Weekoverzicht #10; laatste paar dagen Marokko en reis naar Suburbia

Wie dagdroomt heeft nachtrust

Een week met onze laatste paar dagen vakantie in Marokko en dan weer hard aan het werk in Nederland. Zelfs in Nederland kon ik mini-reisjes maken. Deze week reisde ik af naar Suburbia; een exotische plek vol spanning en avontuur. Maar eerst konijnenspam, want die hebben we natuurlijk het meeste gemist.

Grijs konijn

Sexy konijn

Maandag; Marrakesh – Agadir

Na een ochtendje in Marrakesh zaten we om 12 uur weer in de bus terug naar Agadir. Het kwam in Agadir met bakken uit de lucht, dus we hadden geen zin om te lopen. Na onderhandeld te hebben met drie taxi chauffeurs, kreeg ik eindelijk het bedrag wat een beetje normaal was.

Streetart Marrakesh Marokko

Her en der in Marrakesh is af en toe streetart te vinden

De regen was een goede reden om helemaal niks meer te doen en pizza te laten bezorgen. Met uitzicht op de Atlantische Oceaan genoten we van supergoed wifi en konden we terug kijken op een zeer geslaagd yoga-project.

Nog één nachtje op een keihard bed en dan weer naar huis naar ons eigen, zachte bed. Want ondanks de yoga slapen we liever nog steeds niet op een harde plank, en dat is helaas wel wat ze in Marokko overal lijken te hebben. N=4, als in we hebben vier verschillende accommodaties geprobeerd en overal was het bed hard.

Agadir Marokko strand

Het uitzicht op een regenachtig strand en een bruine Atlantische Oceaan

Dinsdag; terug in het koude Nederland

De terugvlucht was zeer aangenaam. Maarten en ik hadden een hele rij voor onszelf. Helaas geen tv, dus ik moest toch echt mezelf vermaken. Ik ben begonnen met luisterboeken om eens te kijken of het iets is voor al die vluchten waarop er geen entertainment systeem in het vliegtuig is en ik geen zin heb om een boek te lezen.

Luchthaven Agadir Marokko

Hier kan Schiphol nog wat van leren; ontzettend mooie gates op de luchthaven van Agadir

In Marokko wisselde de temperatuur tussen 19 en 26 graden. Bij terugkomst in Nederland genoot ik van 11 graden en een zonnetje. De perfecte tijd om lekker naar Soura te gaan. Die spoorde voor geen meter. De grond is zo lang hard geweest dat ze haar enthousiasme blijkbaar nergens kwijt kon. Dus tijdens de spelletjes die we in de bak deden, kreeg ik een mooie rodeo te zien, gevolgd door een impressie van een T-rex. Het is jammer dat ik te laat was voor de foto’s, maar dat was amusant geweest. Selfie met paard

Woensdag; reis naar Suburbia

Als je gek bent van reizen zoals ik, dan kun je natuurlijk niet zonder. Kwam ik dinsdag pas aan in Nederland, was ik woensdag al weer onderweg naar Suburbia. Suburbia is een buitenaardse wereld met wagens om mini-gremlins in te vervoeren waar de bewoners van Suburbia rondlopen met een handdoek om hun hoofd en krulspelden in. Ik heb geprobeerd me zo veel mogelijk aan te passen aan de cultuur en kwam in mijn slobberbroek en snowboots. Helaas viel ik nog steeds op in de Suburbia menigte. LOL, geintje natuurlijk. Het was super gezellig in Suburbia, al was ik wel blij – toen de kleine gremlins last kregen van hun hyper – dat ik naar Soura af kon reizen. (voor de mensen die geen idee hebben waar dit over gaat…. ik ging bij iemand op bezoek in een kindvriendelijke Vinexwoonwijk om me tussen de kinderen te begeven onder Koffietijd).

Soura en ik hadden een top-middag. Mijn nieuwe zadel is ook prima geschikt voor dressuur dus kan ik mijn paard ook verder stretchen. Zou jammer zijn wanneer de ruiter helemaal zen en flexibel is en het paard nog steeds een hark is. In de avond poetste ik mijn oude Massimo zodat ik deze kon verkopen. Massimo trail endurance zadel

Donderdag; terug op kantoor

140 emails om weg te werken. Best een goede score voor 10 dagen vakantie. In de middag had ik helaas een overleg in Heerenveen waardoor alles in de ochtend gepropt moest worden. Bij je werkgever vertrekken voelt een beetje zoals op vakantie gaan; je wilt nog even snel alles afronden wat er afgerond moet worden, maar dat gaat natuurlijk nooit lukken.

Vanuit Heerenveen bij mijn ouders langs om bij te kletsen over alle vakantieverhalen en Netflix series waardoor ik toch weer net iets te laat in bed kwam te liggen. Door de lange autoritten kon ik wel Storytel testen. Storytel is een soort Netflix abonnement voor luisterboeken. Dus je betaald niet per boek, maar betaald per maand. Ik ben begonnen aan het luisterboek The Subtle art of not giving a fuck. Echt een geniaal boek over zaken als schuld en verantwoordelijkheid, schijten op het vloerkleed en je aanstellen. Ik kan dit boek echt aan iedereen aanraden!

