Weekoverzicht #18; highschool reunion, werk reunion en rugzak reunion

closeup tulpen Arnhem

Het was de week van de reünies (raar woord eigenlijk) voor mij. Het was sowieso een volle week met elke avond afspraken. En dan ook nog af en toe slecht weer of slechte planning waardoor twee van mijn paardrijdates niet door gingen.

Maandag

Dat gaat nooit passen!

Dat gaat nooit passen!

Rugzak reünie. Eindelijk tijd om mijn ultralight rugzak weer uit de kast te pakken en samen op avontuur te gaan. Als ik op werktrip ga, dan pak ik mijn tas een uur voor vertrek in, maar ga ik op vakantie dan leg ik ineens van tevoren mijn spullen klaar. Misschien is dat wel omdat ik niet standaard een vakantietas klaar heb staan, maar wel altijd een werktas klaar heb staan. Al mijn klaarzet-woede leidt eerst altijd tot een grote rotzooi naast mijn bed omdat ik natuurlijk allerlei onmisbare items denk nodig te hebben. Dan ga ik straks mijn ultralight backpack inpakken (lees: 32 liter, max 9 kilo) en dan kom ik erachter dat ik 14 kilo aan bagage heb terwijl ik er 9 mee mag en ik dus werkelijk moet gaan beslissen over de belangrijke zaken des levens.

Door de regen ging mijn paardrijdate helaas niet door en ben ik niet eens meer naar Soura gegaan. Ik kon het niet opbrengen om in de regen daar met een chagrijnig paard te staan.

Dinsdag

Een lange werkdag waarop echt helemaal niks bijzonders gebeurde. Bij mijn paard was het daarentegen één en al spanning. Ik had bedacht dat het leuk zou zijn om Soura over haar voerton te laten springen. Dat vond Soura maar raar. Het rook naar eten, dus waarom zou ik er over heen springen en niet proberen open te peuteren, zag ik haar denken. Na wat oefenen toch nog min of meer gelukt.

Natuurlijk ook deze week weer langs bij mijn vrijwilligerswerk. Helaas was hij in een zeer negatieve, moeilijke bui. Dan is niks leuk, vind hij alles maar onzin en ligt hij vooral dwars te liggen. Zeer deprimerend, maar vooral ook voor hemzelf. Ik ga na een avond de deur uit om iets leukers te doen. Hij zit met zichzelf opgescheept en moet zijn eigen geklaag nog veel langer aanhoren. Ik snap wel waarom zijn familie graag wil dat hij naar een begeleid-wonen instelling gaat en een deel van de zorgtaken eindelijk niet meer bij hun ligt.

Woensdag

Vrolijk uitzicht op tafel

Vrolijk uitzicht op tafel

Maarten had een enorme bos bloemen gehaald om de lente een beetje in huis te halen in deze regenachtige dagen. Had ik een mooi uitzicht bij de hele dag bellen met distributeurs. Ik heb een paar leuke uitnodigingen binnen van hun. Net als wij Nederlanders zijn zij ook hartstikke trots op hun land. Ze willen dolgraag dat ik langs kom om de highlights van hun land te bezichtigen. Maar ik ben er natuurlijk om te werken. Alhoewel…. een groot deel van mijn werk is relatiemanagement. Een groot onderdeel daarvan is doen wat zij graag willen 😉 . Dan moet ik wel luisteren, dus ik moet verplicht de volgende keer naar het strand om daar mijn zakelijke besprekingen te doen. Ik zie er nu al als een berg tegenop 😉 .

Tukkie doen op de bank

Tukkie doen op de bank

Op stal was de kudde tijdelijk gesplitst voor de introductie van een nieuw paard. Soura’s grote liefde stond in het andere deel van de groep aan de andere kant van het stroomdraad. Vandaag werd ze eindelijk weer herenigd. Maar voordat het zo ver was moesten we nog even oefenen op onze kunstjes. Ik heb van Soura een mini-circuspaardje gemaakt. Aangezien Soura toch druk was met bepalen wie waar in de rangorde stond, ben ik een vriendin gaan helpen met haar nieuwe IJslander (je weet wel, die ene waar Soura zo lelijk naar keek). Haar nieuwe pony is niet echt helemaal zadelmak en heeft het geduld van een kleuter dus dat wordt een leuk project deze zomer.

Circuspaard

Circuspaard

Donderdag

Naar Heerenveen op en neer voor besprekingen over Kenia met twee Nederlandse veehouders. Zij geven in Kenia trainingen aan Keniaanse veehouders om ervoor te zorgen dat de veehouderij daar beter loopt. In juli gaan we er samen heen om een bespreking met een grote melkverwerker te hebben over hun strategisch meerjarenplan.

