Weekoverzicht #11 – Epic 4.0, heel veel etentjes en buitenlandse gasten.

Duckface oefenrondje

Deze week een distributeurs trainingsweek op mijn werk. Onder andere mijn distributeurs uit Kenia, Polen en Roemenië zouden op bezoek komen. Maar er zaten ook Indiërs, een Oekraïense en een Portugese bij. Een erg gevarieerde groep wat helaas het eten knap lastig maakte met alle wensen van iedereen. Maar ik deed nog veel meer deze week.

Maandag

De hele dag presentaties; corporate branding,  technische trainingen en algemene introducties. Tijdens de lunch had ik nog wat zakelijke besprekingen en zo vliegt de dag om. Met mijn student heb ik ook de planning van onze gezamenlijke trip gemaakt. Over twee weken vliegen we samen naar Servië en Kroatië voor heel veel interviews.

In de avond zou ik eigenlijk met een goede vriend gaan eten, maar die moest afzeggen omdat hij te veel last had van zijn chronische ziektes (tja, meer dan eentje inderdaad… ). Super jammer, want we hadden elkaar al lang niet meer gezien. Hierdoor had ik wel ineens veel meer tijd bij Soura, dus hebben we nog wat verder geoefend op onze duckface. Ik ben nog steeds niet heel erg tevreden 😉

Duckface oefenrondje

Duckface oefenrondje

Bij thuiskomst had Maarten onze Airbnb gasten al ingecheckt. Deze keer hadden we een stel uit Puerto Rico op bezoek wat op de Kunstacademie kwam kijken. Die hebben we de komende maanden wel vaker, dus het toelatingsexamen seizoen zal wel van start zijn bij de Kunstacademie.

Dinsdag

Nog meer presentaties en een training over een van de applicaties die ze zouden kunnen gebruiken om hun verkopen te verhogen. In de middag mochten ze eindelijk naar buiten en bezochten we een mooi bedrijf. Alleen de Keniaan had het erg zwaar. Hij had al vier truien aan, maar nog steeds had hij het koud. En dat terwijl iedereen in Nederland juist zo erg geniet van de warmte en het voorjaar. Toch wel grappig die cultuur verschillen. Hoe groot die cultuurverschillen zijn, werd nog veel duidelijker toen ik met de groep uit eten ging in de avond. De verkiezingen zouden de volgende dag zijn. De Keniaan was nieuwsgierig of hij ’s avonds wel over straat kon want hij had nergens het leger of de politie gezien. En zou het programma morgen wel door gaan? Want iedereen is toch vrij op de dagen rondom de verkiezingen? En waren de rellen misschien ergens anders in Nederland want hij vond het stadscentrum zo rustig? Kenia heeft dit jaar verkiezingen (in augustus) en de onrusten zijn nu al begonnen. Hoe groot kan het contrast zijn.

Bedrijfsbezoek

Bedrijfsbezoek

Buitenlandse gasten

Buitenlandse gasten

Woensdag

Spannend!! Ik heb vandaag mijn eerste salestraining gegeven. Het was maar een ochtend, dus we hebben het enkel gehad over de structuur van een salesgesprek. Een echte salestraining, moet je, vind ik, ook echt sales trainer voor zijn. Een echte salestraining kost ook dagen/weken voordat je de verschillende onderwerpen behandeld hebt. Ik heb door de jaren heen zoveel salestrainers voorbij zien komen. Af en toe kwam ik een trainer tegen die ook echt heel goed was in het geven van trainingen, maar een heel groot deel had wel kennis maar kon simpelweg niet trainen. Zo makkelijk is het niet om iemands natuurlijke gedrag te veranderen als hij iets al jaren zo deed. En ik heb ook zeker niet de ambitie om zo’n trainer te worden. Maar distributeurs een beetje helpen met structuur aan brengen in hun sales gesprekken is wel erg leuk om te doen. Ik had allemaal interactieve werkvormen bedacht om ze te betrekken in de training en ze na te laten denken over hoe ze hun eigen werk op dit moment inrichten. En dan ook nog allemaal in het Engels!

Natuurlijk ben ik wezen stemmen. Ik hoop dat dit stemlokaal geen ongeluk brengt. De volgende keer moeten ze echt iets doen aan dat enorme stembiljet. Het leek wel op vroeger, toen ik in de auto probeerde de kaart van Frankrijk uit te vouwen.

AAAAAh, nummer 13!

AAAAAh, nummer 13!

Aan het eind van de dag naar mijn lieve pony waar een vriendin met gebroken enkel op Soura heeft getest of haar enkel weer voldoende was hersteld om paard te rijden. Dat was helaas niet het geval. Ze moet wel opschieten, want zij gaat mee paardrijden in Kirgizië in augustus waar we elke dag 6 uur te paard doorbrengen.

Maarten had geprobeerd om voor ons de vegetarische lasagne van De Hippe Vegetariër te maken. Geen succes. Veel te zuur. Volgende keer iets minder verse citroen erin. En misschien meer room of kaas. Alles is veel beter met blauwschimmelkaas, misschien moet hij die de volgende keer toevoegen 🙂

Mijn nieuwe aanwinst voor op de wc kwam ook binnen. Ik schreef eerder al eens dat we een bos wc aan het maken zijn en daar vond ik dit ouderwetse borduurwerkje met een knipoog perfect bij passen. Deze heb ik besteld bij Pragt. Ze verkoopt echt super leuke spulletjes.

