Weekoverzicht #19; werktrip Parijs, The Rock (kwijl) en underdressed stress

DIY voor reizigers Fotofabriek

Mijn eerste werktrip voor mijn nieuwe werk. Ik reisde naar Parijs voor een hele dag vergaderingen en flaneren in mijn design jurk. Maarten werd door me mee gesleurd naar een film met The Rock (dikke vette filmtip). Maar eerst konijnenspam, want die zijn minstens net zo gespierd als Dwayne Johnson. 

konijnen slapen lepeltje lepeltje

Heb ik Lotte en Loki stiekem betrapt op lepeltje – lepeltje slapen.

Maandag; mijn eerste werktrip naar Parijs

Al vroeg zat ik in de trein voor mijn eerste werktrip naar Parijs. Ik was voor de zekerheid twee treinen eerder richting Schiphol vertrokken zodat ik de aansluiting op de Thalys niet zou missen. Bij de eerste stop in Ede kon ik er meteen weer uit. De trein zou omdraaien en terug gaan naar Arnhem. De volgende trein had een paar minuten vertraging waardoor ik de aansluiting in Utrecht weer miste. Gevolg van dat alles was dat ik op Schiphol precies 1 minuut overstaptijd had om de Thalys naar Parijs te halen. In Parijs zou het bijna 30 graden worden en Parijs is natuurlijk de stad van de mode. Dus ik ging in mijn designjurk op mijn eerste werktrip. Geniaal plan als je Schiphol door moet rennen.

Zakelijke outfit warme dagen

In mijn designjurk met jasje naar Parijs

Hijgend, zuchtend en zwetend plofte ik op mijn stoel in de Thalys neer en reisde in slechts een paar uurtjes naar Parijs. Ik had mijn vliegtuigsokken mee en had door de vertraging in Utrecht alvast groot ingeslagen met broodjes en fruit op Utrecht Centraal om het mezelf zo comfortabel mogelijk te maken in mijn tijdelijke kantoor.

Treinreis naar Parijs

Iemand ging de trein uit zonder koffertje, of zat er een bom in? Tja, dat is het eerste wat in me op komt in deze tijden.

Na zes warme uren vergaderen en een lunch met de meest fantastische aardbei-cheesecake die ik ooit heb gegeten zat mijn werkdag erop. Serieus, echt de beste aardbei-cheesecake. Zo’n dikke, romige topping en een zwarte koekjes bodem gereserveerd met een dikke saus met drank. Misschien was het wel de drank die dit de beste cheesecake ooit maakte (ben ik van mijn Netflix verslaving af, ga ik naadloos verder met een alcoholverslaving). Dus mocht je een keer in Parijs zijn en ontzettend lekkere cheesecake willen eten bezoek dan vooral Bistro Renaissance!

Bistro Renaissance Parijs Frankrijk

De beste cheesecake ooit!!

Dinsdag; mijn schuldgevoel afkopen

Deze dag was een nationale feestdag in Frankrijk dus lekker rustig in de metro van Parijs. Ik scheurde al vroeg terug richting Gare Du Nord voor de Thalys terug naar Nederland. Ik ben groot fan van reizen met de trein. Ruime stoelen, stroom, wifi, leuk uitzicht, tafeltjes waar ik mijn spullen tenminste op kwijt kan. In een paar uurtjes werken was ik alweer terug in Arnhem.

Bruce Willis Death Wish

Aankondiging in de metro van Parijs: nieuwe Bruce Willis film binnenkort in de bios!! Kom ik er thuis achter dat deze film twee maanden terug al in Nederland draaide (snik).

Slenterend door het centrum van Arnhem na aankomst met de trein ging ik op zoek naar nieuwe pumps. Mijn grijze pumps heb ik ooit gekocht voor het gala op de middelbare school toen ik 17 jaar oud was. Het leek mij nu op zich wel tijd om ze eens te vervangen. Uiteraard vond ik niks wat me aan stond maar kreeg wel de mogelijkheid om mijn schuldgevoel af te kopen.

Ik werd namelijk aangesproken door iemand van Natuurmonumenten met de vraag of ik om de natuur gaf. Tja, beetje een open deur-vraag, maar prima, ik had wel zin in zijn verhaal. Kort gezegd; de natuur in Nederland verdwijnt, Natuurmonumenten koopt deze natuur en heeft daar geld voor nodig. En weet je wat er dan door me heen schiet? Ik kan natuurlijk geld geven aan Natuurmonumenten zodat ik een goed gevoel krijg over mijn zorg voor de natuur en dan daarna lekker met het vliegtuig op vakantie. Ik heb namelijk een bijdrage geleverd aan de natuur, dus mijn taak zit erop.

