Weekoverzicht #50: werktrip Athene en Cyprus en losgebroken pony

Cyprus oude gebouwen

Ik ontvluchte het ellendige weer in Nederland en zat in de zon op een terras in Athene en reisde daarna af naar het eveneens zonnige Cyprus. Maar dat was niet het grootste hoogtepunt van mijn week. Dat was namelijk een los geslagen Soura en de doodsangsten die ik er daardoor uit stond. Maar eerst konijnenspam voor de zon in jullie leven na een week slushpuppy in Nederland.

konijnen heide

Even de heide kortwieken. Scheelt ons weer snoeiwerk

Maandag

Ondanks de sneeuw ging mijn trein op tijd richting Amsterdam en vertrok mijn vlucht redelijk op tijd op Schiphol. Kostte het me zondag nog vijf uur om van Rotterdam naar Arnhem te komen,  was ik op maandag in bijna dezelfde vijf uur van Arnhem naar Athene gereisd.

Schiphol sneeuw

In de sneeuw op het nippertje weg uit Nederland

Wat een leven heb ik soms. In Athene kon ik zonder jas over straat. Ik had een hele late afspraak (dacht ik). Maar nee hoor. Om 19 uur kunnen we eerst wel even wat gaan drinken. Daarna een rondje door Athene wandelen en dan tegen half negen beginnen we aan het diner. Inmiddels was ik uitgehongerd want ik stond nog gewoon op Hollandse tijden. Het uitzicht op de Acropolis tijdens het eten maakte gelukkig een boel goed.

Athene Acropolis

Uitzicht op de Acropolis in Athene

Na een fantastische avond slenterde ik naar mijn ultrawitte kamer, mezelf verkneukelend over hoe ellendig het in Nederland was en hoe blij ik was dat ik in Athene zat. Kom ik op mijn kamer aan, blijkt er (het is inmiddels half 12) een pamfluitspeler onder mijn raam te zitten. Tja, karma is een irritant wijf. Dat krijg je ervan wanneer je je verkneukelt. Dat wordt meteen af gestraft.

Athens Suites Appartments

Hele witte kamer in Athene

Dinsdag

Uitzicht Athene Acropolis

Ontbijten met uitzicht op de Acropolis in Athene

Door naar Cyprus. Een nieuw land op de lijst. De teller staat nu op 48 landen van de 196 dus ik kan nog wel even vooruit. Ik heb niet de ambitie ze allemaal te bezoeken. Sommige landen zijn het bezoeken volgens mij helemaal niet waard. Wie wil er nou naar Koeweit? Of naar zo’n zandbak-land ergens in de Sahara waar er nog 10 anderen van zijn?

Cyprus vliegtuig

Dor en droog Cyprus

Op Cyprus is het 21 graden met een strakblauwe lucht. Van bovenaf zit het er droog en dor uit. Op de grond blijkt dat ook zo te zijn. Ik heb een chaotische vergadering en bezoeken wat bedrijven. Overal word ik geïntroduceerd als Area Manager die geen vlees eet. Nooit gedacht dat dat nog eens mijn unieke kenmerken zouden worden. Het grote voordeel is wel dat ze me nooit meer gaan vergeten.

Sinaasappelbomen cyprus

Sinaasappelbomen hebben nog volop fruit

Woensdag

Na drie bedrijfsbezoeken is het siësta tijd. Dit is voor het eerst dat ik elke dag verplicht siësta moet houden. Ik word om twee uur bij mijn kamer afgeleverd en om half zes weer opgehaald. Echt Nederlands als ik ben, ga ik dan natuurlijk aan het werk, tot ik bij mezelf denk “je bent ook wel gek, je moet vanavond nog tot twaalf uur waarschijnlijk”. Dus ben ik maar gaan slapen. Slecht plan kan ik je zeggen. Ik heb een ochtendhumeur, maar die heb ik eigenlijk gewoon elke keer wanneer ik wakker wordt, of het nou ochtend is of niet. Dus ik had na mijn slaapje weer anderhalf uur nodig om uit te kreuken.

En ik had inderdaad gelijk. Om negen uur ’s avonds kreeg ik eindelijk eten. Er wordt behoorlijk wat sterke drank genuttigd. Iedereen is met de auto en stapt met aardig wat borrels op gewoon weer achter het stuur. Aan de lopende band worden er sigaretten opgestoken en de gesprekken worden op 130 decibel gevoerd.

Kerk Cyprus

Ergens onderweg op Cyprus

Larnaca strand Cyprus

Op het strand

Donderdag

In het zonnetje wacht ik tot mijn distributeur mij ophaalt. Ik gaf een presentatie aan veehouders, zat nog wat meer in de zon, ging vaak uit eten en toen zat mijn dag er al weer op. Cyprus oude gebouwenCyprus oude gebouwen

Wist je trouwens dat Cyprus ongeveer de maat van Nederland heeft (iets kleiner)? Maar wist je dan ook dat Cyprus bestaat uit drie landen? Er is het “echte” Cyprus, het door de Turken onderdrukte deel van Cyprus en twee Engelse stukjes overblijfsel van hun koloniën. Dit betekent zoiets als Zeeland, Brabant en Zuid Holland worden bezet door de Belgen en Italië heeft zichzelf Groningen en Flevoland toegeëigend. Nu zijn er vast zat Nederlanders die hier van denken “JA GOED IDEE”, maar toch kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat dit wel een beetje vreemd is.

