Weekoverzicht #30: schriktraining en hoop aan de horizon

schriktraining voor paarden

Het was een rare week. Ik was ineens weer alleenwonend, maar kreeg hoop op een samenwonende status in de toekomst. Maar we beginnen het weekoverzicht natuurlijk weer met konijnenspam.

Waar is Maarten nou?

Waar is Maarten nou?

Maandag

Deze week heb ik weinig te vertellen. Het is een saaie kantoorweek waarbij er niemand op kantoor is en ik elke dag een beetje suf zit te bellen, mailen, declareren en administreren.

Strip uit de krant van Kenia (Mheshimiwa = blanke)

Strip uit de krant van Kenia (Mheshimiwa = blanke)

In de avond kreeg ik twee Britten op bezoek voor Airbnb. Behalve “hallo” en “dag” heb ik ze niet gezien. En ik ging een rondje rijden met een vriendin van stal waar ook al niks interessants gebeurde.

Punkpony

Punkpony

Dinsdag

Mooie bloemetjesvelden in Zeeland

Mooie bloemetjesvelden in Zeeland

Yeah! Een niet-kantoordag. Even wat afleiding. Ik ging naar Zeeland op en neer voor een afspraak over een project in Oeganda. Het project loopt al en het lijkt zeer succesvol te zijn, maar die informatie krijg ik alleen van de lokale partijen. Nu mag ik niet racistisch zijn, maar ik vertrouw in Oeganda gewoon niet altijd hun inschattingsvermogen of het waarheidsgehalte van wat ze schrijven. Vaak krijg ik te horen wat ze denken dat ik wil horen, maar ik hoor liever hoe het echt zit zodat we kunnen bijsturen of extra gas kunnen geven. Dus werd het tijd om de Nederlandse NGO te spreken om hun kant van het verhaal te horen. En inderdaad, verwachtingen over en weer waren niet volledig helder waardoor er partijen teleurgesteld waren. Tijd om de trein weer het juiste spoor in te loodsen.

In de middag met de zwemgodin wezen paardrijden. Althans, dat was het plan, maar het bleef maar regenen. Vanaf 14 uur tot 18 uur zitten wachten op de leugens van Buienradar. “Na 15 uur is het echt droog!”. Mooi niet dus, kwamen er weer nieuwe buien aan. Om 18 uur hebben we het opgegeven en ben ik weer aan het werk gegaan om mijn gemiste uren in de middag op te maken.

Vliegenmasker is een soort foute bivakmuts geworden

Vliegenmasker is een soort foute bivakmuts geworden

Woensdag

Bijna een week ging voorbij sinds Maarten vertrok. We hebben elkaar elke dag aan de telefoon gehad. Voor het eerst sinds tijden luisterden we naar elkaar en zagen we de ander staan. Tot vandaag hadden we elkaar niet meer live gezien. We zouden elkaar een avond zien om niet te vergeten waar we het voor doen. 

Een foto uit de oude doos; -43 graden in Lapland

Een foto uit de oude doos; -43 graden in Lapland

Al maanden strijden we alleen en waarschijnlijk voornamelijk tegen elkaar in plaats van met elkaar. We zijn allebei niet van het opgeven, maar we zijn wel moe gestreden. Onze relatie kende altijd al zijn uitdagingen en met een burn out erbij is die steeds schever gaan lopen. Je hebt een burnout niet pas op de dag dat je je ziek meldt op je werk, je werkt er al jaren naar toe, met alle gevolgen die dat op de onderlinge interactie binnen de relatie heeft. We bleven van elkaar vragen wat we nodig hadden maar we zagen elkaar niet waardoor we nog meer gingen vragen. En waardoor de situatie steeds slechter werd. Een cirkel waar we niet meer uit kunnen komen zonder hulp, dus hebben we besloten met een specialist te gaan praten (een relatietherapeut dus).

Donderdag

En nog een saaie kantoordag. Ik heb bijzonder weinig te vertellen deze week. Geen mooie Instagram-waardige maaltijden  (was ik sowieso al niet goed in), geen fantastische avonturen, geen afspraken, geen etentjes, geen superhippe DYI projecten, alleen maar Netflix en eten wat ik ergens in de kast kon vinden.

Het hoogtepunt van de dag waren mijn kapotte ruitenwissers. Als een soort bezopen GTA-coureurs schraapten de ruitenwissers tot ongeveer 40% het water van mijn voorruit. De garage wilde de auto niet meer mee geven, dus daar ging ik in een bestel-leenauto van hun er weer vandoor. De leenauto was groot genoeg om een koe mee te vervoeren. Maar die had ik niet nodig, dus dat hebben we maar niet gedaan.

