Weekoverzicht #16 – Netflix, Boho guide bloggers meet-up en veel gezamelijke paardrijritjes

gave inrichting bij het Botanisch Cafe Amsterdam

Een korte werkweek. Ik ging maar 3 dagen naar kantoor. Voor mijn andere baan bij The Boho Guide (onbetaald hoor… of nou ja, heel af en toe betaald in fantastische overnachtingen of diners) had ik een superleuke team meeting in Amsterdam met allemaal hele lieve mensen.

Maandag

Tweede paasdag. Ik werd wakker met spijt. Ik zag op zo veel verschillende blogs de Netflix serie 13 Reasons Why langs komen dat ik daar op zondag avond ook aan ben begonnen. Helaas waren de afleveringen zo verslavend dat ik om half 1 ’s nachts nog voor de tv zat. En dat terwijl ik net had bedacht dat die hoofdpijn veroorzaakt werd door vermoeidheid. Af en toe ben ik ook wel een hopeloos geval als ik achter Netflix zit. Met veel moeite zette ik Netflix uit en zat er meteen de volgende ochtend weer achter geplakt. Moet ik nog zeggen dat ik 13 Reasons Why een aanrader vind?

Netflix's_13_Reasons_Why_title_screen

Paasontbijt, daar doen Maarten en ik niet aan. Wel samen bij het ontbijt 13 Reasons Why kijken. Nou ja, samen? Eigenlijk zat ik vooral met mijn hoofd in de tv en zat Maarten ernaast comics te lezen. Altijd gezellig zo samen op de vroege ochtend 😉 . Gelukkig hoefde ik me niet te haasten. Een vriendin met wie ik ging paardrijden zat ook 13 Reasons Why te kijken en kon zich ook niet losweken van Netflix.

In de middag samen een paar uur over de Veluwe gezworven en net op tijd binnen voordat er een enorme bui naar beneden kwam.

Rondje uitwaaien op de Veluwe

Rondje uitwaaien op de Veluwe

Dinsdag

Wat is het met mij en dinsdagen. Dinsdag is de meest nietszeggende dag van de week. Ik kan me niet eens goed herinneren wat ik deed. Waarschijnlijk deed ik dus alles half. Ik werkte de halve dag in chaos, ik ging half naar mijn paard (lees: ik was te lui om me om te kleden dus ik liep in mijn nette werkkleding tussen al die wandelende haarballen), en ik keek half tv (The Walking Dead). The Walking Dead is trouwens sowieso een slecht idee, want ik heb al veel te vaak na het kijken van die serie overwogen om een Doomsday Prepper te worden. Ik heb al bedacht waar ik ga schuilen voor de mensen die mijn voorraad doperwten in blik willen gaan jatten. En nee deze ga ik niet delen met jullie 😉 .

Tuinupdate: er is progressie, al zie ik nog steeds vooral een bouwput.

Bouwput in de achtertuin

Bouwput in de achtertuin

Woensdag

  • Voortgangsgesprek gehad. Ik mag door naar de volgende ronde en ben voorlopig goed gekeurd.
  • Prijsoverleg gehad. Ik krijg toch altijd te horen in Oost Europa dat de prijzen te hoog liggen dus why bother?
  • Telefonische meeting met Kenia gehad. Ze hebben eindelijk regen dus ze doen in Kenia allemaal een vreugdedansje.

In de avond kwam een vriendin langs om te paard door de bossen te scheuren. Al viel dat scheuren eigenlijk wel mee. Het probleem is altijd dat als je veel praat onderweg de paarden dat door hebben en dan stiekem daar misbruik van maken. Rijden en fotograferen is trouwens ook een vak apart. Ik kon kiezen tussen een half paard of een half mens.

Happy pony met anoniem persoon ;)

Happy pony met anoniem persoon 😉

Het is diezelfde vriendin die ook laatst Maarten zijn eerste poging voor vegetarische lasagne moest testen. Die poging faalde (later heeft Maarten bij poging twee en drie een fantastische lasagne gemaakt maar die heeft ze nooit gegeten, dus de toon was al gezet) dus hij dacht ‘laat ik dan nu weer iets nieuws proberen. Aardappel fritatta; best goed gelukt eigenlijk. Het staat nu 1-1 met Maarten zijn nieuwe probeersels.

Donderdag

Weer lekker vrij. Eerst natuurlijk naar Soura en daarna door naar Amsterdam-Zuid voor een Meet-up met The Boho Guide teamleden. Naast mijn eigen blog schrijf ik daar ook geregeld voor. En wat gebeurt er wanneer je allemaal reislustige vrouwen bij elkaar parkeert met lekker eten? Ja precies, die hielden geen seconde op met praten over fantastische bestemmingen, boomhutten en bloggen. Echt een ontzettend positieve groep met vrouwen/meisjes. Wanneer ben je eigenlijk geen meisje meer? Is daar een soort leeftijdsgrens voor? Ik ben trouwens de oudste in het team. Ik zei toch dat ik te oud ben om te bloggen. Ik heb ook aangegeven dat ik graag met mevrouw aangesproken wenste te worden (LOL, niet dus hè, voor de Sheldons onder ons). Door deze meeting heb ik er wel weer twee nieuwe Amsterdamse hotspots bij. We lunchten bij Barn Food op de zuidas. Super vega-vriendelijk. En als er “barn” in de naam staat is het wat mij betreft altijd goed. Dat drankje is trouwens een peer-appel smoothie.

