trainen. De rest van de dag bestond uit vergaderingen waar ik niks over los kan laten. Iets met compliance en zo.

Springen outdoor Gelderland VIP

Over het terein van Outdoor Gelderland wandelend naar hele dure paarden kijken heel vroeg in de ochtend

Het was een week van groei, van plezier, van bouwen en van heel veel nieuwe ideeën. Maar ook een week waarin ik maar liefst zeven presentaties gaf zonder voorbereiding en ik slechts zes uur slaap per nacht kreeg. Ik heb ontzettend veel zin in alle mooie projecten de komende maanden.

Papendal hotel Vander Valk

Mijn leven de hele week

Vrijdag; thuiswerken

De teamweek zat er donderdag op. Ik was helemaal gesloopt en had geen zin om deze laatste werkdag van de week naar kantoor te rijden dus bleef ik in mijn trainingsbroek thuis werken. Ik liep behoorlijk achter op de rest van mijn werk en de crisis in Oost-Europa wordt een steeds groter probleem waar ik makkelijk een dagtaak aan kan hebben.

Fitbit data slapen overzicht

Mijn Fitbit slaappatroon van de afgelopen dagen

Sinds 2007 – toen de Afrikaanse Varkenspest voor het eerst op dook in Georgië – breidt deze zeer besmettelijke ziekte zich op enorme snelheid uit richting West Europa. Het aantal besmette bedrijven in Oost Europa neemt in rap tempo toe wat enorme consequenties heeft. In West Europa houdt iedereen de verspreiding angstvallig in de gaten want dit gaat dramatische consequenties hebben wanneer deze ziekte Nederland bereikt.

schommelend planten water geven

Planten water geven Linda stijl; zittend!!

Zaterdag; kleutergedrag

Om de hitte te ontlopen stond ik al vroeg bij Soura. Ik had nog steeds erg veel last van het hakwerk van de gyneacoloog en besloot dat het misschien toch echt eindelijk een goed idee was om iets rustiger aan te doen. Dus dan moet Soura aan het werk terwijl ik toe kijk.

Na heel wat uren op stal rond gehangen te hebben, lag ik daarna uren op de bank. Ik kan echt helemaal niet tegen deze hitte en ben zo slap als een vaatdoek. Toen mijn energieniveau weer wat normale waarden aan begon te nemen en de temperatuur langzaam begon te dalen, vertrokken we naar Suburbia voor een BBQ. Ik kan sinds ik Soura heb ook meepraten in alle baby-, peuter-, en kleutergesprekken. Soura heeft het mentale denkvermogen van een kleuter, laat scheten in mijn gezicht, werkt zelden mee en doet stiekem achter mijn rug om altijd iets wat niet mag. Verschilt weinig van de kinderen waar ik de hele middag tussen zat. Ik was al lang blij dat ze elkaar niet aanvlogen zoals Soura soms een ander paard op haar plek zet.

Rond kinderbedtijd taaiden we af naar huis waar ik de voortuin verder af maakte. Harken, cacaodoppen, water geven; hopelijk blijven alle planten leven en vullen ze die grote vlakte langzaam op.

BBQ sausjes vegetarisch

BBQ met kinderen is altijd lekker op tijd. Lig ik ook mooi op tijd op bed.

Zondag; nieuwe blog layout

Al een tijdje wil ik een nieuwe layout op mijn blog. Geen idee waarom eigenlijk. Waarschijnlijk omdat ik ook niet het hele jaar in dezelfde broek loop. Een blog layout veranderen is helaas niet zo makkelijk als een andere broek aan trekken, dus de afgelopen weken heb ik her en der wat voorbereidingen getroffen. Deze zondag was de dag om de nieuwe layout live te laten gaan. Ik ben uiteraard nog niet tevreden over alles, maar ik was na al die uren wel klaar met al dat programmeren en rommelen.

Mijn zondag bestond dus zoals gewoonlijk uit Netflix, aanrommelen en vooral heel veel uren programmeren (waarvan ik dus niet eens wist dat ik dat kon). 

Veni WordPress theme blog layout

Netflix en Storytel tips en blogs

Alle vaste rubrieken zijn deze week op geschort. Ik was letterlijk zestien uur per dag aan het werk en had geen tijd voor Storytel, Netflix of mijn blog. Volgende week weer een poging. Dus dan maar een inspirerende quote om de volgende week goed te beginnen. quote Flow magazine

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.