Weekoverzicht #17; werktrip Litouwen en Letland, tweedehands hoogtepunten en choco-sushi

Oude gebouwen genoeg in Riga letland

Weer een werkweek met maar 3 dagen. Ik spendeerde alledrie de dagen in Litouwen/Letland want ik wilde natuurlijk wel op tijd terug zijn voor het hoogtepunt van mijn rommelmarkt-jaar; Koningsdag!!

Maandag

Met het vliegtuig naar Riga (Letland). Gelukkig was het niet zo druk op Schiphol als afgelopen week in de media verscheen. Het vliegtuig zat wel propvol en de persoon naast me snurkte echt keihard. Zelfs met een behoorlijk aantal elleboogstoten kreeg ik hem niet wakker. En toen nam KARMA ook nog wraak op me. Die man zakt met zijn mond open, snurkend en slapend langzaam mijn richting op tot hij bijna op mijn schouder hangt…..

Mijn distributeur zit in Sutkünai (Litouwen). Dit ligt ergens tussen Riga en Vilnius, dus niet echt heel handig te bereiken. Aangezien ik pas dinsdag in Sutkünai hoefde te zijn, had ik mooi een paar uurtjes over in Riga om een rondje door te stad te wandelen en wat nieuwe koffietentjes te ontdekken om daar de rest van de dag te werken.

Russisch orthodoxe kerk in Riga

Russisch orthodoxe kerk in Riga

Raw Garden is een hele fijne koffietent. Volledig vegan, organic eten en supergoed wifi. Dus daar heb ik het grootste gedeelte van de avond zitten werken.

Bonensoep

Bonensoep

Raw Garden Riga

Raw Garden Riga

Dinsdag

7 uur in de ochtend de deur uit. Ik had mazzel, bijna geen files dus ik liep voor op schema. Net genoeg tijd om een schattig houten kerkje onderweg te bekijken.

En toen begon het. Vergaderen. De hele dag. Marketing strategie voor komend boekjaar helder hebben. Budgetten doorspreken. Producteisen inventariseren. Inkomende missies plannen. Onderhandelen tot je er bijna dood bij neer valt. 17.30 eindelijk in mijn hotel. Ik voel me altijd veel te veel een zakenvrouw bij dit soort dagen. Niet “gewoon” relatiemanagement, maar echt zakendoen. Hoogtepunt van mijn dag was de lava-cake bij de lunch.

Woensdag

Weer terug naar Riga.

Helaas waren de vroege vluchten te duur, dus moest ik nog wat tijd in Riga doorbrengen. Dus lekker bij Mr. Fox zitten werken en lunchen.

Mr. Fox Riga

Mr. Fox Riga

Echt superlekkere vega-pancakes. Mijn drinken was wat twijfelachtig. Behalve koffie kon ik er alleen van die mega gezonde smoothies krijgen. Donkergroen?!?! dat kan niet goed voor me zijn. Gelukkig gaf de spinazie vooral kleur en geen smaak af dus eigenlijk was het best goed weg te krijgen.

Donderdag

Koningsdag!! yeah!! Ik ben gek op rommelmarkten, maar omdat tweedehands tegenwoordig zo hip is, komen er naar de meeste rommelmarkten handelaars die veelte duren spullen verkopen. Op Koningsdag trekken mensen hun zolder leeg en kun je nog echt toffe dingen tegen komen. Ik ging met wel 20 kledingstukken en een super toffe plantenzak naar huis.

In de middag weer tijd voor een rondje bos scheuren met de ‘zwem-godin’. Wie is dat?!? Dat is de ene vriendin waar ik wel eens mee paard rijd en met wie ik naar Kirgizië ga in augustus, maar ik kreeg klachten over de anonieme verwerking van haar in mijn blog, dus ik kon op zoek naar een ik-typering. Challenge accepted. Vanaf nu zal ze op deze blog door het leven gaan als zwem-godin. Vanwaar zwem-godin? Nou, zij is de enige die ik ken die aan triathlons doet. En nog veel erger, ze gaat drie keer per week naar zwemtraining…. om 6 uur ’s morgens!! Koekoek. En respect. Om 6 uur ’s morgens kan ik alleen hersenloos voor me uit staren.

Na een fijne rit zijn we sushi gaan eten. Eigenlijk was het de bedoeling om pannenkoeken te eten, maar overal waren schreeuwende kinderen. Had ik ook kunnen weten natuurlijk. Wie bedenkt er dan ook om pannenkoeken te gaan eten op Koningsdag? Dus hebben we een nieuwe sushi tent geprobeerd; Shire-Yuki Sushi in Oosterbeek.  Best sushi ever!!! Niet echt een hele gezellige plek om te eten, maar wel echt geweldige sushi. Ze hadden als toetje zelfs chocolade sushi. Hoe lief zien die eruit 🙂

Vrijdag

Gisteren liep het paard van de zwemgodin tegen het eind van de rit niet helemaal goed meer. Dus vanmorgen vroeg eruit om op stal te checken hoe ze nu liep (nog steeds niet goed). En natuurlijk naar mijn eigen lieve ponietje. Maar die was veel te druk met de nieuwe paarden in de gaten houden. Ze patrouileerde als één of andere leger commandant langs het hek. Scheelt mij weer een lange rit om de kilo’s eraf te houden. De komende paar dagen kan ze zichzelf lekker druk maken.

En toen snel in de auto naar mijn ouders. Ik was natuurlijk al weer veel te laat. Het was tijd om de laatste details van onze vakantie naar Zuid Afrika door te spreken. Superveel zin in.

Druk aan het werk met mooie reisplannen

Druk aan het werk met mooie reisplannen

Zaterdag

Kreupel paard van vriendin liep al een stuk beter. Ze zal in al haar opwinding van al die nieuwe knappe mannen haar been wel verdraaid hebben of zoiets. Komt ze goed mee weg, want dan hoeft er maar één paard aan het werk. Een vriendin heeft een nieuwe IJslander (kleine stevige ponies met punkhaar) met wat opvoedproblemen tijdelijk. We gaan samen de hele zomer de bossen in dus we hebben ze formeel met elkaar kennis laten maken. Soura vond het helemaal niks. Misschien stinken IJslanders wel 😉

Zondag

In alle vroegte naar stal om 8 uur. Het is zo fijn om samen in het zonnetje te snoozen en te genieten van de ochtend wanneer er nog niemand op stal is.

Thuis was een vriend van Maarten met zijn drone onze achtertuin (en half Arnhem) aan het filmen. Van bovenaf lijkt onze wijk best groen terwijl ik dat idee helemaal niet heb als ik er door heen loop. Zou wel relaxt zijn als ik een vogel was. Kon ik wat vaker genieten van dat uitzicht 😉 .

Mijn tweede tweedehands hoogtepunt was de ruilmarkt van het Fair Fashion Festival in utrecht. Met een zak vol kleding om in te leveren ging ik op jacht naar nieuwe outfits. En natuurlijk kwam ik ook met een zak vol kleding weer naar buiten. Ik weet niet zo goed of ik dit nou zo leuk vind omdat het gratis is of omdat het zo goed voor het milieu is.

Mocht je ze gemist hebben…

Mocht je ze gemist hebben, dan hierbij nog de linkjes naar de blogs van afgelopen week.

25 tips om je niet te vervelen op vliegvelden; om al die uren die je wachtend op luchthavens of treinstations door brengt iets nuttiger, fijner, relaxter of grappiger door kunt brengen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.