Weekoverzicht #44: Tinder date, halfnaakte mannen en yoga

röntgen gebit

Tja, een beetje een vreemde titel heeft dit weekoverzicht wel, maar het was dan ook een vreemde week. Ik ontdekte ontzettend veel tweedehands winkels in Nijmegen waar ik een geweldig geel jurkje scoorde, ik kwijlde bij half ontblootte mannen in de bioscoop en ik boekte een yoga-vakantie. Maar eerst natuurlijk konijnenspam. img1509736233631

Maandag

Doordat ik vorige week niet helemaal fit was, ben ik nauwelijks toegekomen aan de mail die binnen stroomde. Ik liep op mijn werk de hele dag achter de feiten aan. Soms zou het wel relaxt zijn om niet zo’n reislustige, commerciële baan te hebben, maar gewoon lekker elke dag op het postsorteercentrum te werken.

20171030_061631

Konijn knuffelen helpt altijd, maar zo te zien helpt het niet bij mijn wallen

Nationaal Park de Veluwe stuurde me ook informatie over mijn laatste rustplaats op de Veluwe. Ik hoop nog wel een tijdje mee te gaan, maar het is eigenlijk nog niet zo’n gek idee. Ik spendeer er uren met Soura en heb er ontelbare mooie herinneringen. Waarom zou ik niet daar de rest van mijn dode leven door brengen?

’s Avonds boekten Maarten en ik een vakantie voor over een paar maanden. We gaan op yoga-retreat. Ver, ver buiten onze comfortzone, maar we zijn altijd te porren voor iets nieuws. Ik zie ons al staan op ons hoofd een of andere zonnegroet doen. Maar hé, zonder nieuwe dingen te proberen, loop je ook altijd de kersen van het leven mis, want die verstoppen zich geregeld op plekken waar je ze niet verwacht. (Spreek me nog maar een keer wanneer ik afgevoerd ben omdat ik mijn been niet meer uit mijn nek kan krijgen 😉 .)

Dinsdag

Een ATV dag waarin ik met mijn moeder in Nijmegen ging winkelen. Ik had een hele mooie route uitgestippeld langs alle vintage en tweedehandswinkels van Nijmegen. Ik kwam met een supergaaf knalgeel jurkje thuis. Eigenlijk had ik met tassen vol kleding thuis kunnen komen. Ze verkochten overal zulke leuke spullen. Maar ik heb besloten dat ik ga minderen wat betreft kleren dus voorlopig sta ik op aankooprantsoen. Maar binnenkort komt er wel een blog online waarin jullie kunnen lezen over alle fijne winkels in Nijmegen en zelf duurzaam inkopen kunnen doen.

Midden op de dag ging ik weer langs bij het Radboud in Nijmegen om mijn behandelplan te bespreken. Ik kreeg een heuse powerpoint presentatie met alle technische foto’s en beschrijvingen waarom ze voor dit plan gekozen had. Best lollig, maar eigenlijk ook niet zo, want het plan is om mij aan de slotjesbeugel te parkeren. De eerste paar maanden alleen onder, en dan later ook boven. Als ze me dan ook nog puisten geven en een slungelige motoriek, kan ik zo door gaan voor puber. Ik kan niet wachten.

röntgen gebit

Smile op de röntgen

Woensdag

Ik kwam een hele leuke cursus tegen bij het Centre for Development Innovation van Wageningen Universiteit. Developing a strategic framework for dairy sector development in emerging economies. Hopelijk krijg ik het voor elkaar om aan die cursus deel te nemen.

