Weekoverzicht #28: interview door Radio 1 en werktrip naar Kenia

struisvogels Meru National Park Kenia

Ik was een paar uur te horen op Radio 1. Ik ben beroemd 🙂 . Oh, en ik reisde ook nog naar Kenia. Maar eerst konijnenspam 🙂 

konijn slaapt op vloerkleed

Lekker slapen tussen mijn pantoffels

Maandag

Zo fijn al dat zand

Het was een hele rare werkdag. Eerst een paar uur gewerkt en toen naar stal om een vriendin te helpen bij het zware afscheid van haar paard. Het is heel naar om te zien hoe een paard ingeslapen wordt. Je brengt uren met je paard door in de bossen en beleefd de grootste avonturen samen en dan ineens is het voorbij.
Vervolgens weer terug naar mijn werk om een paar uur later weer naar stal te gaan. Deze keer voor een rit met mijn maandagavondvriendin. Helaas lukte het al weken niet om af te spreken maar hadden we nu eindelijk beiden een maandag tijd en regende het eens een keer niet. De hitte viel in de bossen heel erg mee dus we konden een fijne rit rijden. Soura leefde zich na de rit helemaal uit in de modder. Stel je toch eens voor dat ik morgen niks meer te doen heb.

Thuis even snel gegeten en meteen door naar bed, want ik moest er heel vroeg weer uit.

De perfecte combo; friet en pantoffels onder de womancave

Dinsdag

Ik weet niet eens of ik kwart over 1 ’s nachts wel dinsdag kan noemen. Om kwart over 1 ging de wekker weer. Ik was uitgenodigd voor het nachtprogramma van NPO 1 (radio 1) Dit is de Nacht. Supergaaf om op de radio te zijn en vooral ook omdat het niet even snel een item van een paar minuten was. Ik was samen met twee andere gasten bijna twee uur op de radio te horen. Dus mocht je de stem achter alle foto’s eens willen horen, check dan de twee geluidsfragmenten hier. Voor de mensen die zich kapot zijn geschrokken van mijn stem en niet verder durven te luisteren; het item gaat over risicovolle bestemmingen voor vakantie. Ik schreef daar kort geleden nog een blog over (Extreme reisbestemmingen; alleen maar om op te scheppen?).

In de studio van Radio 1

Vanwege het onmogelijke tijdstip van de uitzending, ben ik bij thuiskomst eerst een paar uurtjes gaan slapen. Toen ik eindelijk terug keerde in het land van de levenden zijn Maarten en ik twee bomen voor onze tuin uit gaan zoeken in Overloon. We hebben nogal specifieke eisen en de meeste Intratuin boompjes voldoen er niet aan dus moesten we een flink stuk rijden naar een boomkweker die bomen van de juiste soort en het juiste formaat had. Nu nog een kraan regelen om ze over het huis te tillen en dan kan de hovenier het laatste stukje tuin af maken.

Nieuwe bomen uitzoeken

De rest van de middag nog wat gewerkt om te compenseren voor de verloren uren op maandag. In de avond zou ik eigenlijk nog een rondje paardrijden met een vriendin, maar ze was ziek. Aangezien ik toch gaar was van mijn in tweeën gehakte nacht, ben ik niet gaan rijden maar de kast van het gisteren ingeslapen paard gaan leeg ruimen en een pony van iemand anders gaan voeren.

Op het gras een nieuwe blog schrijven

Woensdag

Een totaal oninteressante kantoordag (alweer op woensdag? ja ik weet ook niet wat het is met kantoordagen op woensdag, maar ze zijn over het algemeen niet bijzonder boeiend).

Mijn lunchpauze heb ik opgeofferd aan tuintegels sjouwen. We komen 5 tegels tekort voor in de womancave. De dochter van de buurvrouw had precies dezelfde tegels en die had er 6 over die we wel op konden halen. Dus daar stonden we dan (ik in mijn nette kantoorkleren) in de regen 6 tegels naar onze achterbak te zeulen. We waren één paar werkhandschoenen kwijt, dus we moesten samen 1 paar delen. Ik de linkerhandschoen, Maarten de rechter handschoen. Ik heb wel eens een leukere lunchpauze gehad.

