Weekoverzicht #25; low carb dieet, alles mislukt en alles faalt

Tokkie arnhem voortuin buxusmot

Het grootste project deze week was toch wel het gevecht met de buxusmot in onze voortuin. Verder leerde ik alles over low carb dieet wat eigenlijk helemaal niet low carb is. Eigenlijk was het een rampweek waarin er van alles mis ging. Maar eerst konijnenspam want die eten nooit low carb.  

wit konijn eet pantoffel

Als je pantoffel op een dood konijn lijkt en daarmee de aandacht van de andere konijnen trekt

Maandag; pizza zonde

Ik had een superproductieve werkdag. Na het werk liet ik onze Airbnb gasten binnen, poetste ik het hok van de konijnen, sorteerde ik mijn foto’s en vond ik dat ik daarvoor als beloning een pizza als avondeten verdiende. Maarten was er toch niet om me vermanend toe te spreken en me te vertellen dat ik daar spijt van zou krijgen.

Achteraf gezien had Maarten er beter wel kunnen zijn. Ik had in record tempo de pizza naar binnen geschrokt en had een half uur later al spijt. Met een enorme deegbal in mijn maag en een vreselijk vetdip lag ik wezenloos voor me uit te staren naar de konijnen. Uiteindelijk besloot ik om half negen om maar te gaan slapen omdat ik anders buiten in slaap zou vallen.

My Wanderlust Diary Blogger

Dinsdag; low carb dieet

Soms heb je zo’n werkdag waarin alle apparaten het begeven. Op mijn Ipad van mijn werk krijg ik mijn email niet aan de praat. Skype weigert mijn geluid te laten horen, maar er is verder niks mis met mijn speakers (en nee, ik heb ook geen Mute knop aan gezet). Mijn werktelefoon (ook al een Apple apparaat, ik herken een patroon) weigert om op het beginscherm de juiste meldingen te laten zien en mijn eigen telefoon laat veel te veel meldingen zien.

Ik was een groot deel van de dag bezig met IT en de rest van de dag friste ik mijn nutritionele kennis op. Ik ben weer helemaal bij op het gebied van aminozuren, vet, eiwittekort en macro-elementen. Ik wist ook meteen weer waarom rantsoenberekeningen niks voor mij waren op de universiteit. Wel interessant om uit te pluizen waarom al die low-carb diets helemaal niet low-carb zijn, maar eigenlijk low-starch (zetmeel) dieet zouden moeten heten. Heeft zo’n marketing man over na gedacht en besloten dat Low Carb beter pakt dan Low Starch.

AH verse hamburgers vegetarisch

Niks low carb aan dit dieet

Woensdag: filepoetsen

Ik was veel te laat op gestaan en was dus ook veel te laat klaar met werken. Tegen de tijd dat ik in de buurt van thuis kwam had ik geen zin meer om naar Soura te gaan en ging in plaats daarvan door de autowasstraat. De route die ik naar mijn werk rij is redelijk filevrij (om deze tijd van het jaar, ik ben heel benieuwd hoe het straks in de winter zal zijn). Maar mocht ik onverhoopt in een file terecht komen, dan heb ik tegenwoordig bezigheidstherapie naast mijn luisterboek. Ik heb allesreiniger in een klein spuitflesje en een poetsdoek van de Carwash waardoor ik in de file de binnenkant van mijn auto kan poetsen. Het enige wat ik dan nog hoef te doen is af en toe door de wasstraat voor de buitenkant (tja, je moet het beste maken van een langere reistijd).

Landgoed Warnsborn Arnhem paardrijden

AFVAL!! Hysterisch! Zou een tijger in kunnen zitten!!

