Weekoverzicht #39: beugel en zonder mijn moeder op stap

witte plant

Een nieuwe week, een nieuw weekoverzicht. Ik ging naar de orthodontist (ja ik loop wat achter op schema) en ik vierde de verjaardag van mijn moeder die in augustus jarig was (ook daar loop ik wat achter op schema). Maar eerst natuurlijk konijnenspam. konijn

Maandag

Een dagje vrij om even bij te komen. Ik ging langs in Nijmegen bij het Radboud. Ze gaan de tanden in mijn onderkaak tegen houden op hun migratie. Het probleem is nu nog niet zo groot, maar over 20 jaar is het dat wel, dus dan maar beter nu alles recht trekken. Dus dat wordt helaas een beugel (of over 20 jaar een heel scheef gebit in mijn onderkaak). Gelukkig ben ik mijn puberfase ontstegen en kan het me nu veel minder schelen.

Ik reed met Maarten langs de Gamma om een hele lange plank te kopen. Het voordeel van een cabrio is dat altijd alles erin past zo lang het niet regent. Maarten ging voor zijn dagelijks wandeling lopend naar huis. Die heb ik niet bij de Gamma achter gelaten hoor (achter het behang geplakt 😉 ).

Cabrio

Alles past in een cabrio

Uiteraard ging ik met Soura de bossen in. Ik had een perfecte rit. Overal omgevallen boomstammen en een mooie zware galoptraining. Onderweg naar huis vergeet Soura soms de snelheidsbegrenzer aan te zetten. Gelukkig leer ik dat heel makkelijk af door wanneer we bijna thuis zijn een afslag te nemen van huis af en zo verder te galopperen. Soura’s oren staan dan op standje “WTF.. waar gaan we nu heen? We moeten omdraaien”. Als ze zich dan wel normaal gedraagt onderweg naar huis, dan zit de training erop. img1504599516361-787x588

Dinsdag

Saaie werkdag, drukke werkdag. Er ligt altijd een grote stapel werk wanneer ik naar Afrika ben geweest. Door de lange werkdagen in Kenia kom ik daar eigenlijk nooit toe aan de rest van mijn werk. Gelukkig ben ik lekker de hele week op kantoor om alle achterstand weg te werken.

In de avond naar de dierenarts geweest met Loki voor zijn inentingen. Hij stortte zich in zijn mandje op melodramatische wijze ter aarde. Waarschijnlijk was hij bang dat ik nog meer eraf ging hakken dan zijn ballen. Hij is van 1.3 kilo naar 2.0 kilo gegroeid. Met een vegetarisch dieet is het makkelijk dik worden blijkbaar.

Streetart

Interessante kunst door de kinderen uit onze tokkie buurt

Woensdag

Loki heeft wraak genomen voor gisteren. Ik vertrek in het donker van huis en kijk dan niet in de tuin. Maarten belde me toen het licht was om te vertellen dat hij op het grasveld stond met een konijn bij zijn voeten. Loki heeft met veel geweld een paar bakstenen opzij weten te schuiven en rende weer eens los door de tuin. Ik snap nu ook wel waarom hij zoveel zwaarder is. Dat beest doet aan krachttraining. Welk konijn kan nou een stapel bakstenen verschuiven? Een HULK-konijn.

konijn

Weer opgesloten moet je natuurlijk even uitrusten van al je avonturen

Na mijn werk ging ik met de ambulante zorgverlener en mijn vrijwilligersproject naar het lokale buurthuis voor een maaltijd met allemaal eenzame ouderen en gehandicapten voor een maaltijd bereidt door Syrische vrijwilligers. Vrijwilligerswerk

