Weekoverzicht #41: vintage, burnout en het woord ‘er’

paard in vrijheid

Het was aan rare week waarin ik nadacht over het woord ‘er’, waarom bleek dat Maarten geen burnout had en waarin ik jeugd-sentiment kocht. Maar eerst natuurlijk konijnenspam.

konijn

Doe dat brood hier!!

Maandag

Een dag vrij. Uiteraard begon ik de dag met een trip naar Soura. We waren allebei lamlendig dus gingen soort van aan het werk. Laten we het er maar op houden dat maandagen meestal niet onze meest sportieve dagen zijn, zeker niet na het zware weekend (nee, we hadden ons niet een stuk in de kraag gezopen).

In slaap zingen

Ik fluit zo mooi dat Soura van ellende in slaap valt (of ineenkrimpt van pijn)

In de middag ging ik theeleuten in een vinexwijk. Ze hebben daar twee katten die heel eng zijn. Dan gaan ze zitten staren en ik zweer je, volgens mij proberen ze mijn ziel eruit te peuteren. Hmm, nu ik erover na denk. Misschien staarden ze wel zo lang omdat ze mijn ziel niet konden vinden. Verder was het heel gezellig hoor, maar de volgende keer stop ik de Bijbel in mijn tas om de katten op afstand te houden 😉 .

In de avond zaten we thuis rondom het vuur buiten. Regenachtige dagen zijn perfect om de womancave te bevolken. Konden we ook meteen kijken hoe Loki het niet eens was met de inrichting en zijn voerbak rondsleepte en als een kat zijn voerbak zo van de rand schoof.

Courgettesoep in wording

Courgettesoep in wording

Dinsdag

Het hoogtepunt van de dag was de Lonely Planet Traveller die ik las. Er stond een artikel in over Ethiopië – waar ik ook ooit ben geweest. Ik kon niet naar Soura gaan want ik had mijn sleutels op kantoor laten liggen. Ik had terug kunnen rijden, maar het weer was maar zo zo en ik wilde lamlendig op de bank hangen. Dus zo geschiedde.

Ik zette wat spullen op Marktplaats in het kader van minder zut is meer ruimte in je leven. Daarnaast moest ik ook eindelijk het zadel van het paard wat deze zomer is ingeslapen nou eindelijk eens online zetten. Nu de schuur en de womancave praktisch af zijn, kunnen eindelijk alle spullen weer terug waar ze horen en lijkt ons huis (en tuin) niet meer zo veel op een bouwput.

Lonely planet traveller

Ondegrondse kerk in Ethiopië. Mijn foto’s zijn iets minder spectaculair 😉

paard in vrijheid

Soura sluipt stiekem achter me aan om te proberen in mijn vestzak te kwijlen

Woensdag

Eindelijk een keer een paar minuten tijd om de puinhoop op mijn bureau op te ruimen. Ik had al weer van twee reizen bonnetjes liggen die nog gedeclareerd moesten worden. Er slingerde nog allemaal vreemde valuta over mijn bureau en ik had een overload aan artikelen waar ik nog iets mee moest.

In de avond ging ik aan de slag met het Syrische gezin. We bespraken het gebruiken van het woord ‘er’. Ik had werkelijk geen idee dat er regels zijn voor dat woord. Oh hier, daar stond het woord ‘er‘ weer. Maar hoe leg je aan iemand uit wat ‘er’ daar in die zin doet? Gelukkig konden we ook oefeningen doen die ik wel begreep, zoals grafieken beschrijven. Hij wil binnenkort het zwaarste staatsexamen doen (niveau 2) dus ik moet de komende weken aan de bak met examen vragen (ARGH… middelbare school déjà vu). Gelukkig kon ik wat lange denkpauzes inbouwen terwijl ik mijn kokos-rijstpap zat te eten wat ze me voorschotelden.

Ik ging ook nog bij mijn andere vrijwilligerswerk langs. Dat is het voordeel van half acht beginnen met werken, dan ben je om kwart over 4 klaar en heb je nog een hele lange avond te gaan.

Kokos-rijstpap

Kokos-rijstpap bij het Syrische gezin

Donderdag

Ik maakte plannen voor een nieuw land op de lijst. Ik ga in december naar Cyprus. Nog nooit geweest dus ik ben heel benieuwd. Al heb ik op de één of andere manier het idee dat het heel erg op Griekenland gaat lijken.

zonsondergang

Spectaculaire luchten op stal

Soura had een zenuwinzinking toen we onderweg zowel schapen als koeien tegenkwamen. De schapen renden over de hei. Briesend als een Tyranosaurus Rex hield Soura de schapen nauwlettend in de gaten. Ik weet in ieder geval wel zeker dat bij de zombi-apocalypse ik zeker niet met Soura op de vlucht ga.

Maarten en ik kregen een zenuwinzinking toen hij te horen kreeg dat hij waarschijnlijk geen burnout heeft. Waar is hij dan al die maanden voor behandelt? Tja, voor iets wat hij niet heeft waardoor het ook lastig herstellen is. Ze vermoeden dat Maarten een depressie heeft. Lekker handig van al die psychologen en hulpverleners dat ze nooit eens verder hebben gevraagd. Hebben we bijna heel 2017 vergooid aan een behandeling voor nop.

20171007_151334-1008x756

Supervrolijk boeket bloemen gekregen van Maarten

Vrijdag

In mijn slobbertrui en trainingsbroek de hele dag thuis werken. De laatste werkdag van de week was ik gaar. Ik had mijn afspraken in de avond af gezegd en heb alleen maar uren lang Lucifer zitten kijken op Netflix. Geniale serie trouwens. Om te beginnen speelt een lekker ding de hoofdrol van de duivel. De duivel gaat op vakantie naar Los Angeles en heeft daar een nachtclub. Ik weet het, raar concept, maar ach, ik houd wel van ongrijpbare mannen met problemen 😉 .