Donderdag; Vakbeurs Intensieve Veehouderij

Ik reisde af naar Utrecht om daar naar de Vakbeurs Intensieve Veehouderij te gaan. Ik ben weer helemaal op de hoogte van de nieuwste eierverpakmachines en brokkenmakers (zzz zzz zzzz, oh was er al weer iets interessants geschreven?). Ja inderdaad, niet bijzonder spannend. Er stonden hele slachtenlijnen opgesteld waar met grote letters bij geadverteerd stond: FOOD SAFETY at 15.000 bph. Bph betekent Birds per hour. Dat lees je goed; 15.000 vogels per uur gaan er door deze productielijn om maar te voldoen aan de niet te stoppen vraatzucht van de mens.

Bouwput Utrecht Centraal Jaarbeurs

Bouwput op Utrecht Centraal

VIV Utrecht pluimvee

Een kippenslachtlijn

Vrijdag; alles mislukt

Maarten en ik zouden na het werk even snel langs de Kwantum gaan voor de laatste hand aan ons wc-trapje. De Kwantum in Arnhem bleek alleen dicht dus spraken we af in Duiven. Het verkeer stond alleen helemaal vast waardoor ik via Duitsland moest rijden.

Eindelijk aangekomen in de Kwantum in Duiven kwamen we tot de conclusie dat we nog laminaat thuis hadden liggen waarmee we de wc-trap ook konden bekleden dus we verlieten overrichter zaken de Kwantum.

Mooi! Dan hebben we tijd om gezellig naar de bioscoop te gaan. Ik wilde graag naar de nieuwe Jurrasic World. Als we even snel iets zouden snacken, dan zouden we de film van kwart voor acht nog kunnen halen. Aangekomen bij de bioscoop bleek dat er nog maar acht plekken vooraan in de zaal waren. Ja daag! Daar wil ik niet zitten. Andere bioscoop dan maar. Daar draaide de film pas om 22.00 uur. Veel te laat voor deze twee oude sokken.

Laten we dan gezellig uit eten gaan dachten we. Maar alles was superdruk, dus uiteindelijk waren we om half negen thuis en was er van al onze plannen niks terecht gekomen en hadden we nog steeds honger. Bij de AH had ik courgette spaghetti ontdekt, dus om toch nog iets van de avond te maken, kookte ik courgette spaghetti met vegetarische bolognese. Niet te vreten! Courgette spaghetti is gewoon hele dure courgette in flinterdunne sliertjes. Eigenlijk is het gewoon een bak groente. Deze hele avond was veranderd in één grote teleurstelling.

Courgette spaghetti vegetarisch gehakt

Niet te vreten, wel veel groente

Zaterdag; alles kwijt geraakt

Al vroeg stonden mijn ouders op de stoep om ons te helpen. Mijn vader ging met Maarten naar de sloop om met de aanhanger onze tokkie voortuin leeg te halen. We hadden geluk dat de avond ervoor iemand de lattenbodems al meegenomen had. Scheelt toch weer wat afval.

In de tussentijd ging ik met mijn moeder naar Soura, want die moest nog even snel naar de hoefsmid en daarna door naar de Intratuin. Ik was blij dat mijn moeder mee was want ik stond al weer in mijn handen met binnenplanten en zocht alles uit wat mooie bloemetjes had, maar eigenlijk helemaal niet geschikt was voor in onze tuin. Uiteindelijk reden mijn moeder en ik met twee karren vol planten door de Intratuin.

rainbow plant intratuin Duiven

Ik denk niet dat ik deze rainbow bird in mijn tuin ga vinden wanneer ik deze plantjes erin zet…. marketing..

Inmiddels waren mijn vader en Maarten aangekomen bij de Intratuin met de aanhanger en toen begon de chaos. Bij de kassa kwam ik erachter dat ik mijn tas kwijt was. Dus ik rende terug de winkel in en vond deze gelukkig nog intact terug op de cactusgrond. Vervolgens brengen we alle planten naar de auto, komt er een hele lieve mevrouw achter mijn moeder aan gerend. Er was een hele dure plant van de kar gevallen zonder dat mijn moeder het door had en die lag nu ergens op de parkeerplaats van de Intratuin. Gelukkig ging het aanleggen van de tuin heel wat beter.

