Weekoverzicht #49: slotjesbeugel, konijn met laag IQ en vintage inkopen

Orthodontist beugel

Bijna de donkerste week van het jaar. Ik ga met donker naar mijn werk en kom met schemer weer terug. Ik vind hier maar niks aan. Maar eerst konijnenspam voor de zon in jullie leven.

Helemaal blij in de sneeuw

Maandag

Op mijn werk zit het eerste kwartaal erop. Mijn distributeurs laten een zeer wisselend beeld zien. In z’n geheel loop ik precies op schema met het budget maar mijn negen grootste distributeurs en distributeursclusters schieten alle kanten uit. Het is me eigenlijk niet helemaal duidelijk waarom er zulke grote verschillen zijn ontstaan. Komend jaar maar eens goed analyseren wat hier aan de hand is. omzet (2).JPG

‘S avonds deden Maarten en ik een poging om brownies te bakken. Op zich een zeer geslaagd project, was het niet dat het op z’n typisch Maarten-Lindas ging. Ik haalde de taart uit de oven, bleef met het rooster achter de ovendeur hangen (omdat ik vond dat Maarten in de weg stond). De brownies schoven in turbospeed van het rooster af. Maarten wilde ze onderweg naar de grond opvangen. Bedacht zich. We stonden elkaar dom aan te kijken. Hij pakt de brownies (die natuurlijk ondersteboven waren gelandt) met zijn blote handen van de grond en denkt dat ik nog met het rooster uit de oven sta zodat hij ze erop kan leggen. Maar ik bedacht dat ik het rooster weg ging leggen waardoor Maarten met gloeiend hete brownies in zijn handen staat en ze in paniek met een boog op het aanrecht gooit. Gelukkig was de schoonmaakster ook voor het eerst geweest op maandag dus kon je prima van de vloer eten.

Dinsdag

Beugeltijd. Om negen uur zat ik klaar tussen alle pubers om mijn tokkie uiterlijk te veranderen in een functioneel tokkie uiterlijk. Ik begin aan mijn verlate pubertijd. Gelukkig had ik er weinig last van en kon ik na een middag thuis werken nog lekker naar Soura. Al ben ik nu wel telkens bang dat ze met haar hoofd tegen mijn tanden slaat en alles eruit ligt. 

Voor ons agressieve terrorkonijn hadden we bezigheidstherapie bedacht. Eten wat hij lekker vindt verstoppen in een wc-rol en dan moeten ze dat zelf open peuteren. Volgens is mij is dat konijn van ons een inteeltkonijn met het IQ van een garnaal. Hij was helemaal enthousiast dat hij eten rook maar snapte er helemaal niks van. Zijn vrouw komt langs gewandeld en lost de puzzel meteen op, trekt de wc-rol aan stukken en gaat er met de inhoud vandoor. Vervolgens wordt Loki woest en reageert zijn woede af op zijn vrouw.
Loki doet me denken aan de muizen in een wetenschappelijke presentatie die ik ooit eens bijwoonde op een congres over gedragspsychologie. In dit onderzoek werden generaties lang muizen geselecteerd op IQ. Slimme muizen werden steeds slimmer en domme muizen steeds dommer (geloof me, IQ testen bij dieren is simpel). Vervolgens kregen beide muizen een probleem voorgelegd en werd gekeken hoe ze dit probleem aanpakten.

Test 1: via een gang kan de muis van de ene kooi naar de andere kooi voor voer. Wanneer ze dit snapten werd de gang geblokkeerd en kon je via een zijgang ook bij de voerkooi komen. Slimme muizen liepen een stukje terug, namen de omweg en gingen eten. Domme muizen gingen door het lint, werden woest, proberen de blokkade te vernielen en keerden vervolgens onverrichter zaken en met honger terug naar hun huis.

Test 2: een elektrisch stokje steekt in de kooi. Slimme muizen bestuderen het stokje, krijgen een lichte stroomstoot, besluiten dat dat geen goed idee was en lopen er vanaf nu omheen. Domme muizen kregen een lichte stroomstoot en begonnen vervolgens al hun zaagsel te verplaatsen naar de hoek van het stroomstokje en gooiden het er overheen. Want als je het niet ziet, dan is het er niet.