In de avond had Soura les. Huh? je paard heeft les? Yep, af en toe rijdt iemand tegen betaling mijn paard zodat er geen mankementen in sluipen. Ik zit dan vanaf de kant mee te kijken hoe mijn paard hard aan het werk is (ik zei toch dat ik lui was 😉 ). Ik heb wel zelf het paard van een vriendin aan het werk gezet, dus ik heb nog wel iets gedaan. Maar die was hartstikke verliefd op het nieuwe paard in de groep (merrie en merrie, dus ook in de natuur is homosexualiteit heel normaal) dus die kreeg ik bijna niet mee en die heeft me half een brandblaar op mijn hand gegeven toen ze zich losrukte om naar haar liefde terug te rennen (zucht…. bejaarde merries zijn hopeloos).

De buren hebben mooie planten in de tuin

De buren hebben mooie planten in de tuin

Hoogtepunt van mijn dag was absoluut de aankoop op Marktplaats van de Bose Noise canceling headphones. Na die snurker waar ik laatst naast zat op mijn reis naar Letland (zie weekoverzicht #17) werd het tijd om mezelf eindelijk eens noise canceling headphone cadeau te doen. En super-eco als ik ben, koop ik die natuurlijk niet nieuw. Oh, en dat bespaarde me ook nog eens 100 euro, yeah! ECO-WHOEHOE.

Hopelijk nooit meer gesnurk met mijn Bose QC20

Hopelijk nooit meer gesnurk met mijn Bose QC20

Vrijdag

Ik was de hele dag alleen op kantoor, dus ik ben in mijn ondergoed rondjes  gaan rennen over de verdieping 😉 . Hoe ongezellig ik alleen op kantoor zitten ook vind, je krijgt wel veel werk gedaan op die dagen.

De dag afgesloten met een rit door Nationaal Park de Hoge Veluwe met een vriendin van een stal een stukje verderop. Herten met grote geweien gezien, moeflons gespot en vooral hele lange stukken met de wind door mijn haren gereden. Helaas geen everzwijn gezien.

Daar staan echt een paard herten hoor

Daar staan echt een paard herten hoor

Zaterdag

Rennen, rennen, rennen

Rennen, rennen, rennen

Daar is weer een optreden van de zwemgodin. Gewapend met vriend (voortaan vermeld als de kilometervreter) kwam ze deze keer paardrijden. Hij rennen (pfff vermoeiend) en wij te paard. De zwemgodin had dat hopeloos verliefde, bejaarde paard dus het koste wat moeite om die te motiveren echt met ons mee te gaan of eigenlijk eerder, om niet zonder ons terug naar huis te gaan.

In de avond een highschool reunion met een vriendin van de middelbare school en haar man. Ons huis/tuin is ietwat een bouwput, dus we zijn snel de stad in gevlucht om daar gezellig uit eten te gaan bij Graave. Dat werd natuurlijk een hele avond een trip down memory lane met slechte herinneringen van toen we nog jong en wild waren (lang vervlogen tijden 😉 ).

Onderweg naar de stad

Onderweg naar de stad

Zondag

Samen slapen in de wei

Samen slapen in de wei

In alle vroegte naar stal om met een vriendin paarden te gaan wegen op een paardenweegschaal een stuk verderop. Blijkbaar was ik iets te vroeg op stal want Soura lag nog te slapen. En net als ik heeft ze over het algemeen een ochtendhumeur als je haar uit bed sleurt, dus ben ik er maar even bij gaan zitten om grassprieten te tellen. De weegschaal was trouwens genadig. Soura gaat superfit de zomer in met 476 kilo. Vanaf nu vliegen de kilo’s er weer aan met al dat lekkere dik makende gras.

20170507_103053-648x486

Soura op de weegschaal. Haar excuus is natuurlijk dat haar zadel er nog op ligt en de weegschaal daarom wat hoger uit valt 😉

In de middag reunion BBQ met mijn ex-collega’s. Niet echt BBQ weer, maar who cares? Er is altijd een goede reden voor een BBQ, vegetarisch uiteraard, niet voor iedereen vegetarisch helaas. Check mijn superlekkere vega burgers die net lijken alsof ze van de McDonalds komen. We zijn een bij elkaar geraapt zooitje van verschillende mensen, maar het is altijd lachen. Ok, we zijn eigenlijk wel een stel kleuters bij elkaar. Zelfs voordat iedereen (behalve wij) kinderen kreeg, gingen de meeste grappen over poep en pies. Nu iedereen in de poepluiers zwemt, is dat niveau natuurlijk alleen maar verder gedaald. Let your inner child forever rule your life!!

Lekkere vegaburgers voor iedereen

Lekkere vegaburgers voor iedereen

Mocht je ze gemist hebben

Mocht je ze gemist hebben, dan hierbij nog de linkjes naar de blogs van afgelopen week.

Citytrip Riga; 4x vegetarische restaurants; 4 superleuke restaurants om te ontbijten, lunchen, dineren en te werken. En allemaal heel vegetariër vriendelijk!

Waarom wel of waarom niet (tijdelijk) in het buitenland wonen? Twijfel je nog of je misschien niet naar het buitenland zou moeten gaan? En dan niet om te reizen, maar om er echt te gaan wonen? In deze blog vind je redenen waarom je het wel en niet zou moeten doen. Spoiler; het is mij twee keer een half jaar heel goed bevallen en misschien komt er nog wel eens een definitief vertrek uit Nederland.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.