Weekoverzicht #14 – hoge werkdruk, erg moe en hangende tafeltjes

Gezond ontbijten

Hele, hele drukke week. Drie keer per jaar hebben we een week waarin de nieuwe fokwaarden wereldwijd door alle bedrijven gepubliceerd worden (ja dat klinkt wazig) en dat zorgt altijd voor een flinke werkdruk.

Maandag

Zonder jullie te vervelen met alle technische details van wat fokwaarden zijn en waarom deze drie keer per jaar gepubliceerd worden, kan ik wel met jullie delen dat dat altijd een vreselijk drukke week is. Op maandag was ik gedeeltelijk bezig met de achterstand wegwerken die ik tijdens mijn werktrip in Servië en Kroatië had opgelopen. Mail stapelt toch enigszins op wanneer ik elke dag laat op mijn hotel terug ben en ik daardoor alleen maar de acute problemen op los. Daarnaast had ik een lange bellijst voor allerlei nieuwe projecten waarvan er na de telefoongesprekken maar weinig echt interessant bleken te zijn.

In de avond voor het eerst dit jaar weer begonnen met mijn vaste maandagavond rondje te paard met een vriendin van verderop. Dit deden we vorig jaar elke maandag, maar op een gegeven moment was het niet lang genoeg licht meer. Nu de dagen langer worden, is het tijd om in de avonden op jacht te gaan naar everzwijnen, herten en de ondergaande zon.

Goed begin van de week

Goed begin van de week

Dinsdag

Alles was dramatisch op dinsdag. De dag begon met alle blauwe bessen die uit de koelkast vielen. Dit hoogtepunt werd gevolgd door de leukste dag van het jaar; budgetbesprekingen (sarcasme dus, voor de Sheldon Coopers onder jullie 😉 ). Dat betekend van 9 tot 17 uur vergaderen en onderhandelen over wat de distributeurs volgend jaar gaan realiseren. Toen ik eindelijk thuis was, had ik niet eens meer zin om naar Soura te gaan. Aangezien mijn dag toch al tot een dramatisch dieptepunt was gezakt, ben ik ook eindelijk begonnen aan mijn belastingaangifte om de dag fantastisch af te sluiten (weer sarcasme).

In mijn blauwe bessen mijnenveld

In mijn blauwe bessen mijnenveld

Woensdag

Mijn paprikaplantjes willen niet vlotten. Mijn moeder zei al dat je oude zaadjes vaak niet meer kan gebruiken. Dus helaas. Het lijkt erop dat ik dood zaad had ;). Maar dan is er des te meer ruimte voor de nieuwe Albert Heijn moestuintjes. Nu hopen dat deze het iets beter doen.

Moestuin poging 2

Moestuin poging 2

Mijn werkdag bestond vooral uit mijn collega’s bekijken. Zij konden niet wachten tot de nieuwe fokwaarden gepubliceerd zouden worden. Om 11 uur om precies te zijn. Dan gaan niet lang daarna alle persberichten de wereld in en begint mijn werk. Ik kon me er deze week niet echt druk om maken. Als ik moe word, word ik ook onverschillig. Ook wel eens handig.

Donderdag

Nog meer overleggen en de rest van de dag naar het scherm getuurd om alle plannen verder uit te werken. Prijslijsten maken, de productieplanning voor de komende 6 maanden uitwerken, heel veel mail weg werken. Ik had vierkante ogen toen ik eindelijk naar huis kon. Ik was de hele week al heel moe en dat werd niet heel veel beter met al deze activiteiten. Ik keek de hele week alleen maar uit naar het weekend maar dat ging nog wel even duren.

In de avond met mijn vrijwilligersproject naar het buurthuis een stukje verderop gegaan om te kijken naar een biljartwedstrijd. Wie had ooit gedacht dat ik daar nog eens heen zou gaan.

Een wedstrijdje biljarten kijken in het buurtcentrum

Een wedstrijdje biljarten kijken in het buurtcentrum

Vrijdag

Beldag; ik had weer allemaal belafspraken gepland. Een goede reden om vanuit huis te werken. Een groot voordeel van thuis werken is dat ik ’s morgens in alle rust kan genieten van mijn ontbijt. Een goed begin van de dag.

Gezond ontbijten

Gezond ontbijten

En tijdens het thuiswerken kan ik de bouwwerkzaamheden in onze achtertuin goed in de gaten houden. Bellen kan ik ook prima wanneer ik voor het raam sta te kijken hoe de mannen in de tuin hard aan het zwoegen zijn. Ik heb nu al zin in de zomer wanneer we tot laat in de avond kunnen genieten van onze tuin.

Oude schuur R.I.P.

Oude schuur R.I.P.

Zaterdag

De boeken op mijn zwevende nachtkastje staren me al heel lang aan. Op de één of andere manier lees ik tegenwoordig alleen wanneer ik op vakantie ben. Thuis ga ik liever iets anders doen en dus blijven de boeken me aanstaren tot ik weer op vakantie ga. Hangende nachtkastjes zijn trouwens heel praktisch als je moet stofzuigen. Ze zijn iets minder handig wanneer je je boeken en met een klap op legt. Maar dit is dus hoe ik mijn zaterdagochtend het liefst door breng; starend naar de lucht en de minion op mijn nachtkastje. En poetsend, want na zoveel staren viel me toch op dat we nodig eens moesten schoon maken.

Nog zo veel te lezen

Nog zo veel te lezen

Hangend nachtkastje

Hangend nachtkastje

Uiteraard ging ik de rest van mijn zaterdag weer naar mijn liefste pony. Volgende week zit ik weet in het buitenland dus ga ik deze dag extra lang knuffelen. Nadat ik ook nog het paard van een vriendin erbij had gedaan was ik zoals gewoonlijk weer helemaal gesloopt en heb de rest van de dag met Maarten op Netflix Designated Survivor zitten kijken (kijktip van Jesse Klaver, dat is voor het eerst dat ik een tip van een politicus meteen op volg).

Zondag

Vroeg eruit om met een vriendin het bos in te gaan. Het was echt perfect paardrijweer. Tegen de tijd dat ik thuis kwam was het alweer lunchtijd. Maar ik was te lui om iets gezonds te maken dus at voor de tweede keer deze week als lunch kaashapjes uit de over met zoetzure saus. Daarna natuurlijk een dikke after lunch dip waardoor er werkelijk niks productiefs meer uit mijn handen kwam. Ik ben ook weer begonnen met vitamine B12 en ijzer bijslikken nu ik de laatste tijd zo moe ben. Ik heb ook hooikoorts wat er in het voorjaar erg in hakt (lees; ogen die eruit vallen door de jeuk, niezen, hoofdpijn, chaos, chaos, chaos). Fingers crossed dat mijn energie weer iets omhoog gaat de komende weken.

Moe, moe, moe

Moe, moe, moe

Mocht je ze gemist hebben…

Mocht je ze gemist hebben, dan hierbij nog de linkjes naar de blogs van afgelopen week.

Hoe maak je een weekend Parijs nog romantischer? 48 uur in Parijs; een kant en klaar overzicht voor een weekendje Parijs. Dan hoef je zelf bijna niks meer te regelen 😉

Reizen als vrouw alleen;ik werk af en toe op wat minder gebruikelijke bestemmingen (Oeganda/Congo/Ethiopië) en krijg dan nogal eens de vraag van mensen thuis hoe ik dat doe als vrouw alleen. In deze blog mijn tips en mijn ervaringen als je als vrouw alleen reist. En bedenk je ook dat je eigenlijk nooit ergens echt alleen bent als je dat niet wilt.

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.