Weekoverzicht #31: werktrip Bulgarije en Maarten is weer thuis

De Zwarte Zee Bulgarije

Een tweede week als alleenwonende. Gelukkig was ik maar een deel van de week thuis. Ik ging op werktrip naar Bulgarije. En op de laatste dag van de week kwam Maarten weer naar huis. Maar zoals altijd eerst konijnenspam.

Yoga konijn

Yoga konijn

Maandag

paard hei gallop

Over de hei galloperen. De hei staat bijna in bloei.

Na een lange werkdag me laten verleiden om een satékroket te bestellen bij de snackbar nadat ik van Soura terug kwam. Achteraf natuurlijk spijt van. Waarom zou mijn eigen egoïsme voorop moeten staan boven het lijden van een levend wezen? En dat is eigenlijk wel waar het uiteindelijk op neer komt. Ik had zin in een satékroket en dat daar dan iets anders pijn voor moet lijden is niet relevant, want ik wil, ik wil, ik wil, ik wil. Satekroket

In het kader van minder leed aanrichten kwam ik nog een leuk artikel in de Margriet tegen (Is vlees de nieuwe sigaret?) De Margriet?!? Euhm… bij de kapper kwam ik die tegen?! Nee niet geloofwaardig? 🙂

Niet alleen ik had spijt van mijn actie, ook de stofzuiger. Of misschien deed die het wel expres. Misschien was het een zelfmoordpoging om uit het troosteloze stofzuigerbestaan te ontsnappen. Nu Facebook de stekker uit een algoritme heeft moeten trekken omdat deze met elkaar begonnen te communiceren en niemand ze begreep, begin ik te geloven dat ook mijn stofzuiger zijn A.I. heeft ge-upgrade  🙂 .

Dode stofzuiger

Dode stofzuiger

Dinsdag

Chaos op kantoor. Normaal is het in de zomer wel redelijk rustig, maar doordat er problemen waren met een paar verzendingen, ben ik eigenlijk de hele zomer superdruk om alle chaos in de hand te houden.

Tussen de middag Maarten gezien. Hij woont nog steeds bij zijn vader en kwam voor een gesprek met een psycholoog naar Arnhem. Een mooi moment om elkaar een uurtje te zien voordat hij weer terug gaat richting Haarlem. We lunchten in een heel leuk koffietentje bij het station; Lola’s (behalve lunch ook hele lekkere taartjes). Altijd fijn om Maarten in levende lijve te zien en vast te kunnen houden. Het blijft raar om ineens in een LAT-relatie te zitten. Nou ja, LAT… meer een AT-relatie. Living doen we al een tijdje niet meer nu Maarten is uitgeschakeld door een burnout.

Woensdag

Een lange reisdag richting Bulgarije die al meteen begon met een berg ellende. Mijn wifi-adapter heeft het weer begeven na een blue-screen-of-death. Daar gaat mijn hele digital nomad lifestyle. Zonder wifi geen werk. Moet ik nu mijn werk doen op een Iphone… ARGH!!

weer boergas bulgarije

Dat ziet er goed uit

Na een uur vertraging op Schiphol omdat een passagier had geannuleerd maar zijn koffer al op de vlucht zat en niet gevonden kon worden, toch nog aangekomen in Sofia, Bulgarije. Huurautootje opgehaald en naar de Zwarte Zee gescheurd. Wist je trouwens dat de maximum snelheid in Bulgarije 140 km/uur is op de snelweg?

Voor mijn gevoel is de Zwarte Zee heel ver weg. Zo’n bestemming buiten Europa. Toch grenst er een klein stukje Bulgarije en Roemenië ook gewoon aan de Zwarte Zee. Maar de Zwarte Zee heeft ook de Krim (waar de Russen en Oekraïne ruziën) en allerlei exotische landen rondom liggen.

De Zwarte Zee

Aan de Zwarte Zee

Mijn distributeur in Bulgarije woont aan de Zwarte Zee. In de zomer ligt eigenlijk al het werk in de Balkan praktisch stil vanwege de hoge temperaturen en de gevolgen die dat heeft voor de koeien. Dus dan werken ze in het hotel wat ze daar hebben. Ik offer me dan wel op om ze daar te bezoeken en buiten werktijden lekker aan het zwembad te liggen van het hotel.

Donderdag

Zwarte zee strand Bulgarije

Even aan het strand bij de Zwarte Zee voor het begin van de werkdag

Vroeg beginnen met werken doen ze nooit in Bulgarije, dus dan heb ik mooi de tijd om twee uurtjes naar het strand te gaan vroeg in de ochtend. 100 meter lopen vanaf het hotel en ik lig in de Zwarte Zee. Lekker stukje zwemmen, even in de zon bakken en weer terug naar het hotel om aan het werk te gaan. Ik heb niet altijd zin om naar het buitenland te gaan, maar als ik er dan eenmaal ben, weet ik weer precies waarom ik dit werk doe. De wereld is mijn kantoor, niet alleen dat betonblok waar ik in Nederland naar toe ga. Ok, op deze trip was mijn kantoor een beetje offline vanwege computerdrama, maar normaal heb ik overal kantoor.

Bulgarije is het land van het late avondeten, dus zo ook deze week. Alweer zit ik in een restaurant met uitzicht op zee wat naar de meeuwen te kijken terwijl we de serieuze zaken des levens bespreken (hun nieuwe dieet, mijn trip naar Kenia, belastingwetgeving in Bulgarije.. je kent het wel).

