Weekoverzicht #14; burgerlijk Pasen, verrassingsweekend en nog meer yoga

Henschotermeer Utrecht

Ik beleefde een burgerlijk Pasen, deed de hele week eigenlijk niet veel terwijl ik toch het gevoel had constant druk te zijn en sloot de week af met een verrassingsweekend van Maarten. Maar eerst konijnenspam om al die drukte achter je te laten. 

Grijs konijn schutkleur

Wanneer de enige plek waar je schutkleur echt werkt, de tegels in de tuin zijn, dan moet je daar maar liggen om niet op te vallen.

Maandag; burgerlijk Pasen

Tweede Paasdag is de perfecte dag om superburgerlijk te zijn. Iets wat ook altijd erg goed bij me past want ik ben het toonpunt van burgerlijkheid. Maarten zijn familie kwam op bezoek, dus we hadden allemaal burgerlijke hapjes gemaakt. Ik bakte brownies, maakte eiermuffins en maakte als iets minder burgerlijke lunch vega-hamburgers. En om alle burgerlijkheid helemaal compleet te maken, wandelden we naar de speeltuin om de hoek om te schommelen. Ik geloof dat ik al in geen jaren meer op een schommel heb gezeten. Het was ouderwets lachen, dus ik wil nu ook een schommel in mijn womancave.

Nou ja, eigenlijk was het qua burgerlijkheid pas echt compleet geweest wanneer we ook nog naar de IKEA waren gegaan. Dat blijft nog steeds het meest bizarre fenomeen wat ik ken. Waarom zou je op Tweede Paasdag in de file willen staan met je kinderen die nog strak staan van de suiker van alle paaseitjes die je in de ochtend bent gaan zoeken om vervolgens in de woonboulevard tussen allemaal andere hyper kinderen en geïrriteerde ouders “gezellig” te winkelen? Zal wel een ouders-met-kinderen-ding zijn of zo.

Dinsdag; yoga

Ik was zo enthousiast over mijn yoga trip naar Marokko dat ik heb besloten er in Nederland mee door te gaan. Eerst via de app Downdog, maar ik merk dat ondanks dat yoga via deze app best makkelijk en handig is, dat ik de groepsles mis. In de groepsles kan ik beter mijn aandacht bij de yoga houden en neem ik er ook echt de tijd voor. Dus heb ik me de komende weken in Arnhem voor een heleboel verschillende lessen opgegeven om te checken welk type yoga en welke instructrice het beste bij me passen.

Dus zo begon ik de dinsdag met mijn eerste groepsles. Niet echt een succes. De lerares van Yogapoint deed enkel de oefeningen voor. Maar wat juist zo fijn is, is wanneer een lerares ook verteld welke spieren je op moet letten, welke uitlijning het beste werkt (bijvoorbeeld niet je knie over je enkel laten gaan of niet je rug hol trekken). Dit deed ze helemaal niet. Ik was alleen maar bezig om bij te houden welke vliegende draak ik nu weer moest doen. Een en al chaos.

Jezus red voor de Eusebius kerk Arnhem

Ik denk niet dat Jezus diepe wonden verzorgd, ik denk dat die slagaderlijke bloeding toch echt beter af is in het ziekenhuis

Dan maar lekker met Soura aan de slag. Die gaat een zware maand tegemoet met alle wilde plannen die ik in mijn hoofd heb. Gelukkig lijkt ze er ook wel zin in te hebben nadat ze afgelopen jaar relatief weinig heeft gedaan. Hoe ik dat weet?!? Dat weet ik helemaal niet, ik projecteer gewoon mijn eigen gedachten en belevingswereld op mijn paard en doe net of ik haar snap.

In de avond checkten er twee hele schattige mensen in bij onze Airbnb. Ze hadden op het nieuws van alles over Airbnb gehoord en wilden het nu zelf ook wel eens proberen, maar ze vonden het allemaal wel een beetje eng. Ze hadden bij ons hun Airbnb ontmaagding geboekt. En ze waren laaiend enthousiast. Maar goed ook, want ze betalen de schoonmaakster 🙂 .

Boswandeling met pony

Check die hardloper snel rennen. Daar kunnen we beter niet heen gaan.

Woensdag: vintage en tweedehands Den Bosch

Al vroeg in de ochtend stond mijn moeder op de stoep. We hadden een leuke dag met vintage- en tweedehandswinkels in Den Bosch gepland. Ik had vijftien winkels op het programma waarvan er twee permanent gesloten bleken, eentje alleen op afspraak en eentje gesloten vanwege een Bingo-avond. Tja, de voorbereiding had wel wat beter gekund.

Voor mijn doen ben ik helemaal los gegaan met inkopen doen. Ik kocht een jaren 60 jurkje voor 39 euro en een hele lange vintage zomerjurk voor 45 euro. Voor mijn doen zijn dit flinke bedragen voor kleding. Ik kocht namelijk ook nog een jurkje voor 8,50 euro en een vestje voor 3,50 euro wat meer in mijn prijscategorie is.

Donderdag; toch nog even werken en Jason Statham

Ik had afgesproken met mijn werk dat ik de indexdraai nog mee zou helpen, dus daar zat ik op donderdagochtend weer op kantoor. Na een paar uurtjes hard werken vertrok ik richting huis. Volgende week nog een ochtendje en dan zit het erop en heb ik toch echt vakantie. Al heb ik dat nu ook al eigenlijk met slechts twee ochtenden werk. Ik had alleen vreselijke hoofdpijn, dus heb de hele middag levenloos op de bank gehangen.