Het schijnt dat dezelfde trend bij mensen waar te nemen is. Toch een fascinerend gegeven dat gedrag. 

Woensdag

Na het werk scheurde ik naar het Syrische gezin. We deden samen het Staatsexamen Spreken en Staatsexamen luisteren. Hij vertelde over de opdrachten in de Nederlandse les. Toen hij deze les in Maastricht volgde moest hij rond deze tijd een verplichte discussie van de docent voeren over Zwarte Piet. Hierin moest hij voorstander zijn. Deze week op Nederlandse les moest hij precies dezelfde discussie weer voeren, maar nu moest hij tegenstander zijn van Zwarte Piet. Wat ik me dan af vraag…. waarom zou je buitenlanders hier überhaupt over laten discussiëren?

Donderdag

De hele ochtend overleggen en in de middag ook nog een meeting in Utrecht. En aangezien het slecht weer was en ik toch al in de buurt van de Zwemgodin was, ben ik langs gegaan in het sprankelende, bruisende Nieuwegein. Nieuwegein is zo’n Vinex wijk met te veel kinderopvang en speeltuintjes, volledig ingeklemd tussen snelwegen en drukke spoorbanen. Het moge duidelijk zijn dat dat niet aan mij besteedt is 😉 .

Bruizend Nieuwegein

Vrijdag

Sneeuw!!! Yeah!! Maar het bleef alleen niet liggen. Ik was blij dat ik geen externe afspraken had. De vrijdagspits is op normale dagen al een hel, maar met sneeuw gaan mensen in Nederland auto rijden als een schizofrene stuiterbal en staat meestal heel Nederland vast. Geen Soura dus want Arnhem was geen doorkomen aan. Wel jammer want in de sneeuw rijden is juist het leukste wat er is.

Lekker snaaien in de tuin. Supergekoeld eten

Schutkleur konijn

Zaterdag

We kregen mijn neef en zijn vriendin op bezoek, dus tijd voor lekker eten. Het was wel echt te koud om in de woman cave te zitten dus dat bewaren we voor een andere keer. Zij houden net als wij van lekker eten dus namen we ze voor elke gang mee naar een ander restaurant. Voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht aten we telkens ergens anders. Voorgerecht bij Momento, hoofdgerecht bij Iveau en nagerecht bij Arnhems Meisje.

Dit zouden we eigenlijk vaker moeten doen. Het geeft je een avondje uit eten een heel andere draai wanneer je elke keer in een andere omgeving zit.

 

Zondag

Na lekker samen ontbijten trok ik er op uit naar Rotterdam met de Zwemgodin. Daar was de laatste Vintage Kilo Sale van het jaar. Nog even snel een paar lekkere warme vesten scoren. Ik ging onder andere met deze nep bontmuts naar huis. 

Naar huis gaan was ook nog een ding. Na 2.5 uur waren we van Rotterdam naar Amsterdam Sloterdijk gekomen. Bijna alle treinen vielen uit. Ik zat op Schiphol nog een half uur me af te vragen hoe nutteloos dit is. Morgen moet ik weer naar Schiphol voor mijn reis naar Cyprus en Griekenland. Had ik mijn reisspullen mee genomen dan was ik helemaal niet meer naar huis gegaan. Wat een terugreisdrama. Ik zit dit te schrijven in de trein. Ik hoop dat ik nog thuis kan komen. 

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Het Nederlandse paspoort is niet het beste paspoort ter wereld. Ik dacht altijd dat ik – door de plek waar ik geboren ben – onbegrensde mogelijkheden had wat betreft toegang tot andere landen. Maar dat is helemaal niet zo. Er zijn zelfs landen buiten Europa waarvan het paspoort je tot meer landen toegang verschaft dan Nederland. En wist je dat Nepal slechter scoort dan bijvoorbeeld landen als Sudan, Libië, Noord Korea, Iran, Eritrea, Palestina en Congo? 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.