Weekoverzicht #37: Cyprus erbij en lerares geworden voor Syriër

konijn lijkt dood

Een saaie kantoorweek dacht ik nog toen we begonnen, maar niks van dat alles. Ik kreeg er een nieuw land bij (en een land wat ik helemaal niet wil) en ik breidde mijn vrijwilligerswerk uit. Maar eerst natuurlijk konijnenspam.

konijn

Veel te warm om met zijn winterjas aan bij het vuur te liggen met ons, dus laat zich dramatisch ter aarde storten om te bewijzen dat het vreselijk warm is.

Maandag

Administratie tijd. Mijn baan is niet altijd zo glitter & glamour als het soms lijkt. Ik moet ook gewoon saai mijn bonnetjes administreren. Aan het eind van de dag lag die stapel er trouwens nog. Want zoals het een goed salespersoon betaamt, stel ik dat soort administratieve rompslomp zo lang uit dat het uiteindelijk nog meer werk is om uit te vinden wat er ook al weer op elk bonnetje staat. declaratie

Eind van de middag wilde ik naar Soura, maar helaas… regen. En ik rij niet in de regen (tenzij het in Kirgizië is). Dus ik was lekker vroeg thuis om met Maarten op de bank te hangen en nieuwe plannen te maken. Zo regelden we bij een bevriende aannemer dat we de enorme raampartij aan de voorkant van de woonkamer laten vervangen en hebben we eens gekeken hoe ver we kunnen komen met onze gespaarde Airmiles.

Spinnennest

Creepy, een heel nest met spinnen.

Dinsdag

De auto moest naar de garage voor de APK. Helaas bleken er een paar onderdelen aan vervanging toe (* lees: de lijst was zo lang dat het leek alsof mijn halve auto vervangen werd). Dus we mochten minsten 1.500 euro gaan betalen. En nog erger, de zon scheen en ik had geen auto om naar Soura te zijn. Ik had een halve dag vrij die ik besteedde aan Teen Mom 2 kijken op MTV. Een zeer zinvolle besteding van mijn vrije middag.

Doordat de auto aan het eind van de dag niet klaar was, kon ik ook dan niet naar Soura. Dan maar een begin maken met het bouwen van het hok voor de agressieve sloper Loki. Uiteraard moest hij zich overal mee bemoeien en liet hij ons geen seconde met rust.

konijn

Laat me helpen met bouwen, check mijn werktuigen

Woensdag

Een collega vertrekt en dus is besloten om aan mijn portfolio Cyprus en Griekenland toe te voegen. Op zich is dat ook logischer. Ik heb de hele Balkan al onder mijn beheer, maar het laatste stukje Europese Unie is bij Centraal Azië getrokken. Dat betekent dat ik volgend jaar weer een nieuw land te ontdekken heb; Cyprus. Griekenland had ik eigenlijk van bedacht om daar nooit van mijn leven meer heen te gaan. Na zeven jaar met Grieken gewerkt te hebben, was ik helemaal klaar met hun instelling. En toen ook nog de Griekse crisis begon kon ik alleen maar denken; “tja, dat krijg je ervan als je te lui bent om jezelf nuttig te maken”. Niet heel aardig van me, want er zijn vast hardwerkende Grieken, maar ik kwam ze in die zeven jaar van reizen naar en zaken doen met Griekenland eigenlijk zelden tegen. Ze deden vooral alsof ze druk waren, maar in de praktijk gebeurde er bar weinig behalve veel klagen, protesteren en demonstreren. Het zijn blijkbaar niet echt mijn type mensen. Maar goed, nieuwe sector, nieuwe kansen. Misschien dat ik dan van gedachten verander.

Op de leenfiets tussen de buien door naar het werk

Op de leenfiets tussen de buien door naar het werk

In de storm naar Soura gegaan. De bak stond gedeeltelijk onder water dus toch maar besloten het bos in te gaan. Om haar billen een goede workout te geven, ben ik heuveltjes gaan galopperen. Heuveltjes op, heuveltjes af. Zes keer hetzelfde rondje. Soms tegen de richting in. Het rare is dat ik rondjes rijden in de bak zeer functioneel vind, maar dat rondjes rijden in het bos op de een of andere manier heel nutteloos voelt. Soura dacht er hetzelfde over. Die vond het maar raar dat we naar huis reden, en dan weer van huis af en dan weer naar huis.

Boom op de weg

Boom op de weg

Donderdag

Eindelijk mijn bonnetjes weg gewerkt. Voor de rest een oersaaie kantoordag. Aan het eind van de dag regen, dus geen Soura. Wel vrijwilligerswerk. Al lange tijd hadden we niet meer afgesproken omdat ik of hij op vakantie waren, dus tijd om weer eens te kijken hoe het ervoor staat met Wordfeud en al zijn klachten over het leven. Gelukkig had hij weer oneindig veel te zeuren. Misschien moet ik maar overwegen om hier over niet al te lange tijd mee te stoppen. Of in ieder geval mijn wekelijkse bezoek terug te schroeven naar een lagere frequentie want dit zuigt energie.

Ik ben ook begonnen met een nieuw (tijdelijk) vrijwilligersproject; een Syrische vluchteling met zijn gezin. Hij studeerde wiskunde aan de Universiteit van Damascus en kon door de oorlog deze studie niet afmaken en is hij tijdelijk oorlogsjournalist geworden in Damascus om rond te kunnen komen. Nu wil hij in Nederland deze studie afmaken. Daarvoor moet hij de Nederlandse taal goed beheersen en daar ga ik hem bij helpen. Nu denk je misschien; “jij? maar je blog staat voor de helft vol met type- en taalfouten.”
Yep, maar gelukkig hoef ik hem niet leren schrijven en taaltechnisch correct praten kan ik prima (ok, behalve het gebruik van ‘als’ en ‘dan’). LOL.