Ontbijt op thuiswerkdag

Ontbijt op thuiswerkdag

Zaterdag

Vroeg eruit om met het mooie weer de laatste paar muren te schilderen van de womancave. Waarschijnlijk de laatste kans voor het begin van de herfst dus daar moeten we even goed gebruik van maken. verfen
Na wat zwaar werk met Soura (die het maar warm heeft met haar winterjas aan bij dit weer), ging ik in de stad gezellig lunchen met een oude vriend. In de zon op een terras, groentesticks met mangosalsa en een trip down memory lane; een top manier om van de zon te genieten.

verticale tuin

Verticale tuin bij de bushokjes in Arnhem. Yeah, meer groen in de binnenstad!

En aangezien ik toch in de stad was, kan ik maar net zo goed even een rondje lopen. Ik kwam langs een vintage winkel waar ik nog nooit was geweest (Jovel Vintage). Hier hadden ze supergave broeken waarvan ik het niet kon laten om er met eentje naar huis te gaan. Van die ribstof broeken met uitlopende pijpen. Ik ging als echte Olivia Newton John al swingend (*met het deuntje van Grease in mijn hoofd) weer naar buiten. Oh oh, en toen kwam ik langs een second hand shop en kocht daar een donkergroen jurkje. Die vlekken op de foto is trouwens stof op de spiegel, niet vlekken in mijn nieuwe jurkje 😉 .

Thuis meteen weer aan de slag om de volgende lagen verf tegen de muur aan te smeren en toen zat mijn volle zaterdag er weer op.

Zondag

Zulk weer kan natuurlijk niet zonder lange paardrijrit voorbij gaan. Ik was vroeg op stal om een rit van heel wat uren naar het Roozendaalse Veld te maken. Gelukkig heb ik Soura kunnen behoeden voor alle Schotse Hooglander koeien die daar liepen. Ik denk niet dat ze al was bekomen van haar trauma op donderdag en nog meer koeien betekenen een enkele reis psychiater. Na drie uur rijden was ik weer terug op stal en na vijf uur was ik eindelijk weer thuis.

Thuis weer verder gegaan met de laatste klussen. Maar eigenlijk had ik de energie van een vaatdoek dus ik heb voornamelijk in de womancave rond gehangen en wat kleine klusjes af gemaakt. En uiteraard mocht ik aanschouwen hoe Loki het eindelijk voor elkaar had om zijn voerbak de vernieling in te helpen. Dus vanaf nu eet ie van de grond.

voerbak konijn stuk

Zoveel liefde gegeven, zoveel ondankbaarheid terug

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Bulgarije; bezienswaardigheden aan de Zwarte Zee. De Zwarte Zee grenst aan veel verschillende landen waaronder Bulgarije. Bulgarije is erg in opkomst bij reizigers. Nog niet plat gelopen door toeristen geeft Bulgarije het gevoel dat je nog zelf op ontdekkingstocht kan. De Zwarte Zee zou bij iedereen een stop op de route moeten zijn. In deze blog alvast de highlights en bezienswaardigheden die je echt niet mag missen bij je bezoek aan de Zwarte Zee.

Djerba Tunesië: top 10 bezienswaardigheden en activiteiten. In het najaar is Djerba (Tunesië) een perfecte bestemming om wat langer van de zon te genieten. Maar Djerba heeft veel meer te bieden dan alleen op het strand hangen zoals wereldberoemde filmsets van Star Wars. Welke 10 bezienswaardigheden je niet mag missen tijdens je bezoek aan Djerba lees je in deze blog.

Djerba Tunesie (26)

6 thoughts on “Weekoverzicht #41: vintage, burnout en het woord ‘er’

  1. My Wanderlust Diary

   Lief!! Ik denk dat de sleutel tot dat is dat je vroeg begint met werken. Ik heb nog zoveel daglicht en dag over aan het eind van mijn werk dat het helemaal nog niet voelt als tijd om al op de bank te ploffen. Wanneer ik pas om 18 uur klaar zou zijn met werken, dan zou ik nooit zoveel activiteiten na mijn werk doen.

 1. resaarcle

  Die ‘er’ staat er omdat het subject van die zin onbepaald is (= een substantief met ‘een’ of niets ervoor). Met een voorbeeldzin is het misschien duidelijker: Het kind loopt op straat/Er loopt een kind op straat. Hopelijk helpt die uitleg 😄.

  1. My Wanderlust Diary

   Het helpt wel iets, maar het blijft nog steeds lastig uitleggen aan een buitenlander. Heel erg bedankt voor de moeite om het me uit te leggen. Ik heb me denk ik nooit echt gerealiseerd hoe veel taal je leert zonder dat je de regels er van weet (oh daar was ie weer 😉 ).

   1. resaarcle

    Ja, dat is gek, he. Ik geef Nederlands aan anderstaligen en mijn vrienden ‘zouden dat ook wel leuk vinden om te doen.’ Maar ik heb diploma’s om die job te doen, het is niet iets wat je zomaar kan omdat Nederlands je moedertaal is. ☺(wat niet wegneemt dat het fantastisch is dat er vrijwilligers zoals jij zijn die de moeite nemen om hen te helpen!)

   2. My Wanderlust Diary

    Gelukkig volgen ze drie dagen in de week bij een echte officiële instelling Nederlandse les en ben ik er (OMG daar is ie weer) slechts om hen te helpen met huiswerk oefeningen. Anders komt het zeker niet goed met ze wanneer ze van mij Nederlandse les krijgen 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.