Weekoverzicht #40: ben je gelukkig?

orthodontist Radbouw UMC tandheelkunde

Ik reisde voor mijn werk naar Polen, ik verdiepte me in de prijs die we betalen voor geluk en ik deed dat waar ik het meest gelukkig van wordt; naar de ruilmarkt. Maar eerst natuurlijk konijnenspam. konijn

Maandag

In de ochtend gaf mijn stagiaire haar eindpresentatie. Ze heeft het hartstikke goed gedaan dus dat was een mooi geslaagd project. Uiteraard was er te weinig tijd voor wat ik allemaal in mijn hoofd had, dus maar eens zien of ik ergens anders nog een nieuwe vandaan kan plukken om dit project verder voort te zetten.

tekenen

Wanneer Maarten iets maakt vs wanneer ik het probeer (mogen jullie raden wie wat maakt 😉 )

In de avond zat ik erbij als doomsdayprepper. Of hebben die het aluminiumfolie altijd op hun hoofd?!? Ik probeerde de nagellak die ik op Schiphol erop had laten smeren, eraf te krijgen. Helaas is het grote voordeel van gellak ook meteen het nadeel. Het gaat niet kapot en bladdert niet af. Maar om het eraf te krijgen moet je je vingers 15 minuten weken in aceton. Dus behalve mijn nagellak zijn inmiddels mijn vingertoppen er ook af. manicure

Dinsdag

Midden op de dag ging ik naar de afdeling Tandheelkunde van het Radboud om daar met 100 foto’s, scans, afdrukken en gesprekken te beslissen wat het behandelplan wordt voor mijn ondertanden met een eigen wil. Ze hebben daar studenten in opleiding en je zit in een soort van kantoor cubicles op je stoel. Ik krijg mijn eigen student die onder begeleiding van een orthodontist een plan gaat schrijven over hoe we mijn tanden op hun wandeltocht tegen gaan houden. De orthodontist hing boven me en zei “hmm, interessant, moet je dit eens zien, heel mooi geval, ja leuk“. Blijkbaar was het fascinerend en heeft mijn student er nu een interessante case bij in haar portfolio. Ik ben benieuwd met wat voor bouwplan ze aan komt zetten. Ook nog mooi, ze wilde kiezen tussen tandheelkunde en bouwkunde…. allebei met bouwen en zo, zegt ze. orthodontist

Een stalgenootje had me uitgedaagd om het kleinste rondje bos wat je bij ons vanaf stal kan doen in 10 minuten te rijden. Dus na een spring-training ben ik het bos in gescheurd om te kijken of het lukte. Helaas zat ik op 12 minuut 26. Om onder de 10 minuten uit te komen, moet ik een gemiddelde van 24 km/uur rijden op het hele stuk. In theorie moet dat te doen zijn, maar daar is dit rondje net even niet zo geschikt voor. Je moet er bruggetjes over, je kruist fietspaden en op sommige stukken is de modder erg zwaar. Maar we blijven oefenen.

20171003_195331

Te langzaam gereden, volgende keer beter

Woensdag

Ik sprong erg vroeg uit bed om mijn vlucht van 09.45 op Schiphol naar Warsaw te kunnen halen. Saaie vlucht met paniekerige Amerikaan naast me. Daarna een paar spannende strategische meetings afgewisseld met het Poolse nationale gerecht; Pirogi. Altijd als ze dat gerecht serveren, vind ik het er afschuwelijk uit zien. Gekookte deegbaldingen gevuld met kool en andere groentjes die ik verafschuw (ja vegetariërs vinden niet alle groenten lekker), maar dan neem ik de eerste hap en dan weet ik weer dat schijn bedriegt. Pirogi Ruski is gevuld met kaas, dus die zijn altijd goed. Dan heb je ook nog de Pirogi gevuld met knoflook en spinazie, ook altijd goed.

Pirogi Polen

Jam jam, kleurloze gerechten

KLM lounge

Ik match mooi met de stoelen in de KLM Lounge op Schiphol

vliegen

Altijd een ander uitzicht op kantoor

In de avond werkte ik eenzaam verder op mijn hotelkamer in het meest sfeerloze hotel wat ik uit kon kiezen. Vanuit dat hotel kon mooi snel op de luchthaven zijn voor een hele vroege vlucht. Gelukkig hadden ze wel lekkere toetjes.

lekker toetje

Lekker toetje bij het avondeten

Pools leren

Overal “tki” achter zetten en je spreekt Pools. Iktki bentki Lindatki. Zie… zo makkelijk is dat Pools

Donderdag

Helaas was er net als de vorige keer dat ik in Warsaw zat, storm waarschuwing in Nederland. Dus ook deze keer had al dat vroege opstaan weer helemaal geen zin. Ik kwam om zes uur ’s morgens op de luchthaven aan en kreeg te horen dat de vlucht minstens twee uur vertraagd zou zijn.

