Weekoverzicht #42: nieuwe tattoo, blog-date en beginnende winterdip

tattoo zetten tatoeage bloemen

Zomaar twee weken achter elkaar in Nederland. Het moet niet gekker worden. Maar dan heb ik wel eindelijk tijd voor allemaal andere leuke dingen. Zo liet ik een nieuwe tattoo zetten en ging ik eten met een medereisblogger. Maar eerst natuurlijk konijnenspam.

Duivels konijn

Hij bedenkt nieuwe plannen om de wereld te veroveren van onder onze loungebank

Maandag

Zulk mooi weer en ik zat saai op kantoor. Op zo’n dag ben ik wel jaloers op al die ZZP-ers die gewoon kunnen besluiten om niet naar hun werk te gaan. Al is dit misschien een iets te romantisch beeld van het ZZP-er zijn. Maar goed, ik baalde dus dat ik opgesloten op kantoor zat.

Gelukkig was er nog wat zonlicht over aan het eind van de dag om met een ander paard en een reservepaard de laatste zonnestralen op te vangen in het bos. Helaas was het bos wat we in gedachten hadden gedeeltelijk afgesloten en reden we een korter rondje dan gepland. Misschien maar goed ook voor de paarden, want ze hadden het knap warm met die hoge temperaturen.

Dinsdag

Tja, wat vertel je over de zoveelste kantoordag? Ik krijg gemiddeld 30-40 mails per dag, dus dat is waar ik het grootste deel van mijn tijd mee vul. Verder was ik hevig teleurgesteld dat ze voor de tweede dag op rij geen vegetarische snack hadden in de kantine waardoor ik gedwongen werd om pompoensoep te eten. Of at ik nou gisteren pompoensoep? Dat is nou precies waarom ik zo graag reis voor mijn werk, dan heb je afwisseling waardoor de dagen niet zo veel op elkaar gaan lijken.

De rest van de dag was traumatiserend. Die ziel-stelende katten waar ik vorige week op bezoek was Whatsappen me met hun gestaar. Zelfs digitaal stelen ze mijn ziel. Moet je die ogen zien… zie je die grijpgrage handjes er niet in? 😉 IMG-20171017-WA0009

Ik ging boodschappen doen bij de Albert Heijn (lol, echt niet in de winkel natuurlijk) en kwam erachter dat wanneer je op dessertwijn zoekt in de Appie-app, je allemaal babyvoeding krijgt. Is dat een manier van de AH om moeders te deprimeren? Je laat ze zoeken op dessertwijn en dan krijg je babyvoeding. Want als je een kind hebt, mag je niet meer drinken en verdwijnt alles wat je leven leuk maakt (zoals dessertwijn) acuut uit je leven? ah dessertwijn

In de avond zette ik per ongeluk Lucifer aan op Netflix. Ergens midden in de nacht bedacht ik me pas dat het een goed idee was om ook een keer naar bed te gaan. Volgens mij heb ik maar weinig aanleg voor verslaving en heb ik weinig moeite met impulscontrole, behalve als het op Netflix aan komt. Eens in de zoveel tijd kom ik een geweldige serie tegen en dan zit ik ook bijna non-stop achter de tv.

paard kwijlt

En daarom krijgt Soura geen eten uit mijn hand. Gelukkig houdt het op zodra de kou een keer over het gras gaat.

Woensdag

Van mijn actie van dinsdag had ik op woensdagochtend meteen al weer spijt. Na een paar uurtjes slaap werd ik gaar wakker. Het liefst had ik me nog een paar keer extra om gedraaid om weer verder te slapen. En precies dit is waarom ik het liefst vandaag al met pensioen ga. Het feit dat je geen keuze hebt of je die dag eruit moet of niet. Meestal begint dan nu iedereen enthousiast te vertellen dat je dan ZZP-er moet worden, want dan kan je alles zelf bepalen. Maar dat is ook niet waar. Als jij een ZZP opdracht doet bij een bedrijf moet je ook gewoon op komen dagen. De grootste struggle in mijn leven zijn toch wel ‘verplichtingen’. Niemand lijkt er aan te kunnen ontsnappen.

Of misschien is het het begin van mijn winterdip/herfstblues, hoe ze het ook maar noemen. Ik heb nergens zin in en ben de hele tijd moe. Het enige waar ik zin in heb is voor onbepaalde tijd Netflix kijken.

Ik ging met Maarten het bos in. Hij reed eerst een stuk met de auto terwijl ik af sneed via het bos naar een leuker bos om te wandelen. Toen zijn we 6 km samen op getrokken. Onderweg naar huis hebben we een wedstrijdje gedaan. Kon ik met mijn afsnijroute sneller naar stal dan hij met de auto? Ik ben in volle galop achter een mountainbiker aan gescheurd in het bos. Ik geloof dat hij dat na een tijd een beetje creepy vond dus heb ik hem maar ingehaald. Ik moest de laatste 400 meter over de weg dus daar kan ik niet door scheuren, maar anders had ik het gehaald en was ik als eerste binnen geweest.

bloemen
Wat er nog over is van het boeket van twee weken terug. Ze houden het best lang uit.

