Weekoverzicht #45: gedumpte konijnen, het woord ‘te’ en familieweekend

kussens bank

Een nieuw weekoverzicht. Een week waarin ik werd geconfronteerd met een Nederlandse grammatica regel waar ik niks van wist en waarin ik hoorde van nog meer gedumpte familieleden van Loki. Maar eerst natuurlijk konijnenspam. Voorlopig wel de laatste konijnenspam want we moeten twee weken zonder onze agressieve terrorist door het leven. Maar daarom krijgen jullie wel extra lange konijnenspam. Loki kreeg het in het weekend voor zijn vertrek voor elkaar om van ons mini-moestuintje nu een groentewinkel met twee uitgangen te maken. In onderstaande foto-reportage kun je zien hoe de bouwwerkzaamheden van een konijn eruit zien.

Maandag

Na mijn werk ging ik direct door naar het Syrische gezin. Ze brachten me in ernstige verwarring. Wanneer je naar de zin “ik heb geen tijd om te studeren” kijkt, wat doet het woord “te” daar dan?

Ze lopen te schreeuwen. Het is te betreuren. Hij staat te boek als profiteur. 

Het is wel heel leuk om op deze manier met de Nederlandse taal bezig te zijn (oh nooo, daar was ie weer). Soms ook wel frustrerend, want ik heb af en toe werkelijk geen idee waarom we woorden gebruiken en waarom op die plaats in een zin.

Ze nodigden me ook uit om te blijven eten. Superlief natuurlijk, alleen zij eten vlees en ik niet. Ik heb deze keer meegegeten om niet heel onbeleefd over te komen, maar de volgende keer zal ik ze toch uit moeten leggen dat ik helaas niet mee kan eten.

Kunstschaatsen
En wat kun je beter doen nadat je je hersens hebt gepijnigd over de Nederlandse taal? Kunstschaatsen kijken natuurlijk 🙂

Dinsdag

Ik kreeg een email over Loki, yeah!! Hij is een vreselijke brompot, dus daar gaan ze hun handen nog vol aan hebben. Laten we hopen dat er een vrouw is die zijn gechagerijn aan durft. Daarnaast stond er het volgende in de email:

Hebben jullie hem toevallig gevonden in Schaarsbergen?

Dat aangezien ik nu ook een afstandvraag binnen heb van zijn zusje denk ik.

Juni gevonden in het bos bij Schaarsbergen.  Zo ja, heeft er iemand dus de jongen uit het nest gedumpt😠

Wel heel toevallig dat er twee identieke konijnen op dezelfde plek op dezelfde tijd gevonden worden. Dus zo kansloos is de wereld, dat iemand ergens diep het bos in rijdt om daar spierwitte baby albino konijnen – die werkelijk geen schijn van kans in het wild maken – te dumpen en voor dood achter te laten. De wereld zit vol kansloze types die het niet verdienen om nog een dag langer te leven op deze planeet. Hoeveel moeite is het nou om even snel langs een opvang te rijden? Dan ga je daar als crimineel in het donker door het bos sluipen om iets te doen wat eigenlijk iedereen verderfelijk vind.

Wandelen paard
Met z’n drieën gezellig het bos in

Woensdag

Een dag op pad met een inkomende missie vanuit Kenia. Ik heb de hele dag medelijden met ze gehad. Ze liepen erbij alsof we op poolexpeditie gingen. De hele dag brachten we buiten door tussen de koeien. Om ze een beetje te laten ontdooien, had de buschauffeur de temperatuur in de bus op 24 graden gezet, maar ze bleven allemaal stug in hun mummie-outfit zitten. bedrijfsbezoeken

In de avond ging ik nog met de hele groep uit eten. Niks leek qua eten op wat ze thuis eten. Bij het voorgerecht vroegen ze of die stukken groen (rucola en veldsla) onkruid waren. Maar ze accepteren alles met veel gelach en humor. Ik verbaas me er altijd over hoe zuur we in Nederland zijn geworden in onze perfecte wereld met alles perfect geregeld met eten, zorg, onderwijs en onderdak voor iedereen. Als het spreekwoord “een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”  voor de gemiddelde Nederlander zou gelden, dan hebben sommigen bijzonder weinig geleefd.20171109_085329-1008x756

Donderdag

Ik was te lui om brood te smeren, dus ik scheurde onder werktijd even snel naar de bakker. Die hadden wel een hele creatieve marsepein creatie; frikandel met mayo. Op mijn werk is het nog steeds veel te druk. Ik zou met gemak non-stop in het buitenland door kunnen brengen met alle projecten die er lopen. Maar eigenlijk ben ik nu al veel te veel van huis dus ik wil kijken hoe ik volgend jaar mijn trips beter kan indelen waardoor ik niet meer drie-vier maanden in het buitenland door hoef te brengen.

marsepein frikandel
Marsepein frikandel

Vrijdag

In de ochtend zou ik tussen mijn werk door even snel naar stal gaan voor het na laten kijken van mijn zadel. Helaas zijn ze blijkbaar zeer incompetent bij DeZadelmaker.nl want hij kwam niet eens opdagen. De vorige keer kwam hij bij een stalgenootje al bijna twee uur te laat. Bij mij hadden ze zich ondanks meerdere bevestigingen van beide kanten vergist in de tijd. Dus mochten jullie een kansloze zadelpasser/maker zoeken, dan kan ik je het perfecte adres hiervoor aanraden. Dus toen ben ik maar een rondje door het bos wezen galopperen met Soura.

paard herfst bladeren
De enige tijd van het jaar waarin Soura bijna een schutkleur heeft

Eind van de dag vertrokken we naar het sprankelende Drenthe voor familieweekend. We zaten zelfs zo afgelegen dat mijn telefoon non-stop aangaf dat ik geen service had. Grappig om te zien dat het bereik in Kenia nog beter is dan in Drenthe.

Cholera boek
Liefde in tijden van Cholera? Hmm interessante titel voor een boek

Zaterdag

Na een uitgebreid familie ontbijt vertrokken Maarten en ik met nog drie neven en nichten voor een rondje in de regio naar allerlei superhippe vintage winkels en gingen we uitgebreid lunchen in een glazen kas (Fellini Assen). Ik had niet gedacht dat er iets te doen zou zijn in Assen. Nu moet ik ook zeggen dat het centrum van Assen zeer oninspirerend was met alleen maar nieuwbouw en vrijwel geen sfeer, maar de tweedehands winkels maakten een boel goed. Ik kwam met ontzettend leuke spullen thuis en we hadden vooral een ontzettend gezellige dag.

Zondag

Na het ontbijt reden we terug naar huis. Ik wilde nog met Soura gaan rijden, maar het weer was dramatisch dus ben ik maar begonnen met mijn tas pakken voor mijn reis naar Oeganda en zette ik aardig wat spullen op Marktplaats. Ik kan natuurlijk niet alleen spullen blijven kopen, maar zal ook af en toe op moeten ruimen.

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Beste vintage en tweedehands winkels in Nijmegen Waar kun je in Nijmegen het beste terecht voor al je tweedehands en vintage aankopen? Van jaren 60 plateauzolen tot hedendaagse mode voor een prikkie en van echte designerstukken tot echte rotzooi. Lees dan deze blog met de beste winkels in Nijmegen.

Rondreis Kirgizie; highlights and must-do’s. Wanneer je de wereldberoemde Zijde Route reist, mag je Kirgizië eigenlijk niet overslaan. Maar waar ga je dan heen in dit minst bekende land ter wereld? In deze blog vind je de hoogtepunten wat betreft natuur, cultuur en places-not-to-mis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.