Wanneer ben je te oud om nog te bloggen?

Ik ben nog maar recent begonnen met mijn blog. Na jaren geblogd te hebben voor anderen, heb ik besloten dat ik mijn ei beter kwijt kan in een eigen blog. En dus volg ik nu steeds meer andere bloggers om eens te zien waar zij zoal over schrijven, hoe hun blogs eruit zien en wat voor plugins zij allemaal hebben. Doordat ik nu zoveel andere blogs zie, valt me ook op dat deze blogs geschreven worden door mensen die veel jonger zijn dan ik. Ik zie geregeld ‘examen-blogs’ en ‘voor-het-eerst-op-kamer-blogs’ voorbij komen. Die fase in mijn leven heb ik al jaren geleden achter me gelaten (helaas). Ben ik dan te oud om te bloggen?

Ik ben de 30 al gepasseerd

Er zijn natuurlijk ook zat blogs van mensen die de leeftijd van 30 al gepasseerd zijn, maar dat zijn voornamelijk mamma-blogs. Logisch ook, want al mijn vriendinnen heb inmiddels ook kinderen en ik als een van de weinige niet. Ik schreef eerder al een blog over het niet hebben van een kinderwens. Voor mij dus geen kinderen, dus het zou raar zijn als ik de laatste productreview over luiers online gooi. Ik zit ook niet meer op school, ik woon niet pas net samen, ik ben geen goede kok en ik heb geen kinderen. Zou ik dan misschien te oud zijn om te gaan bloggen?

Business woman, girl boss, zakenvrouw

Ik ben nog nooit een blog tegen gekomen van een 55-jarige business-lady (kennen jullie die wel, laat het dan even weten 🙂 ). Nu focust mijn blog zich voor een groot deel op het internationale karakter van mijn leven. Ik zou mijn blog niet direct omschrijven als reisblog. Je kunt op mijn blog wel heel veel ideeën en tips vinden van alle mooie plekken waar ik kom voor mijn werk (of vakantie). Er zijn zat andere reisblogs die ik volg, maar ook daar vaak een generatiekloof. Daarnaast ben ik al 12 jaar aan het werk, terwijl de meeste reisblogs ofwel een commerciële blog zijn of gaan over backpackers in Azië/Australië.

Ok, nu generaliseer ik wel een beetje, maar ik kom weinig blogs tegen over/door zakenvrouwen. Zou het zijn dat er geen publiek is voor dit type blog? Of zouden zakenvrouwen niet de moeite nemen om te bloggen? Of zou mijn definitie van zakenvrouw gewoon te traditioneel zijn? Ik volg genoeg digital nomads en dat zijn eigenlijk ook keiharde zakenvrouwen. Misschien werk ik te lang in een conservatieve sector waardoor ik bij een zakenvrouw alleen maar denk aan mantelpakjes en dure laptoptassen (note to self; check bij vrienden wat zij een zakenvrouw vinden).

Groei van mijn blog

Op zich heb ik wel een gestage groei van volgers op Facebook en op mijn eigen website. En dat terwijl ik mijn vrienden en bekenden nog niet eens heb uitgenodigd voor mijn blog. Dat is trouwens ook een ding, ik durf ze nog niet uit te nodigen voor mijn blog. Dus eigenlijk weet bijna niemand uit mijn omgeving dat ik een blog gestart ben. Blijkbaar kan ik wel schrijven voor totaal vreemden en daar mijn mening, emoties en belevingswereld mee delen, maar ben ik nog altijd bang voor de mening van de mensen die dichter bij me staan. Straks vinden ze mijn schrijfstijl vreselijk. Of misschien vinden ze van alles van wat ik schrijf. Of straks heb ik helemaal niks meer te zeggen tegen ze als ik ze in het echt zie omdat ze al mijn verhalen al kennen. Ok, dat is stof voor een hele andere blog. Terug naar het het eigenlijke topic; ben ik te oud om te bloggen?

Waarom blog ik?

Ik ben begonnen met bloggen voor mezelf. Gewoon omdat ik het leuk vind om te schrijven (en omdat ik heel veel tijd door breng op luchthavens en vliegtuigen dus ik kon ook wel een hobby gebruiken die geschikt is voor onderweg), dus eigenlijk zou het me niet uit moeten maken of ik te oud ben of niet. Ik doe het toch voor niemand anders dan mezelf? Ja, dat zie je goed, daar staat een vraagteken aan het eind van de zin. Doe ik het alleen voor mezelf? Want als ik alleen voor mezelf blog, dan had ik net zo goed een dagboek bij kunnen houden. Dan had ik me over al die zaken als plugins, SEO en linkjes helemaal niet druk hoeven maken. Blijkbaar blog ik stiekem toch ook wel voor jullie; mijn lezers (waarvoor hulde dat jullie mijn geouwehoer aan kunnen horen, dat wilde ik ook nog een keer gezegd hebben, maar ik was te druk met praten over mezelf 😉 ).

Ok, weer afgedwaald. Is het een teken van ouderdom dat ik net zo makkelijk afgeleid ben als een fruitvliegje op een fruitschaal (oh kijk, een banaan…. oh daar een mandarijn…. nee wacht ik zie een meloen)?

Kun je te oud zijn om te bloggen?

Kun je te oud zijn om te bloggen? Of ben je nooit te oud en kan het hoogstens zo zijn dat er geen doelgroep is voor je blog? Voor mij maakt het antwoord op deze vraag weinig uit. Ik ga voorlopig gewoon door of er nou een doelgroep is voor wat ik schrijf of niet, zo lang ik het nog leuk vind, is wat mij betreft mijn doel gehaald. Maar zou ik dan blijven bloggen tot ik oud en grijs ben? Hmm, ik heb het antwoord op de vraag of ik te oud ben blijkbaar nog niet gevonden. De tijd zal het leren (oh kak, nu klink ik als mijn oma).

jonge versie van mijzelf