Wanneer ben je te oud om nog te bloggen?

jonge versie van mijzelf

Ik ben nog maar recent begonnen met mijn blog. Na jaren geblogd te hebben voor anderen, heb ik besloten dat ik mijn ei beter kwijt kan in een eigen blog. En dus volg ik nu steeds meer andere bloggers om eens te zien waar zij zoal over schrijven, hoe hun blogs eruit zien en wat voor plugins zij allemaal hebben. Doordat ik nu zoveel andere blogs zie, valt me ook op dat deze blogs geschreven worden door mensen die veel jonger zijn dan ik. Ik zie geregeld ‘examen-blogs’ en ‘voor-het-eerst-op-kamer-blogs’ voorbij komen. Die fase in mijn leven heb ik al jaren geleden achter me gelaten (helaas). Ben ik dan te oud om te bloggen?

Ik ben de 30 al gepasseerd

Er zijn natuurlijk ook zat blogs van mensen die de leeftijd van 30 al gepasseerd zijn, maar dat zijn voornamelijk mamma-blogs. Logisch ook, want al mijn vriendinnen heb inmiddels ook kinderen en ik als een van de weinige niet. Ik schreef eerder al een blog over het niet hebben van een kinderwens. Voor mij dus geen kinderen, dus het zou raar zijn als ik de laatste productreview over luiers online gooi. Ik zit ook niet meer op school, ik woon niet pas net samen, ik ben geen goede kok en ik heb geen kinderen. Zou ik dan misschien te oud zijn om te gaan bloggen?

Business woman, girl boss, zakenvrouw

Ik ben nog nooit een blog tegen gekomen van een 55-jarige business-lady (kennen jullie die wel, laat het dan even weten 🙂 ). Nu focust mijn blog zich voor een groot deel op het internationale karakter van mijn leven. Ik zou mijn blog niet direct omschrijven als reisblog. Je kunt op mijn blog wel heel veel ideeën en tips vinden van alle mooie plekken waar ik kom voor mijn werk (of vakantie). Er zijn zat andere reisblogs die ik volg, maar ook daar vaak een generatiekloof. Daarnaast ben ik al 12 jaar aan het werk, terwijl de meeste reisblogs ofwel een commerciële blog zijn of gaan over backpackers in Azië/Australië.

Ok, nu generaliseer ik wel een beetje, maar ik kom weinig blogs tegen over/door zakenvrouwen. Zou het zijn dat er geen publiek is voor dit type blog? Of zouden zakenvrouwen niet de moeite nemen om te bloggen? Of zou mijn definitie van zakenvrouw gewoon te traditioneel zijn? Ik volg genoeg digital nomads en dat zijn eigenlijk ook keiharde zakenvrouwen. Misschien werk ik te lang in een conservatieve sector waardoor ik bij een zakenvrouw alleen maar denk aan mantelpakjes en dure laptoptassen (note to self; check bij vrienden wat zij een zakenvrouw vinden).

Groei van mijn blog

Op zich heb ik wel een gestage groei van volgers op Facebook en op mijn eigen website. En dat terwijl ik mijn vrienden en bekenden nog niet eens heb uitgenodigd voor mijn blog. Dat is trouwens ook een ding, ik durf ze nog niet uit te nodigen voor mijn blog. Dus eigenlijk weet bijna niemand uit mijn omgeving dat ik een blog gestart ben. Blijkbaar kan ik wel schrijven voor totaal vreemden en daar mijn mening, emoties en belevingswereld mee delen, maar ben ik nog altijd bang voor de mening van de mensen die dichter bij me staan. Straks vinden ze mijn schrijfstijl vreselijk. Of misschien vinden ze van alles van wat ik schrijf. Of straks heb ik helemaal niks meer te zeggen tegen ze als ik ze in het echt zie omdat ze al mijn verhalen al kennen. Ok, dat is stof voor een hele andere blog. Terug naar het het eigenlijke topic; ben ik te oud om te bloggen?

Waarom blog ik?

