Weekoverzicht #52; cabrio drama, darten en huisvrouwenleven

Hoge Veluwe paardrijden

Natuurlijk was dit de week van kerst, maar ik ben niet echt een kerstvierder dus meestal staan die dagen niet op mijn lijst met extreme hoogtepunten. Wat wel op mijn hoogtepunten lijst van deze week staat is de geweldige retro vondst die ik deed en het enorme huismussengehalte van deze week. Maar eerst konijnenspam.

konijnen

Wanneer het net iets te lang stil is en je je afvraagt wat ze nu weer aan het slopen zijn.

Maandag

Eerste Kerstdag. We hadden een vol programma met familie. Eerst naar de andere kant van de wereld, sorry naar de andere kant van Nederland, voor een bezoek aan Maarten zijn broertje. Ze hadden net een nieuw huis gekocht, jaren ’70. Tijdens een rondleiding door het huis kwam ik de vondst van de eeuw tegen; een spiegel die ik nog niet had. In onze hal thuis heb ik in anderhalf jaar tijd allerlei spiegels verzamelt uit de jaren 70/80. Wanneer ik er tegenwoordig eentje vind, is die vaak hetzelfde als die ik al heb. Maar bij Maarten zijn broertje in huis vond ik een unieke. Als een kind zo blij was ik toen ze deze aan ons mee gaven. retro spiegels

Maar daar hield de dag nog niet op. We reden verder richting Spitsbergen, sorry richting Schagen, maar dat is wel ongeveer hetzelfde. Met mijn familie gingen we uit eten. Die familie zie ik eigenlijk niet zo vaak, voornamelijk omdat het echt belachelijk ver rijden is. Al klinkt dat misschien raar uit mijn mond wanneer ik als woon-werk verkeer gerust naar Kenia ga. Ik weet ook niet wat het verschil is tussen twee uur in Nederland reizen en acht uur met het vliegtuig reizen.

 

Dinsdag

Tweede kerstdag. Maarten en ik zijn allebei nog steeds snotverkouden. Heel jammer tijdens deze dagen want behalve structuur krijgen we eigenlijk niks mee van al het eten. En we hadden op tweede kerstdag juist zo’n leuk etentje gepland.

cavaletti paardrijden

Mikado training zodat Soura niet vergeet dat ze vier benen heeft en niet maar twee

Ik geloof dat ik met kerst nog nooit met vrienden ben wezen eten. Daar kwam deze tweede kerstdag verandering in. Maarten en ik volgden de trend van 2017 en maakten een volledig vegetarisch kerstdiner voor vrienden. We maakten heel veel verschillende hapjes zodat we de hele middag en avond door konden eten. Uiteraard mocht een echt slechte film dan niet ontbreken. Netflix had net Bright met Will Smith vrijgegeven. Dus daar zaten we dan met onze hapjes en een Ork en Will Smith op tv. Ik kan wel wennen aan dit soort kerstdagen. Mozarella, basilicum, tomaat hapje

Woensdag

In februari gaan Maarten en ik op onze yoga-retreat naar Marokko. De tickets die we boekten waren goedkoper wanneer we een paar dagen later pas terug zouden vliegen, maar dat boeit ons natuurlijk niet. Een paar dagen meer betekent ook een paar dagen langer op ontdekkingstocht. Dus ik spendeerde mijn halve middag met een jacht naar een fijne plek om te slapen in Marrakech voor die paar dagen extra.

En dat was niet het enige waar ik jacht op maakte. De tickets naar de Azoren waren minder dan 200 euro per persoon, dus ik heb ook meteen een trip naar de Azoren geboekt. Ik ga er een week paardrijden door vulkanen, over groene bergen en door blauwe lagunes. Maarten gaat mee, maar gaat natuurlijk niet paardrijden. Hij gaat op wandelvakantie. Sao Miguel here we come!

snoozen

De hele ochtend snoozen

Donderdag

Soura en ik trokken er op uit voor een zware training in de winterzon. Wat is het toch geweldig fijn om zo met je paard de natuur in te gaan. Totdat het weer helemaal mis ging natuurlijk. Al vanaf dat ik Soura heb gekocht wordt ze heel boos op zichzelf wanneer ze struikelt. Geen idee waarom ze dat doet, maar ik houd van die instelling. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gepruts. Deze keer was dat alleen misschien iets minder handig.