Tokkie arnhem voortuin buxusmot

Onze tokkie voortuin voordat iemand de lattenbodems weg haalde

Tuinhekje hout jaren dertig woning

Onze voortuin is bijna af, al heel wat minder tokkie.

Zondag; tuinproject deel 2

Al vroeg stond ik in de voortuin een hekje te schilderen. Als de verf is gedroogd komen er planken tegen aan en hebben we weer een sjiek tuinhekje.

Uiteraard ging ik met Soura het bos in. Met nog twee stalgenoten. Slecht idee was het. Drie merries met drie vrouwen. Op een zondag. Chaos! Alle kanten uit scheurend, raceten we een rondje Koningshei. Helaas had Soura een heel vervelend hoestje dus konden we niet alles op volle snelheid doen. Ik hoop niet dat dit hoestje net zo af loopt als een paar jaar gelden. De vorige keer dat ze zo’n hoestje had, dacht ik dat het wel over ging en moest ik uiteindelijk weken lang twee keer per dag naar stal voor haar antibiotica. Maar eens kijken of ze die over een paar dagen nog heeft.

In de middag klusten Maarten en ik verder in de tuin. We hadden 1 verkeerde staander voor een tuinpaal gekocht, dus we moesten “nog even snel” langs de Intratuin om deze te ruilen. Dit resulteerde in een naar gesprek met een Intratuin medewerker. Ik had de houder mee, een bon mee en ik was in de Intratuin, maar niet in dezelfde als waar ik op zaterdag was. Het meisje bij de klantenservice wist niet zeker of dit wel klopte, want de prijs op mijn bonnetje klopte niet met de prijs op haar prijskaartje, dus moest ik maar naar de Intratuin in Duiven rijden. SAY WHAT??!?! Dus omdat jullie intern problemen hebben met het afstemmen van jullie prijzen, maak je dit het probleem van je klant en laat je die een eind omrijden voor een lullig ijzeren paal houdertje?

Kunstkoe

Tijdelijke hoorns tot ik een beter alternatief heb gevonden

Dacht het niet. Het is niet mijn probleem dat intern de zaken niet op orde zijn bij de Intratuin. Dus ik stelde voor dat ze er dan misschien zelf achteraan ging bellen, maar dat grietje van de klantenservice bleef maar allerlei excuses aanvoeren over inkopers en meer blabla. Uiteindelijk week ik niet en nam ze me mee naar haar manager die in 10 seconden het probleem had opgelost (letterlijk 10 seconden). En het ging wel helemaal om 3,99 euro terwijl ik de dag ervoor voor bijna 400 euro aan planten had gekocht. Ze moeten personeel echt eens leren wat klantenservice eigenlijk is.

Wist je trouwens dat cacaodoppen ruiken naar cholocade? Elke keer wanneer ik nu door de tuin loop, ruikt het naar Tony Chocolony. I like it!

ijslander, haflinger, bont paard bosrit Arnhem

Het vrouwendreamteam op pad samen

Netflix en Storytel tips

De nieuwe vaste rubriek in mijn weekoverzicht. Veel kijk- en luisterplezier!

Netflix: heb je altijd al een Aboriganal – zombi – drama met als hoofdrolspeler de acteur die Watson speelde in de Sherlock Holmes serie willen zien? Dan is Cargo helemaal een film voor jou. Wat mij betreft een bizarre combinatie wanneer je aboriginals, zombi’s en drama in een film weet te verwerken. De film is wel wat traag, maar op de een of andere rare manier ook fascinerend.

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Lissabon; de beste vegetarische hotspots

Lissabon heeft in het centrum dan misschien weinig echt grote bezienswaardigheden. Dit maken ze dubbel en dwars goed met lekker eten. Mocht je binnenkort naar Lissabon gaan, dan vind je in deze blog een paar fijne plekken om vegetarisch te eten. Tram 28 wijk Alfama Lissabon Portugal

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.