Weekoverzicht #17; citytrip Berlijn, miskoop en het #pictureperfectleven

Mijn laatste week vakantie voordat ik weer aan het werk ga. Eentje waarin ik naar Berlijn ging om een vriendin te bezoeken en daar hele fijne vegetarische restaurants ontdekte. En een week waarin ik natuurlijk mijn hele portemonnee leeg kocht op Koningsdag.  Maar eerst konijnenspam. 

konijn slaapt in de zon

Ongeveer hoe ik er ook bij lig wanneer ik Netflix kijk

Maandag; yoga en fruit & veggies

Ik begon de ochtend met mijn laatste proefles yoga. Dit was een Hatha-yoga les van weer een andere docent, maar deze yogales was niks voor mij. We zouden werken aan ons derde chakra. Ondanks dat ik de yogahoudingen zelf best fijn vond, werd ik non-stop afgeleid door haar zweverige verhalen er omheen. Ik zweef al genoeg van mezelf. Behalve op sommige momenten tijdens de yogales, toen had ik gewild dat ik zweefde, want ik scheurde bijna mijn knieschijf af tijdens De Draak.

yogabroek groen blauw

Dit is mijn uitvoering van de zonnegroet. Is ook beter voor mijn yogabroek. Rekt ie niet uit en zo

De hoeveelheid groente en fruit van de Fruit en Veggies die ik na de yoga ophaalde, was weer genoeg om ons huishouden een week draaiende te houden en mij twee uurtjes bezig te houden in de keuken. Ik deed een allerlaatst poging om iets met avocado te maken, namelijk vegetarische mayonaise met kerrie en knoflook. Ook dat was niet te eten, dus ik ben door de avocado ideeën heen. Iemand suggesties?

positieve aardbei

Een ‘goed gedaan’ aardbei

fruit invriezen voor smoothie

Dinsdag; vegetarisch Berlijn

Na vijf uurtjes in de trein stond ik midden in Berlijn om een vriendin van vroeger te bezoeken die daar woont. Aangezien niet iedereen een paar weken vakantie heeft, ben ik een middagje alleen door Berlijn gehobbeld. In mijn geval betekent dat vooral lekker eten en me verbazen over de hordes toeristen. Of eigenlijk, over een paar toeristen. Ik zat lekker een broodpudding in The House of Small Wonder te eten terwijl aan het tafeltje naast mij een meisje en een jongen druk bezig waren met hun volgende “spontane” Instagram foto. Ze pakten de bloemetjes van andere tafeltjes, herschikten de zoutpotjes, wachten tot het zonnetje erbij kwam en maakten toen ongeveer 300 foto’s.

Momos dumplings Berlijn Duitsland

De enige foto die ik maakte van mijn dumplings

Uiteraard wilde zij zelf ook op de foto dus moest haar vriendje de foto maken wat resulteerde in het volgende gesprek:

Hij: wat moet er allemaal in het frame?
Zij: die planten en dat lantaarntje op de achtergrond.
Hij: hoeveel van de tafel moet op de foto?
Zij: de helft
Hij: en hoe wil je er zelf op?
Zij: meer van onderaf

Al dit in scene zetten van hun spontane lunch duurde inmiddels al een kwartier. En dan was het eten nog niet eens gebracht. Met het eten begon het hele ritueel weer opnieuw. Ik houd ook van mooie foto’s, maar ik vraag me af of we er niet te veel in door slaan. Soms bezoek ik tijdens een van mijn reizen een plek die ik ergens op een blog of Instagram voorbij zag komen en dan blijkt het een grote teleurstelling te zijn. Dan is het veel kleiner, dan is er maar een klein hoekje wat hip is wat dan op elke foto staat, of dan is het dakterras alleen leuk vanuit dat ene hoekje omdat de rest naar een blinde muur staart.

Als echte cultuurbarbaar wierp ik een half oog op een of ander toeristisch punt om me vervolgens om te draaien en de Nivea winkel in te lopen. Serieus, in Berlijn is een hele winkel met alleen Nivea producten. Dat is nou nog eens cultuur.

Brandenburger Tor Berlijn Duitsland

Brandenburger Tor; ik ben vreselijk cultureel verantwoord

Nivea winkel Berlijn Duitsland

Een winkel vol met Nivea. En dan die geur….

Woensdag: sightseeing Berlijn

Door mijn eigen tourguide en tevens logeeradres werd ik de hele dag door Berlijn rond geleidt. Met z’n tweeën is toch gezelliger dan alleen. Uiteraard ontbeten we buiten de deur, lunchten we buiten de deur en sloten we de dag af met een diner buiten de deur. Alledrie op fantastische plekken.

