Weekoverzicht #20; olifanten, neushoorns, blauwe ballen en nu al een paar kilo dikker

Zebra Hluhluwe National Park Zuid Afrika

Een week in Zuid Afrika. Wild spotten. Insecten ontwijken. Uitrusten. Heel veel lekker eten. Nieuwe mensen ontmoeten. Ik hou van reizen. Zou er ooit een dag komen dat ik het zat ben?

Maandag

Wakker worden met uitzicht op Drakensbergen is magisch….. als je ze kan zien. Laag hangende wolken deden hun best om de bergen verborgen te houden. Maar ze faalden. Aan dit uitzicht kan ik wel wennen. Ik krijg van dit soort uitzichten altijd zin om te emigreren. Maar ik kan helemaal niet zonder Soura dus voorlopig staat dat plan in de koelkast.

Drakensbergen Zuid Afrika

Drakensbergen Zuid Afrika

Uitzicht een uurtje later

De rest van de dag door Drakensbergen gereden, gelopen en gezeten. Vooral dat zitten is erg aan mij besteed. Heb ik mooi de tijd om bavianen te bestuderen (en creepy insecten… ja daar zijn ze weer,  de dieren uit mijn nachtmerries).

Insect Zuid Afrika

Dinsdag

Lunchtballonvaart Drakensbergen Zuid Afrika

Lunchtballonvaart Drakensbergen Zuid Afrika

Lunchtballonvaart Drakensbergen Zuid Afrika

Lunchtballonvaart Drakensbergen Zuid Afrika

Heel vroeg op om met zonsopkomst de wereld te kunnen bekijken vanuit een luchtballon. Wat een supergave ervaring is dat. Ik ben zo gewend om in de lucht altijd het lawaai van een motor te horen dat het een hele vreemde gewaarwording is wanneer het doodstil is in de lucht.

Lunchtballonvaart Drakensbergen Zuid Afrika

Na een heerlijk champagne ontbijt met uitzicht op Drakensbergen zijn we vertrokken richting Durban. Onderweg nog een mooie waterval bezocht. En nog veel gaver….. een vintage kringloopwinkel. In Howick. Ik heb het zelfs in Zuid-Afrika voor elkaar om met tweedehands souvenirs naar huis te gaan. Vintage rulezzzs!

In de avond in Durban een echte braai (Zuid-Afrikaanse BBQ) gehad bij een oude vriend van Maarten. Het stukje van Eddie Murphey over BBQ-en was erg van toepassing op deze avond 😉 (klik hier). We hadden op dat vuur wel een brontosaurus kunnen bbq-en zo groot was de fik. Die braais duren meestal tot veel te laat en samen met die vroege ballontocht was het bijna alsof ik een echte werkdag had, behalve dat dit natuurlijk geen werk was 😉 .

Waterval Zuid Afrika

Vintage winkel Zuid Afrika

Vintage winkel Zuid Afrika

 Woensdag

Wandeling Zuid Afrika

Dierensporen Zuid Afrika

St. Lucia Wetlands Zuid Afrika

Een stukje met de auto. We hebben de kust bereikt en gaan vanaf hier omhoog richting Mozambique. Onderweg gestopt in een natuurpark voor een wandeling in de brandende zon dwars door riviertjes en onder bosjes door gekropen. In dit park lopen neushoorns, krokodillen en andere enge beesten. We kwamen overal voetsporen tegen maar zagen de grote dieren niet in het echt. Eindbestemming; St Lucia Wetland park waar ’s nachts de nijlpaarden door het dorp slenteren om op de gazonnen van de dure huizen van het gras te snaaien. Zo dicht bij zee natuurlijk in een visrestaurant sushi gegeten (zonder vis 😉  ).

Donderdag

Aapje St. Lucia Wetlands Zuid Afrika

Granola ontbijt St. Lucia Wetlands Zuid Afrika

Vroeg wakker om er meteen op uit te trekken. We hadden niet echt plannen dus iedereen was vrij om te doen wat hij wilde. Dus hoppakkee Maarten en ik naar het strand natuurlijk om daar krabbetjes te kijken. Onderweg overal apen met blauwe ballen (letterlijk blauwe ballen, niet de figuurlijke blauwe ballen. Red. Samango aap).