Bezet gebied Cyprus Turken

Prikkeldraad wegversperring door de Verenigde Naties richting het door de Turken bezette gebied

Nog een interessant weetje over Cyprus. Wist je dat de Cyperse kat uit Cyprus komt? Waarschijnlijk wist je dit nog wel. Maar wist je ook dat katten waar we in Nederland een fortuin voor betalen, in Cyprus als zwerfkat over straat slenteren? Fantastisch mooie pluizige katten in bijzondere kleurpatronen zijn daar van niemand en liggen onder een palmboom te genieten van de zon. Dus als je nog een sjieke kat zoekt… Cyprus is the place to be.

Stoute kat Cyprus

Stoute Cyperse kat

Vrijdag

Griekse chocolade

Kadootje van de Griekse distributeur. Perfect om als ontbijt naar binnen te werken.

Ik krijg wel eens commentaar op mijn leven nu mensen mee kunnen lezen in mijn weekoverzichten hoe mijn weken eruit zien. Dan krijg ik te horen dat ik altijd maar onderweg ben en wanneer ik niet reis dat ik elke dag paard ga rijden. Blijkbaar klinkt dat voor mensen als heel overweldigend. Wanneer ik dan ooit eens rust heb? Ben ik ooit wel eens niks aan het doen? Zo kan ik toch niet eeuwig door gaan?

Soms voelt het ook wel als veel. Dan lees ik mijn eigen weekoverzicht en word ik moe van mezelf. Al hoor ik tegenwoordig iedereen hierover klagen. Het leven lijkt steeds sneller te gaan en dat lijkt maar weinig te maken te hebben met mijn internationale werk maar vooral met een steeds drukkere maatschappij. Ik heb bewust verveel momenten om tot rust te komen. Geen Netflix, geen telefoon, geen afspraken, gewoon me vervelen. Wanneer ik me verveel komen de beste ideeën naar boven en heb ik de meeste inspiratie maar kan ik ook makkelijker grote beslissingen nemen.

Het is wel een beetje waar dat ik een wat vol leven heb dus waar plan ik die momenten dan in? Het grootste voordeel van dit werk is dat ik ook veel vlieg. Vliegen betekent wachten en wachten geeft de mogelijkheid om je te bezinnen. Op de luchthaven en in het vliegtuig staar ik voor me uit of snooze ik met mijn ogen dicht en dwalen mijn gedachten af.

En zo bracht ik ook deze vrijdag door. Eerst mijmerend van Cyprus naar Athene en toen het leven overpeinzend van Athene naar het deprimerende Nederland.

Vliegen Schiphol

De hele rij voor mezelf. Lekker liggen voor 4 uurtjes.

Wolken vliegen zon

Boven de wolken schijnt de zon altijd

Zaterdag

We kregen bezoek van een vriendinnetje uit Frankrijk dus we hebben uitgebreid kunnen kletsen over croissants, paraplu’s, trottoirs, harico verts en andere Franse woorden die in mijn zeer beperkte Franse woordenschat voorkomen. Gelukkig sprak ze gewoon Engels. We ontbeten samen in de stad waarna zij weer verder ging richting Frankrijk en ik richting Soura.

streetart Arnhem

Spectaculaire muurschildering in Arnhem Centrum

Mijn rit met Soura was er eentje om nooit meer te vergeten. Ik racete relaxt door het bos, maar door alle sneeuw zag het bos er natuurlijk heel raar uit dus Soura had wel een beetje de hysterisch knop aan gezet. Onderweg richting huis steek ik een fietspad over en draaf aan. Knapt ineens de gesp van mijn neusriem en schiet het hele hoofdstel van Soura haar hoofd. Oftewel; ik had helemaal niks meer om mijn paard te sturen of te remmen. En ik was onderweg naar huis, dus zonder rem heb ik last van exponentiële versnelling. Er schoten twee opties door mijn hoofd; 1) spring eraf, je hebt nog 1 kilometer tot de autoweg en 2) shit, shit, shit, shit, shit.

Mijn eerste reflex was Soura bij haar oor pakken. Lekker handig. Geen enkel paard rem je door het bij zijn oor te pakken. Daarnaast had ik een hoofdstel in mijn hand waardoor ik daarmee tegen Soura’s hoofd sloeg en ze bijna linksaf sloeg. Om bij haar oor te kunnen, moest ik voorover leunen waardoor ik mijn benen aan klemde en Soura nog harder ging. OMG hoe ga ik dat paard ooit stoppen?!?! Tot ik me ineens bedacht dat ik Soura al zo vaak zonder hoofdstel had gereden. Op hoop van zegen sla ik een stuk van de teugel om haar nek en sta binnen 50 meter stil. YEAH!! Ramp voorkomen. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik uren met Soura zonder hoofdstel heb geoefend. En wat was ik mega trots op mijn paard dat die midden in het bos met een paniekerige ruiter zo braaf was. Beste paard van de wereld!!

Paardrijden in de sneeuw

In de sneeuw met Soura toen haar hoofdstel er nog om zat

Zondag

Netflix aanrader: Manhunt Unabomber. Perfecte zondag serie.

Met Soura ging ik op speurtocht naar Maarten. Hij kwam lopend vanaf Sonsbeekpark dus wij scheurden rondjes door het bos op jacht naar hem. Deze keer reed ik met een hoofdstel wat gelukkig heel bleef.

Paardrijden mist

Een fantastisch mooie tocht door de mist

In de middag stookten we de buitenkachel op terwijl de konijnen door de tuin scheurden. Zelfs bij deze lage temperaturen is het perfect vertoeven in de womancave.

klussen konijnenhok

Als er geklust wordt, dan moeten ze zich er natuurlijk mee bemoeien

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen. En dat is er deze week helemaal geen. Ik kreeg nauwelijks tijd in Cyprus om ook maar iets te doen en ik had geen blog klaar gezet dus helaas. Volgende week weer een kans.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.