Het ging dus als volgt. Ik galoppeer met Soura richting huis na een lange interval training. Blijkbaar was Soura moe geworden en struikelde in galop. Dus ik whiplash bijna van mijn paard af. En wat doet Soura? Die gooit er een hele mooie serie aan idiote sprongen en bokken uit. Ik had prima met een jurybordje aan de kant van het pad kunnen zitten (een 10!!). Tja een bokpartij maakt het blijven zitten niet makkelijker dus ik tetter in Soura’s oor dat ze nu moet kappen. Wonder boven wonder schakelt ze terug naar een mooie verzamelde galop en we rijden gewoon verder alsof er niks aan de hand is. Drama’s voorkomen. Wat zou ik toch moeten zonder al die avonturen.

paardrijden, koningshei galoptraining

Lange, rechte paden zijn perfect voor interval training, tot je struikelt.

In de avond hadden we zo’n verkoopmannetje van een energieleverancier aan de deur. Ik ben altijd zo beleefd om ze hun verhaal te laten doen, maar heb eigenlijk nooit interesse in wat ze verkopen. Maar deze triggerde mijn interesse. Of ik stroom af wilde nemen bij een geitenbedrijf? Huh? Wat? Kom maar binnen, want nu wil ik meer weten. Vandebron Energie vermarkt voornamelijk groene energie van bedrijven uit Nederland. Dus dat kan een koeienboer zijn met zonnepanelen op zijn bedrijf of een maisboer met een windmolen tussen het mais. Wat het in ieder geval niet meer zou zijn, zijn kolencentrales. En eco-hippie als ik ben, ben ik natuurlijk te porren voor zulke verkooppraatjes dus vanaf 1 januari hebben wij stroom van Wim & Sien (maisboer). We hebben expliciet aangegeven dat we absoluut geen vleesveebedrijven er tussen willen hebben. Het lijkt nogal nutteloos wanneer je stroom af neemt van een varkensboer met zonnepanelen en daarmee CO2 bespaart wat vervolgens in overmaat geproduceerd wordt door de vleesproductie onder de zonnepanelen.

Betsie's Eigenwijze Geitenzuivel

Misschien hebben we straks wel energie van Betsie’s Eigenwijze Geitenzuivel

Vrijdag

Met een striemende wind reed ik met een stalgenootje in twee uurtjes een super rondje over de Veluwe. De wind was zo koud dat we halverwege de rit niet eens meer konden praten; half bevroren onderkaak en gebarsten lippen. Thuis heb ik eerst een half uur staan ontdooien onder de douche. Hoge Veluwe paardrijden

Ik regelde tussendoor nog even snel een schoenenruil. Ik kreeg supermooie, gloednieuwe blauwe pumps. Volgens mij is dit de enige toekomst. Eentje waarin het kopen van spullen een ondergeschikte rol krijgt.

pumps geruild

Pumps geruild

In de avond gingen we met een collega van Maarten en haar Amerikaanse vriend de stad in. Bij Het Taphuys hebben ze 100 verschillende bieren op tap. Je koopt een pasje waar je tegoed op zet en dan kun je zelf je eigen biertjes tappen. Niet wachten op een barman, gewoon zelfbediening. En laat ik nou geen bier drinken…. appelsap dan maar.

Zaterdag

Ik had binnen moeten blijven op zaterdag. Wat een hopeloze dag. Allereerst was het bijna de hele dag donker, ik had barstende hoofdpijn (nee ik had geen fles wijn weg getankt op vrijdag) en jag, regen!