Ik geloof dat ik echt elke film die Jason Statham heeft gemaakt inmiddels heb gezien. Ik weet niet hoeveel hij er heeft gemaakt, maar ik heb alles gezien wat er op Netflix staat. Zijn acteertalent gaat niet veel verder dan moeilijk kijken in actiefilms, maar met zo’n lijf hoef je ook niet heel veel meer te kunnen lijkt mij. Kijktips?!? Tja, als je net als ik van hersenloze actie houdt, dan zijn The Mechanic films erg de moeite waard. Maar eigenlijk is alles met Jason Statham de moeite waard om overduidelijke redenen 😉 .

konijn achter tralies

Zo ziet een konijn eruit wat het niet eens is met weer terug zijn kooi in moeten

Vrijdag; meer yoga

Ik begon de ochtend met yoga in een monumentaal pand ergens in het centrum van Arnhem door Wanderlust Yoga. Met zo’n bedrijfsnaam moet het wel goed zijn dacht ik. En dat was het ook. Het was een fantastische sessie Yin yoga. Ik denk dat Yin yoga me het best ligt. Dit is vooral gericht op hele diepe stretches en extreme balans waarbij je een houding meerdere minuten aanhoudt. Het ging niet helemaal zoals het moest, want ik ging tot twee keer toe onderuit maar voelde me aan het eind wel fantastisch.

Tijdens de meeste yoga lessen zeggen ze dingen als “wat is jouw doel voor deze sessie? wat wil jij graag bereiken?”. Ik had als doel om een schoon huis te hebben bij terugkomst. Dus ik kwam thuis en het was miraculeus gebeurd. Grapje natuurlijk. De schoonmaakster had alles heel mooi gemaakt waardoor ik op mijn vrije dag genoot van een opgeruimd en fris huis.

We Love deoderant

Ik ga nieuwe smeerbare, chemicaliënvrije, etc. etc deo proberen. Ik laat jullie binnenkort weten of het wat is.

Zaterdag; verrassingsweekend met Maarten

Al heel lang had ik in mijn agenda staan dat ik dit weekend vrij moest houden. Maarten had een weekendje weg gepland maar wilde niks vertellen over wat we gingen doen. Het was perfect weer, dus met het dak van de cabrio open, zonnebril op, mijn nieuwe vintage jurkje en vestje aan en de navigatie ingesteld op snelwegen vermijden, reden we eerst naar het strand waar we eigenlijk alleen maar lagen te slapen.

Ik zag hele stukken van Nederland waar ik nog nooit van gehoord had. We reden door Waarland, Frik, Drie en nog wel honderd andere dorpjes waarvan ik het bestaan niet kende. Cabrio Opel Tigra

In de avond sliepen we in een verbouwd kerkje en aten we bij die mensen thuis. Het was echt een ontzettend leuk kerkje, maar ik weet nu wel zeker dat ik nooit zo’n project op me zou nemen tenzij ik een paar miljoen op mijn bankrekening heb staan. Eeuwig onderhoud tegen kapitale bedragen. Even de dakgoten laten schilderen…. POEF een paar duizend euro weg. Even de voegen vervangen…. POEF tienduizenden euros weg. Doe me dan maar een Tiny House waar ik bijna nooit onderhoud aan heb.

Zondag; design iconen en afzetters

Na wakker worden met ontbijt op bed en uitzicht over het Markermeer weer het dak van de cabrio open en door naar Amsterdam naar een beurs voor design iconen. Schapen op de dijk

Overal de leukste meubels die ik echt helemaal niet kon betalen. Zweedse design banken voor >4.000 euro, bijzettafeltjes van >2.500 euro en vaasjes van >400 euro. Ik zag een perfect vloerkleed, maar dat koste 1.750 euro!! Op zich is zo’n prijs helemaal niet raar wanneer het gaat om echt vintage, maar toen we vroegen naar de ontwerper kwam de verkoper aanzetten met een tapijtfabriek in België (vergelijkbaar met een soort Carpetright). Ja, daag! Ik ga geen 1.750 euro betalen voor een vloerkleed wat twee jaar terug bij de Carpetright is geproduceerd.

Design Icons Amsterdam 2018

Design Icons Amsterdam 2018; een hele beurs vol spullen die ik niet kan betalen

Onderweg naar huis stopten we in een groot natuurgebied in Utrecht (Henschotermeer). Tussen de dennenbomen lagen verschillende zandstrandjes aan een waterplas. Uiteraard vielen Maarten en ik in slaap. Het lijkt wel een soort Pavlov reflex. Zodra we zand zien vallen we bijna meteen in slaap. Henschotermeer Utrecht

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Vier landen die ik nooit zal bezoeken Maar al te vaak kom ik blogs tegen waarin reizigers schrijven over landen waar ze absoluut niet heen willen. Meestal zijn dit landen als Noord-Korea, Colombia, Saudi Arabië en Rusland. Maar volgens mij ontbreken er in al die lijstjes een paar zeer belangrijke bestemmingen waar je nooit naar toe wil (zeer gevaarlijke bestemmingen zijn niet meegenomen). In deze blog mijn bestemmingen die helemaal onderaan de wishlist hangen. Zijn jullie er al wel geweest en kun je me overtuigen om deze landen toch te bezoeken?

Kindjes in Ethiopië

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.