Ik ben begonnen met bloggen voor mezelf. Gewoon omdat ik het leuk vind om te schrijven (en omdat ik heel veel tijd door breng op luchthavens en vliegtuigen dus ik kon ook wel een hobby gebruiken die geschikt is voor onderweg), dus eigenlijk zou het me niet uit moeten maken of ik te oud ben of niet. Ik doe het toch voor niemand anders dan mezelf? Ja, dat zie je goed, daar staat een vraagteken aan het eind van de zin. Doe ik het alleen voor mezelf? Want als ik alleen voor mezelf blog, dan had ik net zo goed een dagboek bij kunnen houden. Dan had ik me over al die zaken als plugins, SEO en linkjes helemaal niet druk hoeven maken. Blijkbaar blog ik stiekem toch ook wel voor jullie; mijn lezers (waarvoor hulde dat jullie mijn geouwehoer aan kunnen horen, dat wilde ik ook nog een keer gezegd hebben, maar ik was te druk met praten over mezelf 😉 ).

Ok, weer afgedwaald. Is het een teken van ouderdom dat ik net zo makkelijk afgeleid ben als een fruitvliegje op een fruitschaal (oh kijk, een banaan…. oh daar een mandarijn…. nee wacht ik zie een meloen)?

Kun je te oud zijn om te bloggen?

Kun je te oud zijn om te bloggen? Of ben je nooit te oud en kan het hoogstens zo zijn dat er geen doelgroep is voor je blog? Voor mij maakt het antwoord op deze vraag weinig uit. Ik ga voorlopig gewoon door of er nou een doelgroep is voor wat ik schrijf of niet, zo lang ik het nog leuk vind, is wat mij betreft mijn doel gehaald. Maar zou ik dan blijven bloggen tot ik oud en grijs ben? Hmm, ik heb het antwoord op de vraag of ik te oud ben blijkbaar nog niet gevonden. De tijd zal het leren (oh kak, nu klink ik als mijn oma).

jonge versie van mijzelf

11 thoughts on “Wanneer ben je te oud om nog te bloggen?

  1. My Wanderlust Diary

   Ik denk dat er voor bloggen nooit een minimale of maximale leeftijd is. Het enige waar je beter over na moet denken wanneer je jong bent, is wat je allemaal wilt delen. Iets wat eenmaal online staat, krijg je nooit meer weg. Wanneer je jonger bent, kun je niet altijd goed overzien wat de gevolgen van het delen van bepaalde informatie kan zijn.

 1. ai15362

  ik ben 46 en blog sinds 6 weken, volgens mij kan je dus niet te oud zijn. Mijn blog is ook puur een hobby, niet mijn beroep

 2. Jenny - ikreis.net

  Ik ben de 30 al láng gepasseerd en nog steeds. Gewoon doen waar je je goed bij voelt.

  Mijn omgeving weet dat ik blog, al heb ik geen idee hoeveel mensen me écht volgen (= meer dan een like op Facebook).

  1. My Wanderlust Diary

   Lief van je. De enige die weet dat ik blog is mijn moeder. Die is een fanatieke meelezer (maar ja, welke moeder niet?). De rest moet nog even wachten totdat ik genoeg gewend ben aan mijn eigen blog.
   Ken je ook bloggers van 50 of 60 jaar?

 3. luxelifelovercom

  Dat met het vertellen aan vrienden en familie herken ik helemaal. Ik vond het ook heel raar om te doen, uiteindelijk moest ik het wel thuis vertellen, gezien de pakketjes die regelmatig gebracht worden.
  Ik ben zelf net 18 en val dus lekker in de catergie waar je het over had, maar ik ken ook bloggers die de leeftijd van 40 al breed hebben gepasseerd, dat vind ik ook leuk aan bloggen, je maakt contacten met mensen van elke leeftijd.

  1. My Wanderlust Diary

   Grappig om te horen dat er meer bloggers zijn die eerst beginnen met bloggen zonder vrienden en familie er meteen van op de hoogte te brengen. Ik denk dat er voor mij ook wel een dag komt dat ik er klaar voor ben.
   Heb je voor mij nog leestips van 30plus bloggers waar jij heel enthousiast van werd?

   1. luxelifelovercom

    Ze hebben meer levensevering dan mij en het kan heel leerzaam zijn, daarnaast staan ze anders in sommige dingen dan jongere meiden staan, waardoor het leuk is om het van meerdere kanten te bekijken. En ze zijn makkelijker met het maken van looks met makeup producten bijvoorbeeld. Veel beautybloggers laten alleen swatches zien terwijl de oudere ook looks maken wat mij veel meer aanspreekt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.