Na lekker wakker worden op het strand is het tijd om te ontbijten met een supergezond en lekker ontbijt. Ook hier in Zuid Afrika hebben ze breakfast bowls (yeah!). Een goede manier om weer genoeg energie te verzamelen om op een lokaal marktje te onderhandelen over mijn souvenirs. Bij een echte big mamma koop ik een bushchicken van klei.

Bij zonsondergang gingen we op jacht naar nijlpaarden. Na een periode van lange droogte (red. waar in Oost Afrika nu honderdduizenden mensen door dezelfde droogte een hongerdood sterven) is er de afgelopen tijd eindelijk weer regen gevallen. Helaas blijft door de gortdroge grond niks liggen en spoelt het allemaal weg. Hierdoor staat de rivier ruim een meter hoger. Veel dieren en planten proberen zich aan deze situatie nog aan te passen. Zo sterft het halve mangrove bos op dit moment omdat het water te zoet is geworden en zijn de zoutwaterhaaien in de war. Nu we het over haai hebben… weer sushi gegeten (weer vega sushi natuurlijk). De calorieën vliegen eraan, maar niet echt eraf met die halfbakken activiteiten waar ik niet actief voor hoef te zijn. Nu hoorde in dat Soura thuis inmiddels ook moddervet is, dus we kunnen straks lekker samen op bootcamp.

Vechtende nijlpaarden St. Lucia Wetlands Zuid Afrika

Vrijdag

Zebra Hluhluwe National Park Zuid Afrika

Neushoorn Hluhluwe National Park Zuid Afrika

Zebra Hluhluwe National Park Zuid Afrika

Zebra Hluhluwe National Park Zuid Afrika

Zebra Hluhluwe National Park Zuid Afrika

Weer veel te lekker ontbeten en de rest van de dag wel helemaal 100 kcal verbrand met in de auto zitten en wild spotten in een gebied zo groot als Noord- en Zuid-Holland samen. Heel veel neushoorns gezien. Overal doken ze op. Zelfs voor de auto. Het blijft toch echt altijd nog bijzonder om zulke grote dieren van zo dichtbij in het wild te zien. Het is ook de tijd van de punk-zebras (red. baby zebras met te grote manen). Misschien moet ik Soura eens met strepen verven. Dan kan ik op safari in Nederland 😉 .

In de avond wilde niemand nog uit eten om extreem dichtslibben te voorkomen. Soep, tosti en groente is ook prima als avondmaaltijd.

Zaterdag

Stekelbosje Zuid afrikaStrand St Lucia Wetland Zuid Afrika

Strand St Lucia Wetland Zuid Afrika

Stranddag in Cape Vidal. Maar dat is in Zuid Afrika natuurlijk niet zoals in Nederland. Hier is bijna niemand op het strand behalve apen met blauwe ballen. En die apen zijn slim. Ze spelen een soort Annemaria Koekoek met je. Lig je lekker, besluipen ze je om je tas te doorzoeken en er met je eten vandoor te gaan. Cape Vidal is de beste plaats om te snorkelen in Zuid Afrika maar het was hoogwater dus dat zat er helaas niet in. Wel zagen we onderweg terug nog meer nijlpaarden, een krokodil, heel veel soorten antilopes en grote roofvogels.

En nog maar eens uit eten. Gelukkig heb ik een paar wijde jurken mee om mijn steeds groter wordende zwemband om mijn middel te verdoezelen.

Zondag

Verkeersborden Zuid Afrika

Verkeersborden Zuid Afrika

Vreselijk saaie dag. Ongeveer 5 uur in de auto gezeten naar het altijd spannende Ermelo. Daar in de avond uit eten bij één of andere fastfoodtent. Het hoogtepunt van deze dag waren de verkeersborden. Op deze manier is Nederland nog steeds dichtbij.

Meer lezen over Zuid Afrika?

Check deze blogs dan vooral.

De 5 beste parken om wild te spotten in Zuid Afrika

Weekoverzicht #22; rassenscheiding, heimwee en keramische poedels

Reizen als vrouw alleen; tips voor veilig reizen

Van Kaapstad naar Johannesburg in 4 weken; route en must-see inclusief reistijden/afstanden en hoteltips

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.