Benedict Berlijn Duitsland

Benedict is perfect om te ontbijten

  • We ontbeten bij Benedict. Zelfs op een woensdagochtend zat het er afgeladen vol. Zeer lekkere French Toast (wentelteefjes) en hele mooie wc’s. Niet dat je waarschijnlijk voor een wc ergens naar toe zult gaan, maar ben je er, ga dan vooral een keer naar de wc.
  • Lunch bij Chipps met heel veel vegetarische opties, ook van traditionele gerechten. Dus ik bestelde eieren met salade en (vega) worstjes.
  • Cookies Cream; Michelin-ster vegetarisch in een CSI-moordenaarssteegje. Klinkt bizar. Is het ook. Denk aan vervallen straat, containers, nauwelijks verlichting en in de verste verte geen teken van leven. Dan weet je dat je op de goede weg bent naar Cookies Cream. De ingang is slechts aangegeven met een deurbel en een stoel ernaast; geen uithangbord, geen gevelinformatie. Maar het eten was fantastisch. 100% vegetarisch op het hoogste niveau.
Dom van Berlijn Duitsland

Oude gebouwen en zo. Ik zou het fantastisch doen als gids 😉

Tussen het eten door bezochten we het Game Science Center, wat voor een uurtje wel grappig was, maar niet voor heel veel langer, dus bezochten we vooral ook heel veel vintage winkeltjes. Ik kocht een jurk en een handtas bij de grootste tweedehandswinkel van Europa (Humana op Frederiks Tor) en vergaapte me aan een riem van Chanel voor 980 euro bij Mankii in Berlijn Mitte.

Donderdag; miskoop en meningsverschil

Ik schreef bij woensdag al dat ik in Berlijn een ontzettend leuke vintage jurk en tas had gekocht. Althans ik dacht zelf dat die heel leuk was. Toen ik donderdag thuis kwam, kreeg ik helaas van drie verschillende mensen te horen dat het er niet uit zag. Het commentaar wisselde van “te groot” tot “jezus, dat lijkt de jurk van mijn oma wel”. Bij deze twee foto’s van het “gedrocht”. Dus als je nog een leuke vintage jurk zoekt, stuur maar een berichtje. Ik durf me in deze niet meer te vertonen tenzij ik naar het bejaardenhuis ga.

Het aarden beest boek in de trein

Tof boek voor in de trein over een reis door Afrika. Hoe kan het ook anders

Vrijdag; Koningsdag

Voor mij is Koningsdag altijd een hoogtepunt van het jaar. In Arnhem zijn op de meeste plekken geen kleedjesrommelmarkten toegestaan. De vrijmarkt die er wel is, vindt plaats in kraampjes die gehuurd moeten worden. Voordeel hiervan is dat de echte troep er veel minder aangeboden wordt aangezien je daar maar weinig aan kan verdienen als je ook nog moet betalen voor een kraampje.

Samen met mijn moeder was ik al vroeg op pad voor de beste koopjes. Ik kocht eindelijk de schommel voor in de womancave. Ik mag dan geen kinderen willen, dan kan ik nog wel willen schommelen. Conformeren is voor mietjes, schommelen rulez!

Maar daar bleef het natuurlijk niet bij. Ik kocht een lichtgevende cactus, een design handtas, een ingelijste, handgetekende vogel, twee armbanden en een sjaal. We sloten Koningsdag af met een grote vuurwerkshow in de uiterwaarden.

Zaterdag; geometrische wereldkaart

Maarten ging naar een Star Trek Convention in Duitsland het hele weekend dus ik had het huis het hele weekend voor mezelf. Wanneer Maarten er niet is, word ik meteen heel opruimerig en klusserig dus ik schilderde een geometrische wereldkaart boven de bank (wees gerust, met sjabloon, echt niet dat ik dat zo uit de losse hand schilder), terwijl ik 47 Meters Down keek. Ja, die film is zo slecht als dat ie klinkt. Het gaat over twee meisjes die tijdens het haaienduiken met hun kooi naar de bodem van de oceaan zakken. Past perfect bij mijn filmwansmaak.

Ik begin te twijfelen of ik in plaats van een reisblog niet gewoon een Netflix blog moet beginnen. Want ook The Alienist is een aanrader op Netflix. Het verhaal gaat over een soort psychiater in New York in 1893 die een seriemoordenaar probeert te vangen. De serie speelt in de tijd dat mannen nog galant waren en deuren voor je open hielden als blijk van hun waardering in plaats van lomp achter je aan schreeuwen “lekker wijf!

Al is dat laatste trouwens ook al weer even geleden. Ik denk dat ik niet meer in de markt lig. Of zou het komen door die mooie jurk die ik in Berlijn kocht?!?

Zondag; yoga voor Soura

OMG, ik voer echt helemaal geen zak uit met mijn leven zeg. Ik keek de hele ochtend het nieuwe seizoen van Elementary op Netflix terwijl ik alvast een begin maakte met het schrijven van dit weekoverzicht. Zo veel plannen en zo weinig uitgevoerd. Ik denk dat het goed is dat ik komende week weer aan het werk ga zodat ik tenminste met mijn luie reet weer in beweging kom.

Zelfs bij Soura voerde ik geen klap uit. Iemand kwam Soura rijden terwijl ik vanaf de bakrand toe keek hoe Soura haar yoga deed. Ze was lui geworden (hmm… van wie zou ze dat nou hebben?!?) dus ik zal de komende weken ook iets harder mijn best moeten doen met die luie pony van me.

Dressuur bonte pony buitenbak

Luie pony en luie eigenaar samen gevangen in een foto

Albino konijn hangoor

Houtinspectie terwijl hij mij nauwlettend in de gaten houdt

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Welke reizigers mogen er nooit met mij mee op reis? 

schiphol groene jurk

Ik zie er ook wel eens te kansloos uit wanneer ik op reis ga

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.