Super lekker eten bij The Barn Food in Amsterdam

Super lekker eten bij The Barn Food in Amsterdam

Daarna werd het tijd voor gezelligheid op het terras en avondeten. Wat we tussen de lunch en het diner deden? Euh.. praten over onze volgende bestemmingen en daar honger van krijgen. In de buurt van station Muiderpoort vind je Bar Botanique. Qua inrichting helemaal mijn smaak met heel veel planten en heel veel groen en heel veel mooie spullen. Qua eten iets minder mijn smaak. Ik had de vegetarische ravioli met raapstelen en geitenkaas vulling en raapstelensalade, moah.

Wat een gave inrichting bij het Botanisch Cafe

Wat een gave inrichting bij het Bar Botanique

Vrijdag

Half leeg kantoor dus lekker door kunnen werken. Ik kwam er om half 5 nog achter dat ik helemaal geen hotels had geregeld voor mijn trip komende week naar Litouwen. Nu is Sutkünai (wat? waar? tja geen idee) ook niet per se een hele drukke bestemming dus daar vind ik altijd wel een kamer. Eind van de dag was ik zo gaar dat ik het niet meer kon opbrengen om naar Soura te gaan want ik had nog meer plannen die dag.

Na het eten in de auto gesprongen om weer naar mijn vrijwilligerswerk te gaan. Deze keer waren we allebei moe dus hebben we samen bij hem thuis vals zitten spelen met Wordfeud. Bij een van de potjes tegen één van zijn zussen stond hij uit zichzelf al voor. Voor hem is dat een hele prestatie. Dat zou dan de eerste keer zijn dat hij helemaal zelf weet te winnen. Om je een beetje een beeld te geven; ik leg nog elke week uit wat het verschil is tussen email en Whatsapp en hoe internet werkt. Ook sluit ik dan voor de zekerheid de 20+ tabbladen die open staan maar even. Nu ben ik wel wat gewend door mijn vorige werk als het om technische vaardigheden van mensen gaat. Daar heb ik bijna 8 jaar lang onderzoekers uit moeten leggen hoe ze met de opstellingen van het bedrijf waar ik toen voor in dienst was, moesten werken. Blijkbaar maakt het voor het bedienen van apparaten/software niet veel uit of je IQ op 70 of 170 zit 😉 .

Gewoon nul foto’s van deze dag, zo spannend was ie.

Zaterdag

Supergezellige rit met een vriendin gemaakt. Op mijn stal zijn maar twee gevlekte ponies; de mijne en een nieuwe IJslander. Als twee grote vlekken door het bos gescheurd. De ene met een punkkapsel en de ander met een geexplodeerd kapsel. De rest van mijn zaterdag lekker op de bank gehangen, wat blogs geschreven en de film Split gekeken (moah film).

Oh wacht, ik vergeet iets. Het was gaten-dag (nee, niet van dat gat in mijn geheugen of dat gat in mijn hand). Ik kwam erachter dat ik in allerlei kledingstukken gaten had, dus tijd om ze ouderwets te stoppen. Mijn moeder zou me voor straf naar mijn kamer sturen als ze zag hoe slecht ik ben in gaten repareren. Ik ken alleen de chaos-steek dus nu ziet het er niet uit.

Gaten dag

Gaten dag

Zondag

Ik dacht, laat ik ook eens mijn koffer op tijd inpakken, in plaats van een half uur voordat ik op de trein moet. Ik heb een jaar geleden een supergaaf vintage koffertje gescoord bij de Kringloopwinkel die ik af en toe mee neem op mijn trips als handbagage. Het liefst neem ik deze overal mee naar toe, maar ja, ik ben lui en er zitten geen wieltjes onder. Als iemand nog tips heeft voor een vintage koffer op wieltjes… let me know!

LOVE mijn vintage reiskoffertje

LOVE mijn vintage reiskoffertje

Niks zo fijn als je zondagochtend besteden aan een complex vraagstuk. In onze boswc komen allemaal lampen te hangen en daarvoor moesten we samen een heel grid uitdenken in onze kelderwc. Ok, jullie moeten maar gewoon wachten tot het klaar is voordat jullie begrijpen waar ik het eigenlijk over heb.

Natuurlijk naar Soura geweest. Ik dacht lekker in de bak aan het werk te gaan met wat intensieve training van haar billen, maar een oude vriendin van Soura kwam terug op stal, dus Soura had de aandacht van een fruitvliegje. Die oortjes op de foto zijn niet concentratie voor dat inniemienie balkje wat daar ligt, maar voor alles wat er buiten de bak gebeurd. Dus die heb ik maar terug in de wei gezet voor haar reünie.

Afgeleid paard

Afgeleid paard

De rest van de middag wat blogs zitten schrijven.

 

Mocht je ze gemist hebben…

Mocht je ze gemist hebben, dan hierbij nog de linkjes naar de blogs van afgelopen week.

Rondreis 8 dagen Jordanië; een stabiel en veilig land in het Midden Oosten, perfect voor een korte vakantie. Jordanië is een fijn land als je van afwisseling houdt. De hoogtepunten liggen allemaal op slechts enkele uren van elkaar.

Internationale baan; hoe vind je die? Ik krijg vaak van mensen geïnteresseerd in een internationaal leven de vraag hoe ik aan mijn baan ben gekomen. Ik heb geen kant-en-klaar antwoord, maar ik kan je wel wat tips geven.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.