Weekoverzicht #19; de laatste loodjes en onderweg naar Zuid Afrika,

Cabrio rijden

Het was de week van de laatste loodjes. Vier dagen werken en toen in het vliegtuig naar Zuid Afrika.

Maandag

vrijwilligerswerk rolstoel

Lekker in de avondzon

paard selfie pruillipAAAHH, te veel te doen op mijn werk en te weinig tijd over om het in te doen. Met nog maar vier dagen te gaan en nog duizend zaken om af te ronden, heb ik een vreselijk gehaast gevoel. En om het nog drukker te maken, heb ik in de avond twee paarden aan het werk gezet en toen ook nog door naar mijn vrijwilligerswerk. We zijn naar het lokale buurthuis geweest om eens te zien wat die allemaal voor activiteiten organiseren. Daar hebben ze ook bingo 🙂 . Tijd om een Ferrari te gaan winnen.

Dinsdag

Paardrijden wachten op stal

Paardrijden Nationaal Park de Hoge Veluwe

Lekker over de Veluwe

Pff, nog zo’n dag. Eerst een hovenier op bezoek om kwart voor acht om de bomen voor in de tuin te bespreken. Daarna meteen de hele ochtend aan de telefoon gehangen met mijn distributeurs om de laatste branden te blussen voordat ik naar Zuid Afrika vertrek. Om 16.00 uur naar mijn paard geraced om daar met twee andere paarden (en ruiters 😉 ) wild te gaan spotten op de Veluwe. Weer moeflons, herten en reeën gezien, nog steeds geen everzwijnen. Halverwege besloot een pony (niet de mijne) in volle galop dat het pad naar rechts een beter idee was waardoor de passagier er naast lag. Geen gebroken ledematen, enkel een gebroken ego dus we konden verder. En alsof ik nog niet genoeg geraced had, snel naar huis geraced om daar samen met een goede vriend van Maarten te eten.

Woensdag

Cabrio rijden

Cabrio tijd. Love it!

Verbouwing schuur retro glasblokken

Retro glasblokken in de nieuwe schuur. Love it too!

Het einde is in zicht. Mijn inbox heeft nog maar weinig mail staan waar echt nog iets mee moet gebeuren voordat ik weg ga. Mijn spullen om in te pakken liggen min of meer klaar. Mijn telefoon staat vol muziek om mijn nieuwe Bose Noise cancelling headphones te gaan testen. Om de dag af te maken, ben ik met een vriendin met haar punk-IJslander voor het eerst een rondje door het bos gaan maken.

Donderdag

Door de bebouwde kom wandelen met paardInpakdag. En nog een half dagje werken. Ik had mezelf een paar uur vrij cadeau gedaan om de laatste chaos te bedwingen voordat we op vakantie zouden gaan.  En natuurlijk het afscheid van mijn lieve pony. Als ik vakantie heb, heeft zij het ook. Dus hebben we lekker gewandeld en heeft ze een lekkere massage gehad.

Vrijdag

Onderweg naar Schiphol de auto afgeleverd bij ParkFlyRent. Nog een mooie manier om geld te besparen op reis waar ik jullie helemaal nog niet over had verteld. Ga je op vakantie/reis dan kun je je auto naar ParkFlyRent brengen (op o.a. Schiphol). Zij parkeren en/of verhuren mijn lieve autootje terwijl ik zelf op reis ben. Als mijn auto verhuurd wordt, dan krijg ik hiervoor geld. Wordt deze niet verhuurd, dan betaal ik niks. Dus geen parkeerkosten op Schiphol en geen schoonmaakkosten (WAT!?!?!, ja ze poetsen mijn auto, whoehoe!!). Uiteraard is de verhuur verzekerd en zonder risico.

schiphol Zuid AfrikaEn toen 11 uur met het vliegtuig (mijn ouders en broertje zijn ook mee op deze reis trouwens. Dat je niet denkt, wie zijn toch die mensen in sommige foto’s;) ). Ik vind dat het tijd word om de beste Star Trek uitvinding ooit – Warp speed – nu eindelijk eens in te voeren. Dan ben ik in 5 minuten in Johannesburg 😉 . We hadden een stoel vrij op onze rij dus we hebben weer een heel kasteel gebouwd met kussens en dekens. Dat hielp wel iets. En mijn nieuwe koptelefoon is echt geniaal. Ik hoorde helemaal niks anders meer dan mijn film.

Vliegen rij stoelen voor jezelf

Zaterdag

Drakensbergen Zuid Afrika

Golden Gate National Park Zuid Afrika

Golden Gate National Park Zuid Afrika

Golden Gate National Park

AFRIKA!! Het meest vriendelijke en bijzondere continent ter wereld. Knuffels van wildvreemden in de supermarkt, een gezellig praatje met een chauffeur bij de benzinepomp, zo veel lieve mensen overal. Eerst onze veel te grote huurauto opgehaald en toen door richting Drakensbergen om daar meteen de eerste zebra’s te spotten in het Golden Gate National Park. Het uitzicht in Golden Gate National park was spectaculair. Het weer iets minder. Een groot deel van de dag hadden we regen en het was maar 10 graden. Ga je helemaal naar Zuid Afrika, is het weer hier net zo lekker als thuis. Daarvoor zit ik natuurlijk niet 11 uur in een vliegtuig.

Zondag

Zebra Zuid Afrika

Stekelbosjes Zuid Afrika

Monarchvlinder Zuid Afrika

Donkere luchten in Zuid Afrika

Droog en warmer. Het weer kan hier zo snel veranderen. Een rit richting Drakensbergen gemaakt en onderweg in Spioenkop Nature Reserve gestopt. Ik kan zo gelukkig worden van wild spotten. Met mijn camera (in mijn geval telefoon) op jacht naar dieren in de vrije natuur. Omringd door zebra’s en in de verte giraffen tegen een oogverblindend spectaculaire achtergrond van de Drakensbergen. Een goed begin van de vakantie.

Mocht je ze gemist hebben

Mocht je ze gemist hebben, dan even geen linkjes naar de blogs van afgelopen week. Ik reis ultralight (<9 kg) dus schrijf deze blog op mijn telefoon. Maar je kunt ze vast via mijn homepage zelf ook nog terug vinden.

Ik heb nog wel mooiere andere links over Zuid Afrika.

De 5 beste parken om wild te spotten in Zuid Afrika

Weekoverzicht #22; rassenscheiding, heimwee en keramische poedels

Reizen als vrouw alleen; tips voor veilig reizen

Van Kaapstad naar Johannesburg in 4 weken; route en must-see inclusief reistijden/afstanden en hoteltips

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.