Vanuit de maaltijd door Syrische vrijwilligers ging ik door naar de Syrische vluchteling en zijn gezin. Deze keer spraken we bij hem thuis af zodat we beter konden werken aan zijn Nederlandse taal en ik zijn vrouw kon ontmoeten. Hij werkt twee dagen per week als tolk en gaat drie dagen per week naar Nederlandse les. Ik moet er niet aan denken om drie dagen per week de hele dag een nieuwe taal te moeten leren. Het is bizar om te zien hoe makkelijk ze een nieuwe taal op pakken. Na pas een paar maanden in Nederland kunnen we al hele gesprekken voeren. Alleen woorden als nep-koe en grensovergang waren wat lastig. Voor mij was het nogal ingewikkeld om uit te leggen waarom ‘jij wil’ zonder ‘t’ is terwijl bijna elke andere vervoeging van ‘jij’ eindigt op een ‘t’. Bijkomende handicap is dat ik ook maar weinig van de Nederlandse taal weet, dus dat we straks een Syriër hebben die net zo slecht Nederlands schrijft als dat ik doe.

Ze zijn ontzettend gemotiveerd om er iets van te maken wat voor mij al de helft van het plezier is. Ik merk dat ik een beetje klaar ben met al die mensen die altijd klagen en zeuren terwijl ze toch echt zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen geluk. Als je ergens niet blij mee bent, los het dan op. Maar ze hebben altijd excuses en redenen buiten zichzelf waarom dat allemaal niet kan (zucht…).

Donderdag

King Kong Hostel

King Kong Hostel

Oliva restaurant

Ontzettend lekkere pasta met zoete witte wijn

En wie zag ik vanmorgen weer door de tuin lopen? Yep, een konijn wat een heel mooi hok heeft van 5 m2 en dan toch nog niet tevreden is. We blijven het proberen om alles hermetisch af te sluiten. Nog een paar weken en hij gaat op Tinderdate op zoek naar een vrouw. Hopelijk heeft hij dan een reden om thuis te blijven.

Na mijn werk vertrok ik naar Rotterdam voor een uitnodiging binnen gekomen via The Boho Guide. Ik sliep in King Kong Hostel waar ze echt de meest bizar lekker slapende bedden die ik ooit in een hotel heb gehad, hebben. Ik ging uit eten bij Oliva; een Italiaans restaurant met een ontzettend goede keuken (oh, en ontzettende lekkere zoete witte wijn). En ik slenterde wat door Rotterdam.

Oh en ik ontmoette weer een engerd die niet door had dat ik niet met hem wilde praten. Zo’n artistiek type met een artistiek bord voor zijn kop. En nog veel enger… ik kwam hem later in zijn onderbroek op de gang tegen.

Vrijdag

Ik werd wakker in Rotterdam. Eerst een paar uurtjes werken in het hostel en toen door naar een hippe tent om te lunchen en nog heel wat uren verder te werken. Ik voelde me superhip met mijn laptop aan tafel, net doen alsof ik heel belangrijk ben. Beetje jammer dat ik ook last kreeg van mijn rug aan de te lage tafel, dat het om 13 uur vol liep met brallerige zakenmensen en dat ik niet in de buurt van een stopcontact zat. Maar het is eens wat anders dan tussen de conservatieve boeren zitten in een inspiratieloos kantoor. Het leven van een flexwerker gaat niet over rozen. 20170929_173256-1036x1381

Einde van de dag scheurde ik naar Soura en toen door naar huis om daar op de bank neer te ploffen en verder te gaan met The Fall op Netflix Dat is een serie met Scully uit X-Files en die gast uit 50 Shades of Grey. Hij is een seriemoordenaar, zij een detective. Om een lang verhaal kort te maken, ik vergat even dat ik hartstikke laat thuis was vanuit Rotterdam en dat ik al een heel seizoen The Fall zat te kijken en dus eigenlijk al uren in bed had moeten liggen.

Zaterdag

Wakawaka

Waka Waka zonnecel powerbank

Mijn WakaWaka – gekocht op Marktplaats natuurlijk – kwam binnen. Op mijn reis door Kirgizië had de zwemgodin deze mee en ik was meteen helemaal om. Een WakaWaka is een powerbank op zonne-energie. Zeker in Afrika, waar ik soms lange tijd zonder stroom zit, is dat ideaal. De zon schijnt altijd daar dus dan kan die overdag mooi opladen en kan ik onbeperkt foto’s maken van de olifanten die daar rond rennen.