Donderdag

Een breek-de-week-activiteit. Ik had mijn persoonlijke ontwikkeling coach op bezoek en ik reisde naar Zwolle voor een overleg. Een keertje niet een hele dag op kantoor. Ik parkeerde lui op de ladies-only parkeerplaats want dat is mooi voor de deur. Ik vind het altijd de grootste onzin dat vrouwen een ladies only parkeerplaats krijgen. Als mannen hun handen thuis houden, is het niet bedreigend om naar het einde van de parkeerplaats te lopen in het donker. Beetje nutteloze oplossing voor een probleem wat niet zou moeten bestaan. Past ook mooi bij de hele #metoo discussie. 20171019_163004-1036x777

In de avond ging ik uit eten bij Iveau Burgers met een reisblogger die ik ooit in het vliegtuig in Roemenië tegen kwam (flitterfever.com/). Supergezellig en vooral heel inspirerend om zoveel nieuwe reisinspiratie op te doen. De wereld is nog zo groot en ik heb pas zo weinig gezien. Nog zo veel mooie reisjaren liggen in de toekomst. Ik heb er nu al zin in. Iveau Burgers

Vrijdag

Ik werkte maar een halve dag want het was eindelijk zo ver. Ik liet een nieuwe tattoo zetten als herinnering aan mijn ontzettend gave, fantastische, geweldige, en ook loodzware reis naar Kirgizië. Ik was even vergeten hoe zeer een tattoo op je voet ook al weer doet. Het koudzweet brak me echt aan alle kanten uit. Op de rest van mijn been viel het allemaal heel erg mee. tattoo zetten

Met Maarten nog gezellig de stad in geweest en toen thuis op de bank gehangen om te twijfelen. Zoals altijd met een nieuwe tattoo twijfel ik eerst heel erg of ik er wel goed aan heb gedaan, of het echt wel leuk is, of het misschien anders had gemoeten, te groot, te klein, te raar. Deze keer twijfelde ik nog meer dan de vorige twee keer omdat ik deze keer ook nog eens eens een hele grote tatoeage heb genomen over mijn hele kuit en enkel. Jullie moeten nog even wachten op de foto’s van het eindresultaat. Mijn been is nog dik en rood dus niet echt fotowaardig.

Darth Vader comic

Ik kocht een comic voor nerds

Zaterdag

Ik werd wakker en kon mijn been nauwelijks bewegen. Nog meer spijt van mijn actie om zo’n grote tatoeage te laten zetten. Dat zal voorlopig wel even naar blijven voelen.

Bij Soura kwam de regen het met bakken uit de lucht dus Soura was weer heel blij, want regen betekent alleen eten en niet werken. Misschien maar goed ook, want ik kon toch niet rijden met mijn pijnlijke been.

De rest van het weekend hadden we de moeder van Maarten op bezoek. We hebben de hele dag fikkie gestookt in de womancave, veel te zoete wijn gedronken en naar het live entertainment door performer Loki zitten kijken. Hoe hij een gat in het net van ons aardbeienveld heeft gemaakt en half in het net vast zat. Hoe hij over het pellethout heen viel wat klaar ligt om in de fik gestoken te worden.

Zondag

Wat een belabberd weer zeg. Met Soura halfbakken wat gedaan, maar we hadden er allebei geen zin in met al die regen en modder. We hebben sowieso weinig zin wanneer de winter er weer aan komt. Laten we hopen dat de winter snel begint en het weer zonnig wordt. paard modder

Thuis hebben we zitten kijken hoe een paar ingenieuze kauwtjes hadden uitgevonden hoe ze toch bij de vetbolletjes konden komen. Ze gingen op een stevige tak zitten en haalden de vetbolletjes als een soort vislijn binnen om ze vervolgens helemaal leeg te vreten.

Met Maarten’s moeder American Horror Story zitten kijken. Vond ze toch niet zo gezellig. Ik snap niet waarom. Wat geschreeuw en bloederige ingewanden dragen toch hartstikke bij aan de gezelligheid?!? 🙂 womancavekonijn

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Citytrip Zagreb; beste hostel, mooiste bezienswaardigheden en leukste activiteiten. Het is op dit moment een comfortabele 22 graden en zonnig weer in Zagreb. Een goed moment om snel naar deze stad in Oost-Europa te reizen. Van alle Oost-Europese steden die ik heb bezocht heeft Zagreb me aangenaam verrast. En ik heb echt het beste hostel ooit gevonden!! Lees in deze blog wat je niet mag missen in Zagreb.

Duurzaamheid; hoe groot is jouw milieu impact? Ik heb een hogere milieu-impact (5.1) dan de gemiddelde consument (3.6) terwijl ik vegetarisch ben en zelden nieuwe spullen koop. Hoe dat kan? Lees dat – en hoe jij achter je eigen milieubelasting kan komen – in deze blog. Ik ben erg nieuwsgierig hoe jullie het doen in vergelijking met mij en in vergelijking met de gemiddelde consument. Laat vooral jouw score hier achter zodat ik kan zien hoe groen jullie zijn.

20170908_200210

2 thoughts on “Weekoverzicht #42: nieuwe tattoo, blog-date en beginnende winterdip

  1. Flitter Fever

    Haha mooie foto van die Britse korthaar. Van wie is die? Ik had er ook eentje. Etentje donderdag was zeker gezellig en inspirerend, voor herhaling vatbaar! Benieuwd hoe je tattoo er uit ziet! Groet, Elisa

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.