Na werktijd liep ik door het tokkie-winkelcentrum niet zo ver bij mijn werk vandaan om een nieuwe voerbak voor Loki te kopen. Deze keer een plastieken die niet kapot kan. Ik heb altijd spijt van tripjes naar zulke winkelcentra. Zigzaggende oude mensen in de avondspits, kinderen die hun longen uit hun lijf schreeuwen van vermoeidheid, gehaaste en geïrriteerde mensen. Nee, zulke plekken halen het beste in mij naar boven.

naakte cavia

Arme naakt-cavia’s in de dierenwinkel

Ik ging in de avond langs allebei mijn vrijwilligerswerken (wat is het meervoud van vrijwilligerswerk eigenlijk?). Bij de Syrische vluchtelingen heb ik gefascineerd zitten luisteren naar hun verhalen over hoe het er aan toe ging tijdens de oorlog in Damascus, hoe ze geterroriseerd werden door de politie, hoe ze niet snappen dat niemand in grijpt (wat ze trouwens prima begrepen, maar wel erg hypocriet vonden). Ik kan me niet voorstellen hoe het is om al zo veel jaren in zulke terreur te moeten leven. Ze gaan wel heel hard vooruit in Nederland. Zo hadden ze hun eerste aanvaring met de klantenservice van PostNL en had hij zichzelf al buiten gesloten thuis. Dat zijn toch wel ervaringen die je echt Nederlander maken 😉 .

Mijn andere vrijwilligerswerk ga ik mee stoppen. Het kost elke keer meer moeite om naar iemand toe te gaan die zo negatief en dwars is. Hij kan er helemaal niks aan doen vanwege zijn handicap, wat het nog zieliger maakt, maar ik kan het gewoon niet meer opbrengen. Ik had in eerste instantie bij mijn eerste bezoeken ruim een jaar terug nog de hoop dat wanneer hij zou zien hoe leuk de wereld is, dat hij dan uit zichzelf meer zou ondernemen. Maar helaas veranderd er helemaal niks en gaat hij alleen maar zwaarder leunen op de mensen om hem heen. Iedereen moet naar hem komen, moet hem helpen, moet hem bedienen, maar ik haal er helemaal geen plezier uit en krijg er dus letterlijk alleen maar negativiteit voor terug. Dat is niet wat ik wil in het leven, dus dan houdt het op.

kruidvat folder

Manen en staart shampoo voor mensen?!? in de folder die op tafel lag bij mijn vrijwilligerswerk

Donderdag

Na het werk door naar de bios met vrienden. Tijd om te kwijlen bij een gespierde man die een wereld gaat redden die niet bestaat, maar ach… wie let op de details als er zo’n afgetraind lijf door beeld gewandeld komt. Oh, ik had het trouwens over de film Thor mocht je je afvragen wat voor slechte film ik nu weer ging bezoeken. Erg humoristische film trouwens.

bos wc

Weer een stap verder met onze bos-wc

Vrijdag

Op mijn werk zat ik de hele dag te staren naar stierenballen. Nou ja, ik heb tussendoor ook nog wel wat gedaan, maar toen ik ze eenmaal had gezien, kon ik ze niet meer niet-zien. Vanaf de zijkant van mijn scherm probeerden ze me telkens aan te staren. Ik had duidelijk wat concentratieproblemen op mijn werk. Dus het was goed dat ik de dag af sloot met een gezellige rit met een stalgenootje. 20171103_195654-756x1008

Een ritje die zij volledig zonder zadel reed. Voor de niet-paardenmensen: dat betekent rijden zonder steun, zonder houvast, gewoon als indiaan. Respect dat ze het een uur vol hield, want we reden bijna het gehele uur in galop om te winnen van de zonsondergang. Met zadel vind ik het soms al een wonder dat ik na een rit nog op Soura zit, laat staan wanneer ik een uur door de waterplassen moet springen zonder zadel. Ik ben dan ook wel een eersteklas stijve hark, want ik stap gerust van mijn paard af met een krukje. Weet je wel hoe hoog zo’n paard is? En na een zwaar uur rijden wordt mijn lijf niet per se enthousiast van dat hele eind naar de grond vallen. Laten we hopen dat onze yoga-retreat me weer veranderd in een soepel mens.