Ik deed de hele dag nuttige huisvrouwen dingen. Ik ontdooide de vriezer en maakte deze schoon. Ik maakte het hok van de konijnen schoon. Maarten lijmde de tegels op mijn recycle bijzettafeltje vast. Ik schreef een hele berg blogs. Maar toen ging het mis. Maarten en ik vatten het idee op om naar de bouwmarkt te gaan. Oh no, wat had ik daar een spijt van.

konijn

Op ontdekkingstocht door de tuin om te zien wat er verder allemaal kapot kan

Het ging als volgt. We kochten een grote plexiglas plaat en een emmertje verf. We hebben een auto waar slechts een pakje spijkers in past, maar het voordeel van een cabrio is dat met het dak open eigenlijk alles mee kan. We hadden gecheckt of het droog zou blijven en dan zouden we met het dak open, dik ingepakt in mutsen en sjaals, naar huis rijden. Maar je raadt het natuurlijk al…. het dak ging tot halverwege open. Technisch mankement wat we niet op kunnen lossen. Dan blijft er maar één optie over; de plaat moet met het openbaar vervoer naar huis. Ik had geen OV-chipkaart mee dus Maarten zou met de bus gaan. Maar er stond windkracht 8 in Arnhem dus die plaat waaide alle kanten uit toen ik Maarten richting de bushalte zag wandelen.

Ik race met de auto naar huis om hem daar op te wachten, maar ik had geen huissleutel. Die had Maarten mee dus ik kon het huis niet in. Hoe kansloos wil je het hebben. Dus ik wil Maarten bellen, maar die had zijn telefoon thuis laten liggen. Dan Maarten maar tegemoet lopen bij de bushalte en samen proberen die op hol geslagen plastic plaat veilig thuis te krijgen. Als het huis er nog staat dan wel. We hadden het vuur aan laten staan en gezien hoe de dag verliep tot nu toe zou het ons niks verbazen als de brandweer eerder bij ons huis was dan wij.

bouwmarkt drama

Een hele vrolijke Maarten die met de bus aan komt

Zondag

Vanaf half december is de World Championship of Darts bezig. Je zou het misschien niet achter me zoeken, maar ik zit elk jaar de laatste paar dagen van het jaar alle wedstrijden te kijken. Kijken naar lekkere mannen met een fantastisch gevoel voor mode die pijltjes gooien. Ik heb geen idee wat ik erin zie, maar het is zo retespannend dat ik gewoon niet kan stoppen met kijken. Zo ook dit weekend. Ben ik nu gedaald in jullie aanzien? 😉

Precies een jaar geleden verfde ik de woonkamer. Ik verfde deze maar liefst vier keer omdat ik maar niet de juiste kleur kon vinden. Na vier kleuren heb ik het opgegeven. Maar deze vakantie had ik nieuwe inspiratie en werd het tijd om toch weer een poging te ondernemen. Donkergroen werd het deze keer. In het volgende weekoverzicht een foto van het eindresultaat.

recycle tafeltje

Alle materialen volledig gerecycled, alleen nog even voegen

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Beste vintage en tweedehands winkels in Assen. Kringloopwinkels zijn populairder dan ooit want dan kun je nog echt unieke vondsten ontdekken, maar deze populariteit heeft de prijs de afgelopen jaren vreselijk omhoog gedreven. Kringloop- en vintage winkels buiten de Randstad hebben als voordeel dat de prijzen er niet zo hoog zijn. Dus check vooral deze winkels in Assen voor mooie schatten tegen normale/lage prijzen.

Mijn cijfers na 1 jaar bloggen. Een jaar geleden begon ik met My Wanderlust Diary. Behalve dat ik er heel wat dode uurtjes in vliegtuigen mee heb kunnen vullen, heb ik er ook hele leuke mensen mee ontmoet. Maar dat is vaak niet waar mensen in geïnteresseerd zijn. In deze blog beantwoord ik de meest gestelde vraag van het afgelopen jaar; wordt zo’n blog nog een beetje gelezen? King Vintage Assen

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.