De bussen staakten in Arnhem, dus Maarten haalde me op in het centrum nadat ik al een half uur zat te wachten of er misschien toch nog een keer een bus zou komen. Na nog een paar uur werken thuis, scheurde ik laat in de avond een rondje met Soura toen de warmte wat was gaan liggen.

Staking bussen Arnhem

Wachten op de bus

Bosrit rondom Arnhem

Zonsondergangsrit met Soura

Woensdag: underdressed stress

Ik had vijf vergaderingen rug aan rug gepland op het hoofdkantoor in Amersfoort. De agrarische sector is (zoals ik al zo vaak schreef geloof ik) een nogal conservatieve sector. Maar blijkbaar niet op het hoofdkantoor. Ik heb lang voor mijn kast staan twijfelen wat ik aan zou trekken. Ik wilde niet overdressed op komen dagen. Zeker niet omdat ik onder andere een afspraak had met het eerste lid van mijn team. Ik werd door een van mijn vorige distributeurs altijd de Iron Lady genoemd, dus ik wilde deze Roemeen op onze eerste afspraak niet meteen afschrikken door in een veelste nette outfit te komen. Ik ging voor een soort van middenweg tussen boers en netjes.

Yep, helemaal verkeerd ingeschat. De afspraak met de Roemeen ging prima. Helemaal hetzelfde kledinglevel en een goed gesprek. De rest van de dag daarentegen. Wist ik veel dat ik zou vergaderen op de verdieping van de directie in een hypermodern pand. Zelfs met 30 graden draagt daar natuurlijk niemand korte mouwen. Oh, en had ik gezegd dat ik de directeur tegen het lijf liep?!? Dus daar stond ik met mijn beugel in mijn bijna nette outfit met mijn laptoprugzak op mijn rug. Genant met hoofdletters, maar gelukkig had ik geen open schoenen aan of zo’n spijkerbroek met van die scheuren aan.

Vegetarische maaltijd

Maarten kookte heerlijk vegetarisch in zijn vakantiemaand

Groene aardbeien

De eerste aardbeien zijn verschenen op ons aardbeienveld

Donderdag; big meets biggers

Op Hemelvaart slapen mensen blijkbaar uit. Ik had alles voor mezelf. De weg naar Soura, de bak op stal, het bos. Soura lijkt op dit moment wel een gestrande walvis en er is niet meer tegenin te rijden om die kilo’s eraf te houden. Na bijna een uur bakwerk reed ik door het bos nog een stuk om wat kilometers te maken. Het is eeuwig zonde dat je met paardrijden je bilspieren niet traint want dan had ik een echte Beyoncé kont gehad (soort van).

Wie wel goed getraind is, is The Rock. Met grote tegenzin kreeg ik Maarten mee naar Rampage; big meets bigger. Zo’n film over genetisch gemuteerde dieren en The Rock die de wereld red (je hebt smaak of je hebt het niet, en ik heb het natuurlijk wel). Een zeer vermakelijke film met visueel geweld van de eerste seconde tot het einde.

Vegetarische pastamaaltijd

Vegetarische maaltijd: meerganen pasta met zelfgemaakte tomatensaus met blauwschimmelkaas en pistachenootjes

Binnenstad parken Arnhem

De binnenstad van Arnhem staat helemaal in bloei

Vrijdag; lekker wijf!!

Na een lange werkdag waarin ik probeerde om alle informatie die op me af gevuurd wordt in het groter geheel te plaatsen, besloten Maarten en ik om onze slechte filmavonturen nog een avond voort te zetten om even te relaxen. Tomb raider!! Ook een aanrader, volgens Maarten vooral omdat de hoofdrolspeelster lekker is.