We hebben veel lol gehad toen ik moest uitleggen wat voor werk ik deed. Tja, hoe ga je het met een buitenlander hebben over dat je sperma verkoopt. Uiteraard had zijn opa thuis ook zwart-bonte koeien. Die waren toch wel echt de beste. Maar ja, die waren inmiddels weg gebombardeerd.

Troosteloos winkelcentrum

Troosteloos winkelcentrum voor mijn vrijwilligerswerk afspraak

Vrijdag

Vannacht mijn nieuwe kussen getest. AFSCHUWELIJK! Ik wilde een opblaasbaar kussen mee voor op reis in plaats van mijn traagschuim reiskussen zodat ik wat meer ruimte in mijn tas heb. Maar opblaasbare kussens werken echt niet. Tegen half 5 in de ochtend was ik er helemaal klaar mee en heb ik mijn eigen kussen erbij gepakt.

Opblaasbaar kussen seatosummit

Opblaasbaar kussen; afgekeurd

Was ik wel lekker vroeg wakker om te gaan paardrijden, maar helaas, alweer regen. Dan maar naar de Gamma zodat we morgen goed van start kunnen met bouwen. Stonden we voor de Gamma, maar helaas, die was pas om 9 uur open, ook weer voor niks heen gereden. Dan maar wat klussen in de achtertuin zodat we alvast na gedacht hebben over hoe we het morgen aan gaan pakken.

Op mijn werk kom ik erachter dat er een mond- en klauwzeer uitbraak in Kenia is. Zucht. Ik moet er volgende week heen. Niet dat ik een risico loop, maar bij zulk soort uitbraken gelden er allerlei restricties op transport en bedrijfsbezoeken dus nu is het niet helemaal duidelijk in hoeverre mijn reis naar Kenia een goed idee is.

computerprobleem

Mijn computer had ook wat bedenkingen op deze vrijdag

In de avond naar het afscheidsetentje van de collega waar ik al het werk van over moet nemen. Ik had kaasfondue. Geniale keuze. Alles is beter met kaas. Dus mocht je in het bruisende Elst zijn, stop dan vooral bij Dries & Co voor de kaasfondue.

Afscheidsetentje

Afscheidsetentje met kaasfondue

Zaterdag

Vroeg eruit om Soura naar de nagelstylist te brengen (lees; hoefsmid) voor haar tweemaandelijkse flapvoet-correctie. Uiteraard zat ze stiekem aan de broeklusjes van de hoefsmid te peuteren terwijl wij stonden bij te kletsen over werk. Hoefsmid

Daarna meteen door naar huis om met mijn vader het konijnenhok te bouwen voor Loki en zijn toekomstige vrouw. Een deel had ik samen met Maarten eerder deze week al gemaakt, dus het schoot lekker op. En zoals altijd op een klusdag, sluiten we die af met sushi en een groot vuur. Het was perfect comfortabel weer om in de womancave te zitten en de zon onder te zien gaan. Ik heb nu al zin in de winter.

20170917_091627-1008x1143

Hippe kluskleding (ahum)

20170917_092117-1008x880

Gerecycelde gastank kachel. Uiteraard gerecycled 😉

Zondag

Nadat twee van mijn paardrijafspraken af hadden gezegd, had ik me al voorbereid op een lange rit in mijn eentje, maar toen kwam een stalgenootje met het geniale idee om een rondje te scheuren over de Veluwe. Halverwege van paard geruild om elkaars paard te testen en keihard verder gescheurd. Wat een verschil in paarden. Soura heeft meer de gangen van een paard, waardoor je minstens 10 keer zo veel calorieën verbrand. Of eigenlijk, ze is gewoon zwaar om te rijden. De leenbrommer reed zeer comfortabel maar was een paar maten kleiner waardoor ik veel meer op een dribbelpaard zat.

Maar goed, om een lang paardenverhaal kort te maken. Ik was moe toen ik terug kwam en vond het tijd voor een spa behandeling. Ik had in het troosteloze winkelcentrum eerder deze week van die hippe zwarte kool maskers gekocht. Heb je wel eens dat je iets doet en dan denkt… hmm dit was een slecht idee? Dit soort maskers zijn er daar één van. Ik had per ongeluk mijn wenkbrauwen er mee in gesmeerd. Het masker veranderd vervolgens van vloeibaar in vast waardoor je het in zijn geheel eraf kan trekken. Bij het los halen van het masker trek je dan ook je halve wenkbrauw mee. Zucht, kansloos weer.

Zwarte kool masker

Hier was het nog leuk, over 10 minuten was het veel minder leuk

20170917_092026-1008x697

En nog een middagje vuur stoken als gezin 😉

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan vind je hieronder de blog die deze week ook online is gekomen.

Onmisbaar op reis: packing cubes; Wat ben je nou voor backpacker als je niet eens zonder hulpmiddelen je tas kan organiseren? Maar na de zoveelste zoektocht voor een onderbroek in mijn backpack was ik er helemaal klaar mee. Ik had meer orde in deze chaos nodig en ben packing cubes gaan testen. Waarom zou je je leven rommeliger maken als dat niet nodig is?

Bishkek wandeltour met gedetailleerde route; een wandelroute met kaartjes, foto’s van de mooiste bezienswaardigheden en een routebeschrijving hoe je overal komt. Op die manier mis je niks tijdens je trip naar Bishkek.

20170812_184434-648x486

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.