Weekoverzicht #47: ons konijn is getrouwd, ons gezin is compleet

wit en grijs konijn knuffelen

Ik was de hele week moe. Vorige week was misschien toch iets te zwaar. En met de donkere en vooral koude dagen in Nederland laad mijn batterij niet op. Maar eerst konijnenspam, want Loki is weer terug!! En hij is niet langer alleen maar heeft een hele leuke vrouw uitgekozen. We hebben haar Lotte genoemd naar de oorspronkelijke vinder van Loki. konijn loki lotte

Lotte konijn

En dit is de nieuwste aanwinst

Maandag

Even een dag bijkomen van mijn zware trip naar Oeganda. Ik ging in de ochtend lekker naar Soura, al kun je over dat “lekker” je twijfels hebben. Het kwam weer eens met bakken uit de lucht. Toch wel een grote overgang van de fijne 26 graden in Oeganda naar regen en kou in Nederland. Gelukkig was daar Soura om de dag iets zonniger te maken. Ik wandelde met Soura een rondje door de bebouwde kom zodat we niet door de modder hoefden te banjeren (lees: ik wilde niet door de modder banjeren, want Soura staat in een weiland en zat van top tot teen onder de modder).

paard bushalte

Met Soura wachten op de bus wanneer we te lui worden om te lopen

Het hoogtepunt van de dag was het ophalen van ons huiskind Loki (Soura is het buitenshuiskind). Blijkbaar is er een vrouw die zijn gemopper tolereert. Het is een antraciet kleurige semi-hangoor genaamd Lotte. Het enige nadeel van die kleur is dat ze in het donker helemaal niet te zien is. Dus zijn we ook maar naar de Gamma gegaan om verlichting te kopen voor in hun luxe casa.

Twee konijnenbillen

Twee dikke konijnenbillen

Dinsdag

Op het werk hadden we met het hele team een studiedag, maar ik was nog steeds doodmoe van mijn trip van afgelopen week dus ik was blij toen ik het avondeten had gehaald. We zaten in Landgoed Avegoor waar ze ontzettend lekkere bospaddenstoelrisotto maken mocht je ooit in de buurt van het altijd bruisende Ellecom zijn.

Lotte konijn

Nog meer konijnenspam

Woensdag

De enige dag in de week waarop geen regen werd verwacht. Die kans greep ik meteen aan. Ik ben niet tot het eind van mijn werkdag gebleven en ben een uur eerder weg gegaan naar Soura om een lekkere lange buitenrit te maken. Het leek mij dat ik op zich wel genoeg uren had gemaakt vorige week in Oeganda om een uur eerder weg te gaan van kantoor. Met al dat reizen houd je soms maar weinig tijd over voor je eigen leven.

bosrit paardrijden herfst

Zulke mooie herstblaadjes overal

Donderdag

Een wonder is gebeurd. Na maanden bakkeleien met de Keniaanse overheid heb ik voor 80% gekregen wat ik wilde. En dat is meer dan wat ik had verwacht er nog uit te kunnen slepen. Politiek op het hoogste niveau en slagen voelt toch wel goed.

Helaas was er ook slecht werknieuws. Het is niet overal even leuk om te werken. Binnen een week tijd waren er vier mensen die besloten hun baan bij de desbetreffende distributeur op te zeggen. De komende tijd zal het extra lastig worden om alle samenwerkingen gaande te houden met zoveel gaten die vallen in verschillende landen.

Soura wandelen

Even checken bij de buren wat ze aan het doen zijn

Na Soura ging ik langs bij mijn vrijwilligerswerk. Ik heb aangegeven dat ik mijn activiteiten terug schroef naar één keer per maand en dan op termijn stop. Omdat hij nogal gehecht is aan order en regelmaat is het niet eerlijk om vanuit het niks niet meer te komen dus ik bouw de komende maanden af.

broodje frikandel speciaal

Volledig mijn principes voorbij gegaan en een broodje diermishandeling naar binnen gewerkt.

Vrijdag

Ik zat bijna de hele ochtend in telefonische vergadering achtereenvolgens met Polen, Griekenland, Wit Rusland en Roemenië. Omdat het zulk mooi weer was besloot ik mijn werkdag te onderbreken met een paardrijrit. Met een vriendin van stal op haar levensgevaarlijke IJslander en Maarten op haar 32-jarige pony gingen we met z’n drieën het bos in.

De rest van de middag en een stukje avond werkte ik verder. Doordat ik in Oeganda bijna geen tijd of internet had, liep ik behoorlijk achter op de rest van mijn werkzaamheden. Na het werk zou ik eigenlijk bij de Syriërs langs gaan, maar dat heb ik afgezegd. In de avond zou ook de poetsmevrouw op sollicitatie komen en ik had geen zin in twee afspraken op een avond. Wel raar om een sollicitatiegesprek te hebben voor je eigen personeel. Ze lijkt heel aardig dus ze is aangenomen en gaat ons de komende maanden verblijden met een schoon huis.

Zaterdag

Maarten en ik klusten samen aan de binnenverlichting voor de konijnen. Stroom en konijnen zijn over het algemeen een gevaarlijke combinatie dus hebben we overal een gaasframe om heen gemaakt zodat die bijtgrage slopers nergens bij kunnen. Het kost wat moeite maar nu kunnen we vanuit huis met een afstandsbediening de lampen in het konijnenhok aan doen. Niks is te goed voor onze pluizige kinderen 🙂 .

In de avond reisden we af naar Haarlem. Maarten zijn moeder werd 65 jaar precies toen we dit jaar in Zuid Afrika waren dus we moesten nog een verjaardag inhalen. We namen haar mee uit eten bij Ratatouille – een Michelin ster restaurant in Haarlem.  Ik ben altijd groot fan van bijzonder eten en als ze ergens weten hoe je bijzonder eten maakt, dan is het wel bij een Michelin sterren restaurant. Gerechten waarvan ik de helft van de ingrediënten niet eens ken, met een opmaak wat dicht in de buurt komt van een waar kunstwerk.

Zondag

Een fijne zondag; ik werd pas wakker toen het al lang licht was. Dat was lang geleden. Meestal word ik rond vijf uur of zes uur in de ochtend al wakker. Ik heb geen idee waarom. Blijkbaar vind mijn lijf het na precies 7,5 uur wel genoeg elke nacht.

Met een stalgenootje en haar aangespannen paard reden Soura en ik een ontzettend fijne rit. Haar pony had er goed de pas in dus hebben aardig wat calorieën eraf getraind en waren we in precies 38 minuten weer terug op stal met een gemiddelde van 10,5 km/uur.  aangespannen bosrit paard

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Beste vintage en tweedehandswinkels van Arnhem.Waar in Arnhem kun je het beste terecht voor de mooiste tweedehands koopjes en bijzondere vintage stukken? In deze blog mijn favoriete winkels en evenementen in mijn favoriete stad. Of hebben jullie nog toevoegingen die ik gemist heb?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.