De rest van de avond kluste ik verder aan mijn mooie DIY project in de woonkamer. Boven de bank hadden we nooit iets hangen omdat we niet konden beslissen wat we er nou eens op zouden hangen. Het kostte wat knutselwerk maar ik heb er een custom project van gemaakt met onze mooiste herinneringen.Tomb raiderDIY voor reizigers

Zaterdag; moord en doodslag

Soms heb ik echt geniale plannen. Na alle verhalen weten jullie vast wel dat mijn paard af en toe niet spoort. Dus wat is dan een beter plan dan in de vakantie, op een zonnige zaterdag een lange bosrit te maken?!? Soura keek haar ogen uit naar grote bogen gemaakt van hysterisch gekleurde balonnen, mensen met gillende kinderen en algehele chaos. Buiten deze chaos om reden we een hele goede rit. Alleen ik denk dat we onderweg een hazelworm hebben vermoord. Precies toen ik er overheen galoppeerde zag ik dat takje voor Soura haar voeten bewegen. Toen ik achterom keek zag ik nog wat laatste stuiptrekkingen. Nog een moord op mijn geweten (de AIVD leest toch al weken mee, dus kan ik maar net zo goed eerlijk zijn over alle moord en doodslag in mijn leven). Paardrijden Nationaal Park de Hoge Veluwe

Aangezien ik in een avontuurlijke bui was, ben ik maar weer eens naar de Intratuin gegaan. Er zijn her en der wat gaten in de begroeiing gevallen die ik leuk op wilde vullen met mooie bloemen. Ik was alleen even vergeten dat wij een plaag in de tuin hebben met pluizige oren. Dus ik stond in de Intratuin bij alle bloemen me af te vragen of dat iets zou zijn wat konijnen zouden eten (ik word in rap tempo het rare konijnenvrouwtje).

Tuin beschermen tegen konijnen

Gezellig hoor, die nieuwe plantjes

Om van al die stress bij te komen, deed ik voor de vierde keer deze week aan yoga. Alle yoga begint zijn vruchten af te werpen. Stukje bij beetje komt de flexibiliteit in mijn rug weer terug en voel ik me weer zo fit als toen ik veertien was (behalve die uitpuilende buik dan, die was er niet toen ik veertien was).

Zondag; lamtakkenzondag

Soura liep perfect in de ochtend. Voor het eerst sinds lange tijd ging het bakwerk supergoed. Dus voorlopig kunnen we maar beter niet in de bak rijden, want dan houden we dat goede gevoel wat langer vast (lees: alles is een excuus om maar geen dressuur te hoeven doen).

De rest van mijn zondag was uitermate uneventful (saai!). We stookten fik in de womancave. Ik probeerde mijn achterstand in Netflix weg te werken. Ik deed een poging om yoga te doen, maar faalde vanwege een enorme kapotte blaar op de binnenkant van mijn hand (ik tuinier ook eens een keer en heb meteen een blaar met die luxe kantoorhandjes van me).

Afdruk blad

Een blaadje liet een eeuwige afdruk van zijn verloren leven achter op ons raam

Netflix en Storytel tips

De nieuwe vaste rubriek in mijn weekoverzicht. Veel kijk- en luisterplezier!

Niet een Netflixtip maar een bioscooptip: Rampage; big meets bigger! OMG wat een fantastische film is dat. Denk The Rock (Dwayne Johnson), veel geweld, slecht acteerwerk en een voorspelbaar verhaal. Hmm, dit verkoopt misschien niet zo goed. Ok, tweede poging. Denk gespierd, geweldige special effects, visueel prikkelend en van begin tot het einde zeer vermakelijk.

Storytel-tip: Nooit meer druk. Een luisterboek wat goed aan sluit bij mijn tip van vorige week. Het gaat niet over tijd-management of over efficienter werken. Het gaat over keuzes maken en prioriteiten stellen. Maar ook over de bizarre maatschappij waarin we nu leven waar opscheppen over hoe druk je bent je meer waardering op levert en zelfs promotie. Want als je maar heel druk bent, dan moet je ook wel heel veel werk verzetten. Terwijl niks te doen hebben een beetje sneu gevonden wordt, want wat bereik je ermee?

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Review: yoga retreat in Agadir, Marokko Al plannen gemaakt voor deze zomer? Zin om eens helemaal te ontstressen? Ga dan vooral op yoga-retreat en het liefst natuurlijk ergens waar het mooi weer is en je een fijn uitzicht hebt terwijl je helemaal in de knoop ligt. De yoga-retreat in Marokko was mijn eerste keer yoga en ik kan het iedereen aanraden. Check in deze blog de review!

Agadir Marokko strand zonsondergang

Zonsondergang is altijd goed en Agadir is daar uitermate geschikt voor

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.