Mijn cijfers na 1 jaar bloggen

lightbox

Precies op 1 januari 2017 begon ik mijn eigen blog. Er zijn eigenlijk maar twee vragen die ik telkens opnieuw krijg. Wat zijn je cijfers? En is dat niet raar om je privéleven op internet te zetten?

Die laatste vraag kan ik een heel betoog over houden, maar mensen overtuigen doe je er toch niet mee, dus die vraag beantwoord ik niet meer. Maar jullie andere vraag kan ik je natuurlijk wel mee helpen.

Wat deed ik een jaar lang met mijn blog?

Ik schreef 132 blogs. In sommige periodes schreef ik wel drie blogs per week en in andere periodes daalde dit tot soms maar één of zelfs 0 toen ik in Kirgizië volledig van de buitenwereld afgesloten was. Ik sta er zelf van te kijken dat het er uiteindelijk 132 zijn geworden. Op 1 januari 2017 – terwijl ik bij lag te komen van Oudejaarsnacht – bedacht ik me om te gaan bloggen. Ik had geen plan, geen idee, geen visie. Ik ben gewoon begonnen. Wie had gedacht dat dat na 1 jaar op 132 blogs neer zou komen.20170824_062417-1008x756

Hoeveel volgers heb ik?

Ik ging van 0 naar 855 Facebook-volgers (+6 stiekeme gluurders; mensen die de pagina niet hebben geliked, maar wel op volgen hebben gezet). Ik postte op Facebook niet alleen mijn blogs maar postte er naar hartenlust onzinnige filmpjes en foto’s, want dat is wat het leven zo leuk maakt; de onzin van het internet. Check de Facebookpagina hier.

Daarnaast kreeg ik 41 volgers via email en WordPress. Yeah! Ik ben altijd heel blij wanneer mensen zich actief hebben aangemeld voor mijn emailupdates. En ondanks dat ik nooit ben begonnen met bloggen voor de volgers, ben ik stiekem wel heel trots dat mensen me willen volgen. Dus bedankt aan jullie allemaal! Of jullie nou voyeurs zijn in mijn leven of omdat jullie af en toe langs komen om reisinspiratie op te doen, jullie zijn altijd van harte welkom.

Waar kwamen jullie allemaal vandaan?

En nog veel leuker… jullie komen werkelijk van over de hele planeet naar mijn website.

jaaroverzicht blog

De meeste bezoekers kwamen natuurlijk uit Nederland. De rest van de top 5 zag er zo uit:

 1. Nederland
 2. Australië
 3. België
 4. USA
 5. Engeland

Wat vinden jullie leuk om te lezen?

Welke blogs werden het beste gelezen?

Paklijst voor ultralight backpacken (5 kilo); dit was de best gelezen blog van 2017. Blijkbaar waren jullie net als ik nieuwsgierig of het überhaupt mogelijk is om met maar 5 kilo te reizen.

Paklijst voor ultralight backpacken (9 kilo); weinig verrassend dat ook de paklijst voor 9 kilo handbagage het goed deed. 9 kilo bleek veel meer te zijn dan gedacht dus voortaan reis ik alleen nog maar met handbagage.

Onmisbaar op reis; menstruatiecups; een echt vrouwenonderwerp, maar wat mij betreft onmisbaar voor elke reizigster en moderne hippie. Niet alleen omdat het de meest milieuvriendelijke manier van ongesteld zijn is, maar ook omdat het zoveel fijner en beter is voor je eigen lijf.

Waarom wel of waarom niet (tijdelijk) in het buitenland wonen? Twee keer woonde ik in het buitenland, een keer in Nieuw Zeeland en een keer in Zweden. Voor veel mensen is het lastig om te beslissen of ze het wel of niet aan durven. Ik denk dat het voor iedereen heel gezond is om een keer te doen en in deze blog deel ik de voor- en nadelen.

Wat willen jullie niet lezen?

Welke blogs werden het slechts gelezen?

Weekoverzicht #2 – kantoor, winter en reisvoorbereidingen; op zich niet heel raar dat deze slecht gelezen is. Mijn blog bestond pas 1 week en heel veel lezers had ik toen nog niet.

Bishkek wandeltour met gedetailleerde route; op zich ook niet heel raar. Er zijn maar weinig mensen die überhaupt weten waar Kirgizië ligt, laat staan dat ze in Bishkek op wandeltocht gaan.

Bizarre activiteiten op luchthavens; geen idee waarom deze het niet goed deed. Ik vond het zelf best amusant om te lezen wat voor bizarre activiteiten je allemaal kunt doen, maar misschien is mijn gevoel voor humor ook niet echt representatief voor de gemiddelde mens.