Zaterdag

Loki ging Tinderen. Ik voelde me net zo’n moeder die paniekerig zich af vraagt of ze wel goed voor haar kind gaan zorgen. Ze kennen Loki natuurlijk niet zoals wij die kennen en geven hem vast niet wat hij nodig heeft. Yep, ik ben er zo eentje geworden. Hij blijft drie weken in de opvang vanwege zijn ietwat lastige gedrag zodat ze zeker weten dat hij zijn nieuwe vrouw niet in haar slaap met een mes in de rug steekt of iets ander psychopathisch. IMG-20171105-WA0006.jpg

Om de zaterdag helemaal compleet te maken gingen Maarten en ik naar de Ikea en nog veel meer woonwinkels. En als er iets is waar ik heel gelukkig van wordt, dan is het wel de Ikea op zaterdag.

Gelukkig hadden we in de avond een leuk feestje om de dag wat op te leuken. We ontmoeten ontzettend leuke mensen waarbij wij vergeleken een stel amateuristische reizigers zijn. Ze overtuigden ons voor 100% om naar Namibië te gaan. Maar dan moesten we wel weten hoe we een band repareren en vervangen. Nu kan ik dat prima. Ik bel gewoon de ANWB en dan heb ik 30 minuten later een nieuwe band eronder. Maar ik krijg de indruk dat die vaardigheid niet genoeg zal zijn voor Namibië.

blue screen of death

Zelfs mijn computer wil niet meewerken vandaag; totale systeemcrash

ikea duiven

Zondag

Eerst aan de slag met Soura. Ze had dubbele dienst. Na het werk in de rijbak, gingen we samen met een ander paard het bos in. Onderweg kwamen we langs een paardenweegschaal. Kon ik mooi even kijken met hoeveel vet Soura de winter in zou gaan. Bij paarden is gewichtsschommeling tussen zomer en winter heel normaal. Soura weegt nu 510 kilo, zo’n 40 kilo meer dan haar wintergewicht. Als we de komende maanden zoveel blijven rijden als we de afgelopen twee maanden deden, dan zijn we in het voorjaar weer helemaal bikiniklaar. Het lijkt misschien niet zo in mijn weekoverzichten, maar Soura en ik gaan minstens vijf dagen in de week aan het werk, alleen dat is zo saai om telkens te schrijven. Het is net zoiets als dat ik elke dag schrijf dat ik yoghurt voor het ontbijt heb gegeten.

In de middag bezocht ik Wijvenkraam; een vintage- en designmarkt voor vrouwen. Van 60s plateauzolen tot tekeningen & kunst, van bloemetjesjurk tot hand-made sieraden. Dj’s draaien de lekkerste soul, funk, hiphop, 90s, lounge en meer en er zijn snacks & drankjes! Yep, inclusief heerlijke Duitse biertjes (je begrijpt waar je jouw vent kunt achterlaten tijdens het shoppen 😉 ). Helaas was Maarten er niet bij om hem te parkeren bij de Duitse biertjes. Misschien maar goed ook, want dan had hij ook bij alles mee moeten beslissen of ik het echt nodig heb of niet (meestal is het niet, of eigenlijk altijd is het niet). Wijvenkraam Eusebiuskerk ArnhemWijvenkraam Eusebiuskerk Arnhem

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Anti jetlagtips; Is jetlag genetisch bepaald? Kun je een jetlag voorkomen? In deze blog tips om de strijd met je jetlag te winnen en zo min mogelijk uurtjes wakker te liggen ’s nachts.

vliegen

Altijd een ander uitzicht op kantoor

 

 

2 thoughts on “Weekoverzicht #44: Tinder date, halfnaakte mannen en yoga

    1. My Wanderlust Diary

      Ja, is Marokko geworden, maar helaas niet de tip die jij door had gestuurd. Zij hadden op korte termijn niks op de planning staan.
      En dankje voor de ANWB tip. Als ik dan niet bij zo’n paal kan bellen, dan kan ik ieder geval nog geholpen worden door het ANWB-zelfhulp boek 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.