Na alle regen komt gelukkig zonneschijn. Lekker in de zon met een vriendin van stal door de plassen gescheurd. En alsof de dag toen nog niet lang genoeg had geduurd, kregen we in de avond ook nog nieuwe Airbnb gasten. Het is de eerste keer dat we Russen op bezoek krijgen. Ze waren heel erg op zichzelf, dus konden wij gelukkig vroeg naar bed.

Samen door de plassen stampen

Donderdag

Orderverwerkdag op kantoor. Ook wel eens leuk als er ineens overal vandaan orders binnen komen. Het is vooral heel goed voor mijn taartdiagrammetjes. Eerder dit jaar zag alles er nog heel blauw uit (nog niet gerealiseerde omzet), maar nu zit het er een stuk mooier uit. Er zijn zelfs al wat distributeurs over hun budget heen (doet minidansje!). omzetcijfers distributeurs

Vrijdag

Reisdag. Een hele lange reisdag. Ik vloog weer naar het zuidelijk halfrond. Maar deze keer niet alleen. De zwemgodin wilde mij wel vergezellen op mijn werktrip. Dat gaf mij mooi de kans om de gezichtshangmat te testen (WAAATT?!!?? euhm, nou, ik ga proberen mijn vliegtuiguren naar een nog hoger niveau te tillen). Beetje jammer dat ze niet alle onderdelen van haar vriend meegekregen had waardoor ik nu een heel duur nekkussentje mee had (die ik nog dezelfde dag in de taxi heb laten liggen…).

Na 8 uur vliegen kwamen we aan op mijn favoriete continent. We sliepen bij mensen thuis. Echt ontzettend lieve mensen. Toch een heel stuk leuker dan slapen in zo’n groot hotel.

Superleuke gastheer

Zaterdag

Na een veel te korte nacht (lees: 4.5 uur slaap) er weer vroeg uit om naar Meru te reizen. Dat ligt richting Somalië maar is er nog heel ver vandaan hoor. Echt niet dat ik nu richting de grens met Somalië wil.

Op de evenaar

Onderweg stopten we in de rijstvelden en op de evenaar. Nooit gedacht dat ze in Kenia zoveel water hadden dat ze rijstvelden aan konden leggen. En na 8 lange uren waren we eindelijk op onze eindbestemming.

Kenia kampt nog steeds met een extreem lange droge periode. Ze hadden in april, mei en juni regen moeten hebben maar hebben voor het laatst in april regen gehad en dat was niet genoeg. Met de aankomende verkiezingen en de honger in sommige delen zouden er wel eens hele zware tijden aan kunnen breken voor Oost Afrika.

Zwembad bij het hotel

De markt in een dorpje onderweg

De stieren om de rijstvelden mee te bewerken

Zondag

Struisvogels bij zonsopkomst

Al weer vroeg eruit. Dit weekend krijg ik weinig kans om uit te slapen. Deze keer voor een leuke activiteit. We zouden in de ochtend op gamedrive gaan om wild te spotten in Meru National Park. Dat park is totaal anders dan de parken van Zuid Afrika. We hebben zo veel giraffen gezien maar bijna geen impala’s. Ik heb ook voor het eerst een Eland gezien (nee niet die beesten uit Zweden). De Eland is de grootste antilope.

Natuurlijk ook nog olifanten, buffels, krokodil, giraffen, heel veel vogels, heel veel soorten antilopen, twee soorten zebra, neushoorns en nog zo veel meer.

Net voor het ontbijt waren we weer terug. Kon ik mooi nog wat uurtjes slapen en nog wat werken. Al was het internet dramatisch. Maar ach, daar krijg je dan wel mooie landschappen voor terug. Eigenlijk is het bizar om te zien dat iedereen in Kenia wel 4g internet heeft maar soms kilometers moet lopen voor water uit de rivier.

Mocht je ze gemist hebben?

Mocht je ze gemist hebben, dan hieronder de linkjes naar de blog van afgelopen week.

5x wat je echt moet doen in Nieuw Zeeland: Voor wie nu in Nieuw Zeeland is of plannen heeft er binnenkort naar toe te gaan; deze 5 stops/activiteiten mag je echt niet missen. Van wild spotten tot levensgevaarlijke poelen, Nieuw Zeeland is in elk opzicht uniek.

Grootste Jan van Gent kolonie ter wereld

Grootste Jan van Gent kolonie ter wereld

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.