Groei van mijn bezoekers

Ik had een groeiend aantal bezoekers op mijn website wat na de zomerperiode veranderde in een dalend aantal bezoekers. Augustus was ik ruim twee weken offline vanwege mijn fantastische trip naar Kirgizië en dan zie je ook meteen de bezoekersaantallen teruglopen. In de periode na de zomer schrijft iedereen vooral over kerstversieringen, kerstmarkten, kerstrecepten en kerstcadeau’s. Mensen zijn nu veel minder bezig met hun reizen en vakantie. Ik hoop dat de terugloop in mijn bezoekersaantallen daardoor veroorzaakt word. In 2018 gaan we zien of het een tijdelijke terugloop is of dat ik lezers begin te verliezen. Ondanks dat ben ik super tevreden met mijn bijna 1.500 lezers per maand gemiddeld.

jaaroverzicht_2

Publicaties en projecten

Naast mijn eigen blog waren er nog een paar leuke projecten waar ik aan deel nam/neem. Ik ben gestopt met bloggen bij Weflycheap toen ik daar mijn ei niet meer goed kwijt kon en merkte dat ik op mijn eigen blog met veel meer plezier schreef. Maar ik ben begonnen bij The Boho Guide.

The Boho Guide

Ik ben teamgenoot geworden bij The Boho Guide.

The Boho Guide is a travel guide for the dreamers, the doers, the believers, the wild nomads, the free spirits, the simple life lovers.
Find an ultimate collection of the most inspiring boho places on earth to stay, eat or shop, handpicked by our bohemian wanderers.”

Een team met allemaal fanatieke reizigers en levensgenieters. Het is ontzettend inspirerend om tussen mijn eigen “soortgenoten” te zitten en me niet telkens te hoeven verdedigen voor de keuzes die ik maak. Hoe vaak ik dit jaar van de mensen om me heen niet te horen kreeg “oh, maar is dat niet gevaarlijk/eng/vies/zwaar/raar/dodelijk?”. Mijn teamgenoten bij The Boho Guide begrepen perfect waarom een bestemming zo bijzonder is, waar anderen alleen maar (door de media veroorzaakte) narigheid en onveiligheid zagen.

Voor The Boho Guide voegde ik wel helemaal 47 bohemian plekken toegevoegd. 47 bijzondere plekken waar je midden in de natuur staat, waar je inner spirit gevoed wordt, waar je je omgeeft met lieve mensen en waar ecovriendelijk en diervriendelijk centraal staan.

Voor The Boho Guide kreeg ik ook de mogelijkheid om een paar hele leuke nieuwe plekken te testen waaronder King Kong Hostel. Zo kom ik nog eens ergens waar ik zelf anders misschien niet naar toe was gegaan.

Interview Radio 1

Ik werd ook geïnterviewd door Radio 1. Ik voelde me helemaal vereerd dat ze me vroegen terwijl mijn blog nog maar zo kort online was. Ik moest er wel in het holst van de nacht voor naar Hilversum reizen, maar hé, wie is er nou allemaal op NPO 1 op de radio geweest?

Blogs en bladen

Op Vance.nl verscheen een interview met mij over dat je echt niet alleen digital nomad hoeft te zijn om toch de wereld te kunnen zien voor je werk. Op Flitter Fever – een blogger die ik tijdens een werktrip naar Roemenië ontmoette – werd ik genoemd in haar top 3 van favoriete bloggers. En er komt nog een interview aan, maar die wordt waarschijnlijk pas in januari 2018 gepubliceerd.

Wat gaat 2018 brengen?

Tja geen idee eigenlijk. Ik blog over de onderwerpen die ik leuk vind. Ik vind het ontzettend leuk wanneer jullie een blog ook leuk vinden, maar ik ben niet teleurgesteld wanneer dat niet zo is. Het is mijn verhaal. Net zoals dat wel eens gaat wanneer je met iemand in gesprek bent. Niet elk verhaal is even boeiend, maar het is wel onderdeel van mijn leven. Ook wanneer het saai is.

Hopelijk komen er in 2018 weer heel veel nieuwe bestemmingen langs op mijn blog. In ieder geval heb ik een yoga-retreat met Maarten op de planning staan en hoop ik met de zwemgodin weer een gave reis te maken.

Wat ik zeker niet ga doen is weer proberen om met minder dan vijf kilo handbagage te reizen. Ik ben er wel over uit dat vijf kilo de absolute ondergrens is, dus daar hoeven jullie niet meer blogs over te vrezen. Met vijf kilo is trouwens ook een helse uitdaging, dus kans is groot dat ik dat alleen in uiterste noodzaak ga doen.

 

5 thoughts on “Mijn cijfers na 1 jaar bloggen

  1. My Wanderlust Diary

   Dankje Gaëlle. Ik vind het erg jammer dat bloggers daar niet opener over zijn. Daarmee zou die perfecte wereld die iedereen probeert te laten zien eindelijk eens realistisch worden. En dan zou ook niet iedereen zo onzeker worden van alle opschepperij 🙂

 1. Linda | travellersoftheworld

  Wat leuk om zo over je jaar te lezen! Goed jaar heb je gehad, mooie cijfers hoor! Op naar een tweede jaar met mooie momenten, blogs en reizen! Gelukkig nieuwjaar!

  1. My Wanderlust Diary

   Dankje voor je fijne reactie. En natuurlijk ook een gelukkig nieuwjaar terug!
   Ik had niet gedacht dat het zo zou lopen. Ik ben er ook echt heel blij mee. Dit jaar staan er weer mooie activiteiten op de planning dus hopelijk komen er ook weer mooie blogs over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.