Het oude centrum van Nessebar is echt superleuk. Allemaal kleine straatjes met oude houten huisjes en oude gebouwen. Wanneer je ooit naar de Zwarte Zee gaat, vergeet dan zeker niet om een bezoek te brengen aan het oude Nessebar. Ze verkopen er ook heel veel antieke en retro spullen, maar dan tegen iets minder belachelijke prijzen als in Nederland. Je kunt ook overal Hitler spul krijgen zoals bestek met hakenkruizen. Echt bizar om te zien dat zulk soort spullen daar verkocht worden als toeristische herinneringen. Waarom zou je dat willen kopen in Bulgarije als herinnering aan je all-inclusive zon-vakantie? Hmm ik zal het wel nooit begrijpen.

Vrijdag

Tekeningen Bulgarije

Lief kado van de distributeur

Na een ochtend meeting waarbij ik een heel lief kadootje kreeg van de distributeur, ben ik weer in de auto gesprongen voor de reis terug naar Sofia. Met een Golden Oldy radiostation op de autoradio, scheurde ik meezingend met de Bangles met Eternal Flame in 4 uurtjes terug naar de luchthaven. Op de luchthaven was het enige hoogtepunt een lange-vingers-cheesecake. Om 21.00 uur was ik eindelijk weer thuis.

Lange vingers Cheesecake

Lange vingers Cheesecake

Zaterdag

Zo, eens even helemaal niks. Had ik eindelijk de moed verzamelt om naar Soura te gaan, ging het regenen. Ja, dan kan ik er ook niks aan doen. Het universum is tegen me. Dan maar de hele dag Dexter kijken op Netflix. Zelfs Lotte was tegen me. Als één of ander duivels bezeten konijn terroriseerde ze me de hele dag. Na een moordaanslag op de slagader in mijn pols was ik er klaar mee en heb ik haar opgesloten.

puberkonijn

Puberkonijn wat me probeert te vermoorden

Tegen het eind van de dag belt een vriendin of ik nog naar stal ging. Tja, ik wilde wel, maar het lukt niet. Ik had mijn pyjama nog niet eens uit. Hoe moet ik me dan ooit bij elkaar rapen om naar stal te gaan (*zet melodramatisch muziekje op). Gelukkig wilde ze me wel ophalen. Dan had ik tenminste een stok achter de deur.

Eerst reden we naar een andere vriendin (die van dat ingeslapen paard) om haar een groot canvas van een foto van haar en haar paard te geven en gezellig koffie te leuten. Daarna naar stal voor een rondje wandelen met de ponies. Stukje achter een hardloper met hond aan rennen, met de ponies aan de hand boomstammen springen, gras eten (wij niet), ruzie maken met elkaar (wij niet), putdeksels bestuderen, een zeer productieve wandeling zoals je wel ziet.

Pony wandelen

Hardlopen achter een man met hond

Thuis was het terrorkonijn Lotte nog steeds een terrorkonijn. Misschien heb ik wel een puberkonijn in huis omdat haar snack op was. Mijn moeder was zo lief om bij haar laatste bezoek een kadootje mee te nemen voor Lotte. Tja, als je dan geen kleinkind krijgt, dan moet je maar genoegen nemen met het enige alternatief. En eerlijk is eerlijk… Soura en Lotte zijn natuurlijk ook net kinderen van me. Niks is te goed voor mijn superharige kinderen, het zal ze aan niks tekort komen, ze zijn mijn leven, mijn allessie. Ok, nu ga ik te ver. Ik vind het altijd vreselijk als mensen zo over hun huisdieren praten. Ok, niet helemaal. Ik vond het gewoon lollig om het ook een keer te zeggen.. mijn allessie. OMG, tokkie-alert.

Snackhoek is op

Snackhoek is op

Zondag

Konijn op bouwspullen

Dus…. hoe krijg je dat voor elkaar?

Getest of alles wat mee moet naar Kirgizië in mijn tas past. Dat deed het helaas niet. Na al die jaren minimalistisch backpacken heb ik geen grote tassen meer. En paardrijspullen nemen blijkbaar bizar veel ruimte in. Ik heb nog 4 dagen om hier een oplossing voor te verzinnen.

Bij Soura genoten van de zon en lekker aan het werk gegaan. Of eigenlijk, Soura ging aan het werk, ik stond er een beetje bij te kijken. Soura heeft geen baan waar ze ook nog eens 40 uur in de week mee bezig is, dus ik vind dat ik best af en toe haar aan het werk kan zetten, zonder er zelf ook moe van te worden.

Vanuit Soura naar Haarlem gereden om Maarten op te halen. Uiteraard miste ik net mijn afslag waardoor ik bij IJmuiden voor de openstaande brug stil stond. Na twee weken bij zijn vader lijkt het erop dat Maarten zijn hypothese onjuist is en mist hij daarnaast thuis en mij toch eigenlijk best wel. En natuurlijk Lotte. Ik moet Maarten tegenwoordig delen met een konijn :). Samen hebben we eerst de finale van het vrouwenvoetbal gekeken.

Brug staat open

Brug staat open

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan hieronder de linkjes naar de blog van afgelopen week.

Sardinië; 5x doen op Sardinië Met iedereen op vakantie en ik op kantoor, droom ik graag weg bij foto’s van een eerdere reis. Dus voor alle vakantiegangers die van plan zijn om – of op dit moment al op Sardinië zitten – in deze blog mijn 5 tips.

Spiaggia La Pelosa bij Stintino

Spiaggia La Pelosa bij Stintino

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.