Ik deed later in de ochtend iets heel stoms. Ik dacht dat ik wel zonder mijn moeder naar de Intratuin kon en planten kon uitzoeken om onder de bomen te planten. Niks is minder waar. Ik kwam de Intratuin binnen en veranderde in een apathische amoebe. Ik heb totaal geen groene vingers. Ik heb geen idee wat een plant nodig heeft. Een plantje wat klein is, veranderd bij ons in de tuin in een Sjakie-en-de-Bonenstaak-plant. Of gaat dood. Complete melt-down. Wijze les van de dag; ga nooit zonder je moeder naar de Intratuin.

Het regende de hele dag, dus meer dan een rondje wandelen met Soura onder mijn paraplu zat er niet in.

kabouter intratuin

Ook een kabouter in de Intratuin, zonder butplug deze keer

20170930_095725-1036x777

Planten voor knaagdieren? Volgens mij kunnen die wel meer eten dan die dure plantjes

witte plant

Hele bijzondere witte planten gekocht

Zondag

In de ochtend reden Maarten en ik naar mijn ouders om de verlate verjaardag van mijn moeder te vieren. Zij was jarig toen ik net in Kirgizië zat. Als fanatieke Star Trek fan wilde ze natuurlijk ook de nieuwe serie volgen. Dus we hebben haar een Netflix abonnement kado gedaan. Twee uur nadat we weg waren kregen we al een berichtje dat ze alle afleveringen van het nieuwe seizoen van Star Trek al had gezien en werd ik in de groepsapp mee gezogen in een discussie over de titelsong en over welke starfleets het ging (schiet mij maar lek).

herfst

Herfst is begonnen bij ons in de straat

In de middag had ik de meest fantastische paardrijrit van de eeuw. Ik reed Soura en had Saga als handpaard (die vervelende IJslander). Twee stalgenootjes gingen mee, waarvan er nog eentje een handpaard mee had. Dus vijf paarden, drie ruiters. Halverwege de rit hebben we de 30+ pony van mijn stalgenootje los geknoopt. Die gaat toch nergens heen en konden we lekker een stukje galopperen zonder dat mijn stalgenootje haar arm uit de kom draait omdat de ene pony haast heeft en de ander niet vooruit gaat. Dus daar scheurden we door het bos met een losse pony, drie enthousiaste ponies en een pony aan een touwtje. Dikke pret, als een stel pubermeiden gillend door het bos.

Thuis gekomen lekker het vuur in de tuin weer aan en flanste ik een maaltijd in elkaar met veel knoflook.

paardrijden

Drie ruiters, vijf paarden, een daverend succes

konijn

melodramatisch neerstorten in je waterbak om je punt te maken

konijn

Mandarijn eten

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

5 keer travel food; eten perfect voor onderweg; iedereen die veel reist, weet dat eten voor onderweg erg belangrijk is. In het buitenland gaat de bus niet altijd op tijd (of gewoon helemaal niet), heeft niet elk strand een strandtentje en bleek je toch ergens in de middle of nowhere te zitten met je hostel. Tja, dan heb je honger. Iets wat mij maar al te vaak is overkomen. Daarom deel ik met jullie mijn vijf noodrantsoenen voor op reis.

Paklijst voor ultralight backpacken (5 kilo) Ik reis eigenlijk altijd met alleen handbagage, meestal rond de 9 kilo. Op de blog die ik daar over schreef, kreeg ik de opmerking dat er luchtvaartmaatschappijen zijn die maar 5 kilo handbagage toe staan. Die uitdaging wilde ik wel aan gaan. Bij deze een paklijst voor een reis met maar 5 kilo bagage. Ik denk niet dat als een vliegtuigmaatschappij meer kilo’s toe staat, dat ik dan vrijwillig met maar 5 kilo zal vliegen, maar ik weet nu in ieder geval zeker dat het kan, mocht het ooit nodig zijn. Want terug naar backpacken met ruimbagage zal ik nooit meer doen. Paklijst ultralight backpacken

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.