Op een boswc horen vogels

Op een boswc horen vogels

Donderdag

Oh noo, werkdrama. Er zijn problemen met exportcertificaten voor Nigeria. Dacht ik net alles goed voorbereid en uitgedacht te hebben, zit er ineens weer iets tegen bij de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Gelukkig hangt er naast mijn bureau een wereldkaart dus ik kan op kantoor weg dromen bij mooie bestemmingen om de kantoorstress even te ontlopen.

Fijn uitzicht op kantoor

Fijn uitzicht op kantoor

In de avond met mijn vrijwilligersproject voor het eerst met de bus gereisd. Hij wilde graag naar de Mediamarkt dus huppakee wij naar de Media markt. Reizen met het openbaar vervoer wanneer je in een rolstoel zit, is praktisch niet in je eentje te doen. Ondanks alle aanpassingen in de bus en hele vriendelijke buschauffeurs, zou ik waarschijnlijk nooit de moed kunnen verzamelen om alleen met de bus te gaan wanneer ik in een rolstoel zit.

Rondje Mediamarkt

Rondje Mediamarkt

Vrijdag

Een hele ochtend met onderhandelingen. Mijn distributeurs weten het ook allemaal wel te timen. Ze klagen dat de prijzen te hoog zijn, concurrentie tussen distributeurs, problemen met contracten, ik spendeerde mijn hele ochtend aan het blussen van brandjes over de hele wereld. In de middag een vergadering met een cluster van Nederlandse bedrijven. We hebben mooie plannen voor de komende maanden gemaakt, maar sjonge jonge wat een ongestructureerde vergadering. Ik kan er niet zo goed tegen wanneer er wel acties worden afgesproken, maar dat deze niet SMART worden afgesproken. Geen verantwoordelijke, geen tijdlijn, geen duidelijke omschrijving van de afspraak… zucht.

Vanuit mijn vergadering door naar het nieuwe huis van mijn broertje. Hij was echt van plan om op te ruimen zei hij, maar ik kwam een half uur te vroeg (was niet zo hoor), dus ik mocht mij een weg banen door de paaseipapiertjes en nog wat ander onbestendige rommel (lees: had hij ook nooit gered in dat half uur, maar we hebben allemaal leren leven met zijn opgeruimde levensstijl). Voordeel is dan wel dat hij ook geen tijd had gehad om boodschappen te doen dus dat we uit eten zijn geweest bij Engel & Bengel in Deventer. Echt een superleuk tentje wat een beetje voelt als een huiskamer. Ze hebben een kleine kaart, dus niet al te veel stress bij het kiezen. Als je daar ooit eens heen gaat, moet je echt de Cheesecake proberen (red.: witte chocolade cheesecake met Orio koekjes bodem).

Cheesecake bij Engel & Bengel

Cheesecake bij Engel & Bengel, yumyum.

Zaterdag

Regen!! Net nu ik me zo had verheugd op een lang weekend paardrijden in de zon. Dan maar een dagje bij huis lummelen in mijn pyjama. Dat is hoe ik wakker werd, totdat ik me realiseerde dat het EPIC4.0 uitpak-dag was (#echtepostiscool). Als een klein kind scheurde ik naar beneden om mijn pakketjes te halen en in bed uit te pakken. Degene die dit project organiseerde had helemaal gelijk, het is ontzettend leuk om echte post te ontvangen. Het voelde weer helemaal als de ochtend van Sinterklaas zo zenuwachtig was ik met mijn pakketjes (lees hier wat ik allemaal heb gekregen van Sofie (www.soulbambi.com).

Pakjesochtend

Pakjesochtend

Zondag

Recept van de GGD is binnen. Ik schreef in een blog over de voorbereidingen van mijn trip naar Kenia en Oeganda dat ik altijd malaria tabletten mee neem naar malaria gebied tenzij het steden zijn. Muggen komen veel minder voor in de stad (dacht ik). Kansloze logica was het want zoals je al kon lezen in mijn weekoverzicht toen ik in Oeganda zat, ben ik in de hoofdstad Kampala helemaal lek gestoken door muggen. En dan komt in Oeganda ook nog eens de meest dodelijk variant van malaria voor. Toen ik dat had gegoogled dacht ik meteen dat ik stervende was, dus bij terugkomst maar eens langs de GGD gegaan.

20170319_110011_resized.jpg

Natuurlijk naar Soura geweest, zoals elke dag zo ongeveer, maar met dit weer is het toch een stuk minder leuk. Het leek wel herfst zo hard als dat het waaide. Vandaag is blijkbaar ook de dag van de halve klusjes. Maarten is met zijn broertje begonnen met wat spullen uit de schuur halen ter voorbereiding van de nieuwe schuur maar na een half uurtje gestopt. Ik ben weer iets verder met ons bos-wc project (lees; ik heb verf gekocht en toen niks meer gedaan). Ik wilde de robot stofzuiger eigenlijk gaan verkopen, dus was begonnen met een Marktplaats advertentie toen we bedachten dat het toch wel relaxt is om de vloer een beetje aan kant te houden dus deze toch maar niet op Marktplaats gezet. Maar daar zijn zondagen ook voor toch? morgen is er weer een dag om productief te zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.