Storytel The subtle art of not giving a fuck

Absolute aanrader om te luisteren (of te lezen)

Vrijdag; toch misschien werkloos?

Ik begon me toch wel wat zorgen te maken. Drie weken geleden had ik het laatste gesprek bij mijn nieuwe werkgever gehad. Ik heb toen meteen mijn baan opgezegd, maar had nog helemaal geen getekend contract binnen. Na drie weken heb ik nog steeds geen contract binnen en begon ik me toch wel af te vragen of ik misschien iets te enthousiast mijn werk al had opgezegd. Maar zoals altijd… no worries. In het ergste geval heb ik straks heel lang vakantie.

Losgebroken konijnen vangen

Wanneer je thuis komt van je werk en twee criminelen in je tuin aan treft

Gelukkig had ik ochtendyoga om weer helemaal zen te worden. Ik heb besloten in Nederland door te gaan met yoga en heb de app Down Dog gedownload op aanraden van een yogalerares daar. In alle vroegte stond ik weer die zonnegroet te doen. Het is toch anders om het voorbeeldvrouwtje in een app op je telefoon te volgen met uitzicht op een blinde muur dan een groepsles met uitzicht op de Atlantische oceaan en een lerares die mijn bekken recht zet.

Down Dog Yoga app

Zo zie ik er dus zeker niet uit. Dit is hoe het er ooit uit zou moeten zien. Ik kan net met mijn vingers bij de grond

Pessoa longeren pony

Yoga voor Soura

Zaterdag; dakloos geworden

Mijn ochtend begon met via Marktplaats een yoga matje kopen. Het matje wat Maarten thuis gebruikt voor zijn fitness grondoefeningen zorgt ervoor dat mijn handen langzaam weg glijden. 15 sessies van 1,5 uur in Marokko en ik had geen last van mijn polsen. Twee keer op het matje van Maarten en mijn polsen zijn zeer pijnlijk. Tijd voor een professioneel matje. Nooit geweten dat yoga-matjes zo nauw komen.

Natuurlijk naar Soura geweest voor een fijne buitenrit en daarna de konijnen los gelaten voor een grote schoonmaak. We staken het vuur in de womancave voor het eerst in 2018 weer aan. Super gezellig om zo vroeg in het jaar al weer buiten bij de konijnen te zitten. Die hadden ook een goede tijd want met het voorjaar komt er ook overal eten in de tuin omhoog.

konijnen maken kussens stuk

Wanneer je konijnen vinden dat ze een betere binnenhuisarchitect zijn en alles even herinrichten

Het dak van onze cabrio ging niet meer open en nu het voorjaar begint willen we wel weer zonder dak kunnen rijden. Tijd om naar de garage te gaan, maar voordat we dat doen, leek het Maarten handig om even te kijken of het dak wel echt stuk was. Het openen van het dak bleek heel makkelijk te gaan. Helaas ging ie daarna niet meer dicht. En er kwam regen aan! Na heel wat gepruts en handen in levensgevaarlijke mechanismen steken, lukte het ons een paar minuten voor een stortbui om net op tijd het dak dicht te krijgen. We weten nu in ieder geval wel zeker dat het dak stuk is.

Cabrio Opel Tigra

Tja, dan doet ie het niet meer…. en er komt regen aan. Goed idee ook om op een zaterdag te doen 😉

Zondag; eerste zadel verkocht

Het was een boel regelwerk op zondag. Ik plante de eerste moestuintjes van de Albert Heijn, boekte op de Azoren een huurautootje, verkocht mijn Massimo zadel, poetste mijn winterlaarzen zodat ze tot volgende winter goed opgeborgen staan, deed een paar keer de was, ruimde de foto’s op mijn telefoon op, redde de planten op het balkon van de ondergang, plantte bloembollen in de tuin. En ik maakte de afrekening voor de vakantie in Marokko.

Een super nuttige dag dus dan heb ik wel een paar afleveringen Netflix verdiend. La Mante – een Franse detective serie – is de nieuwe rage in mijn Netflix wereld. We sloten de dag af met een gezellig etentje met een vriendin uit Frankrijk. Althans dat is zodadelijk de bedoeling, maar ze lijkt al twee uur van de aardbodem verdwenen dus we zitten eraan te denken om haar telefoon te laten gps-tracken om te zien wie haar heeft ontvoerd.

Drinktank met citroenlimonade

Limoenlimonade gemaakt van de limoenen uit het Fruit & Veggies pakket

Moestuintjes AH

Hopelijk gaat het dit jaar beter dan vorig jaar

Lente voorjaarsbloemen

De bloemen schuilen in onze tuin voor die twee kleine veelvraten die door de tuin struinen

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder geen blog die deze week ook online is gekomen. Ik had er deze week even geen zin in en keek liever Netflix. Komende week weer een poging.  Wie dagdroomt heeft nachtrust

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.