Leenauto van de garage

Leenauto van de garage

In de avond kwamen er twee nieuwe Airbnb gasten. Deze keer twee Nederlanders. Die hebben we niet vaak aangezien we nooit in het weekend verhuren. Ook wel eens fijn om de uitleg in het Nederlands te doen. De rest van de avond niemand gezien. Ze gingen eten in de stad en kwamen pas terug toen ik al lag te slapen.

Vrijdag

De hele dag thuiswerken, bellen, bellen, bellen. Zo kom ik wel aan mijn 10.000 woorden per dag. Ondertussen probeerde Lotte een scene uit The Shining na te doen. Niet een heel comfortabel uitzicht tijdens mijn werkdag.

The Shining konijn

The Shining konijn

Om 10 uur kon ik de auto weer ophalen en ben ik meteen maar even door de wasstraat gescheurd. Ik bedenk me altijd dat ik de auto moet wassen, maar kan me er nooit toe zetten. En als de auto dan schoon is, neem ik me voor dat veel vaker te doen, want het is zo fijn om een schone auto te hebben. Maar gaat natuurlijk niet gebeuren. Voor zulk soort dingen zijn kinderen ideaal. Verplicht ik hun gewoon om elke 2 weken de auto te wassen en uit te zuigen. Zelfs als ze half werk leveren, wordt de auto allicht schoner dan wanneer ik helemaal niks doe. Maar ja, geen kinderen… dus ook geen verkapte slaafjes tot mijn beschikking.

Poetsen voor luie mensen - wasstraat

Poetsen voor luie mensen – autowasstraat

Aan het eind van de dag met een paard aan de hand en een vriendin mee op haar eigen paard door het bos geraced. Twee paarden in de hand houden, waarvan eentje zonder ruiter is een hele uitdaging. Na wat miscommunicatie aan het begin lukte het ons om lekker naast elkaar door het bos te galopperen. Supergoede gehoorzaamheidstraining voor beide paarden om op stem te reageren. Tot we schapen tegen kwamen, toen was de chaos weer compleet. Wat is het toch met paarden en andere levende wezens?!? Zo eng ziet een schaap er toch ook niet uit?

Handpaard mee. Lekker efficiënt ritje

Handpaard mee. Lekker efficiënt ritje

Zaterdag

Schriktraining op stal. We bouwden een mooi parcour met opblaaskrokodillen, tunnels van zeil, grote voetballen en alles waar paarden panisch van worden. Of tenminste, die van mij. Want sommige stalgenoten hebben zulke ijskonijnen als paard dat ze niet eens een oor bewogen bij alles. Soura deed alles op standje hysterisch omdat ze volgens mij bang was dat ik me zou vervelen. Nu heeft Soura ook wel een punt wat betreft opblaaskrokodillen. Die zijn natuurlijk ook helemaal niet te vertrouwen…..

De rest van de dag gevuld met praktische opruimactiviteiten zoals de was doen en mijn spullen pakken voor Bulgarije en Kyrgizië. Tot mijn telefoon me ineens liet weten dat ik nog een eetafspraak met een middelbare schoolvriend had staan in Utrecht. Oeps, vergeten. Snel omkleden en in de auto naar Utrecht. We zien elkaar meestal maar 1 keer per jaar. Dan is het zo gezellig dat we ons voornemen om echt vaker af te spreken. Om vervolgens allebei weer veel te vaak in het buitenland te zitten en een jaar later tot de conclusie te komen dat het wederom niet is gelukt. Wie weet wordt 2018 dan toch eindelijk het jaar waarin we elkaar twee keer gaan zien.

Zondag

Rustig opgestaan en in het zonnetje naar Soura gegaan. Geen spectaculair lange rit, maar wat intensieve fitness. De rest van de dag wat gewerkt, opgeruimd en Netflix gekeken. Nou ja, opruimen… ik heb vooral meer rotzooi gemaakt. Spullen pakken voor een paardrijvakantie is blijkbaar een dagen durende bezigheid.

Konijn, aandacht

Hallo, ik wil aandacht

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan hieronder de linkjes naar de blog van afgelopen week.

Hoe herken je of je verslaafd bent aan reizen? Als ik verslaafd ben aan extreme prikkels en ik in die behoefte voorzie door te reizen – waar eindigt het dan? Net als bij elke verslaving heb je voor dezelfde high een steeds grotere dosis nodig. Hoeveel hoger moet die berg zijn, hoeveel anders moet de cultuur zijn, om nog dezelfde reactie op te roepen? Hoe herken je of je verslaafd bent aan reizen? cimg8767

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.