Met 2,5 uur vertraging kwam ik na een wat hobbelige eindsprint gelukkig veilig aan op Schiphol. Hebben jullie trouwens al eens een stempel gezien van de Nederlandse douane? Wij mogen met onze Nederlandse paspoorten natuurlijk altijd Nederland in. Ik was nieuwsgierig naar de stempel die je erbij krijgt. Bij deze de stempel van toen ik terug kwam uit Kenia.

vertraging door de storm

Nog even lekker wachten in Warsaw

vertraging

Eindelijk boarden na 2,5 uur

douane stempel

Eindelijk een keer een stempel gehaald voor het binnenkomen van Nederland

In de avond ging ik met de zwemgodin in Wageningen uit eten bij Taste. Mocht je in Wageningen zijn, dan moet je daar echt gaan eten. Ontzettend veel vegetarische gerechten zoals gemarineerde tofu, brie en olijven in een krokant jasje of warme brie, peertjes, honing en notenmelange.

Na het eten gingen we naar de theatervoorstelling Het Bruto Nationaal Geluk. Eén van die twee gasten van Lebbis & Janssen deed deze voorstelling samen met een journalist. Ze discussieerden over onderwerpen als “worden we gelukkiger van nog meer spullen?” en “waarom maken mensen altijd zulke dieronvriendelijke keuzes in hun leven?“. Je kon via je mobiel meestemmen met alle vragen die gesteld werden. Mateloos fascinerend om te zien hoe mensen stemmen per groep (man/vrouw, jong/oud, miljonair/geen inkomen). Zo wilden mannen liever niet een vrouw als baas, vrouwen wel. Zo kiezen mannen veel meer voor dieronvriendelijk vlees dan vrouwen en willen miljonairs niet per se meer verdienen (really?!?!).

Vrijdag

Na een paar uur thuis werken ging ik naar een consortium overleg in Oldenzaal. Altijd jammer dat dit overleg op vrijdagmiddag wordt gepland. Iedereen is op zijn minst productief en de files onderweg naar huis zijn altijd veel te lang.

Nadat ik eindelijk terug was in Arnhem gingen Maarten en ik sfeervol uit eten bij de snackbar. En na een lekkere friet wordt de avond pas echt compleet wanneer je daarna door gaat naar de enige echte tokkie bioscoop van Arnhem voor de Kingsman; golden circle. Omdat ik van mijn werk kwam en mijn hakken echt veel te hoog waren om comfortabel te zijn, had Maarten mijn dikke sokken mee genomen zodat het bijna net was alsof ik thuis voor de tv zat maar dan met een heel groot scherm en andere mensen in de woonkamer (weird).

Zaterdag

Ruilmarktdag; mijn favoriete zaterdagactiviteit. Je kunt er van alles ruilen; planten, boeken, kleren, huishoudelijke spullen en meubels. Ik ging met twee tassen spullen heen, kreeg er twintig bonnetjes voor en kwam gelukkig met heel wat minder spullen weer buiten. Ik scoorde eindelijk een paspoorthoesje. Ik regelde riemen voor de wc-rol houder zodat deze nu match met de spiegel die ook aan een riem opgehangen is. En ik ben weer twee shirtjes rijker. Oh en ik ruilde met de zwemgodin mijn bordeaux rode laarzen tegen een jurkje en een boek van Arjen Lubach.

herfst

Herfst is begonnen

paardrijden

Wanneer je paard verstoppertje met je speelt maar het niet helemaal heeft begrepen

Zondag

In de ochtend scheurde ik een heel fijn rondje met Soura. Het heeft de afgelopen dagen veel geregend dus we konden op volle snelheid door de plassen galopperen. Mijn superelegante pony spatte de modder tot op mijn gezicht, wat op zich best knap is wanneer je op het paard zit.

Daarna door naar de cross in Broekelo met mijn vader. In dit weekend werd ook de military in Boekelo (zonder r als je goed oplet) gereden; een internationale crosswedstrijd op het hoogste niveau. In Broekelo wordt in hetzelfde weekend een minicross voor amateurs gereden. Sommige ruiters reden echt supergoed, maar de meesten hadden paarden/ponies die er helemaal niet klaar voor waren, die uitgeput over de hindernissen storten en die onder zwaar protest over een hindernis werden gejaagd. Ik vind het altijd sneu om te zien hoe ruiters vooral zelf vaak denken dat zoiets een goed idee is zonder ook maar na te denken over of hun paard er klaar voor is.

Cross Broekelo

Zie mij daar eens goed springen 😉

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Citytrip Bishkek; eten, shoppen, bezienswaardigheden. Wat mag je echt niet overslaan wanneer je naar Bishkek gaat? Toegegeven.. Bishkek is niet per se een hele inspirerende stad, maar je hoeft je er ook echt niet te vervelen. Met deze tips ben je zeker twee dagen zoet.

Hek onderweg naar de straaljager

One thought on “Weekoverzicht #40: ben je gelukkig?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.