Weekoverzicht #9 – start van de moestuin, Servische delegatie en valsspelen

Rondje Veluwe nationaal park paardrijden

Eindelijk een week waarin ik niet ziek was en niet naar het buitenland ging. Ik heb de achterstand in mijn mailbox weg gewerkt, mijn koffer en berg kleding eindelijk weer eens op geborgen en ben begonnen met het voorjaar.

Maandag

Eindelijk weer een normale werkdag. Mijn mailbox is al weer met de helft gereduceerd. Natuurlijk staan alle mails die echt tijd kosten, nog gewoon te wachten.

Tijd om een start te maken met de moestuin. Vorig jaar zijn er een paar moestuinprojecten gefaald dus dit jaar gaan we het beter doen. Ik had een jaar eerder een fantastische paprikaplant staan die ons wel 17 paprika’s heeft gegeven, maar afgelopen jaar kreeg ik het niet eens voor elkaar om de baby plantjes van de paprika op te kweken. Nu staat er een rijtje met potjes op het aanrecht om de paprika op te starten. Natuurlijk check ik elke dag of er al wat gebeurd.

20170226_104525

Dinsdag

Regen, regen, regen. Daar gingen mijn goede voornemens om lekker met Soura het bos in te gaan. En nog veel erger, ik moest met een Servische delegatie in de stromende regen een bedrijfsbezoek doen. Het was veel beter weer om gewoon lekker op de bank te hangen onder een dekentje. Het bezoek was wel een succes trouwens. Uiteindelijk gingen we een uur later dan gepland pas weg omdat ze niet ophielden met vragen stellen. Ik zie het maar als een goed teken. Met Soura lekker gewandeld. Rijden had ook gekund, maar we houden allebei niet van modder. Dan krijg je allemaal van die koude opspattende modder overal als je er door heen rijdt (yagh!).

20170302_222619-2

Met Serviërs op de boerderij

Woensdag

Een afspraak aan de andere kant van Nederland. In de auto de verwarming lekker hoog, maar ja, ik moest er op een gegeven moment uit. Ik had het de hele dag koud en warmde ook niet meer op. Het weer was ook deprimerend. En wat nog veel erger was….. ik had vandaag helemaal die afspraak niet. Ik had in mijn agenda 1 maart gezet, maar had 2 maart afgesproken. Zucht… Gelukkig kon ik alsnog terecht dus niet helemaal voor niks Nederland doorkruist. Onderweg naar huis kwam ik midden op de Veluwe nog een hele grote groep herten tegen met van die grote geweien. Ze stonden echt heel dichtbij, maar daar zie je natuurlijk helemaal niks van op mijn telefoonfoto. Maar echt! Ze stonden heel dichtbij 🙂

Allemaal herten op de Veluwe

Allemaal herten op de Veluwe

Donderdag

Zo’n dag waarop niks gebeurd. Ik was te laat op gestaan, dus kwam laat op mijn werk aan, waar niks spannends gebeurde. Dus ik ging laat naar huis waar ook niks spannends gebeurde. Gelukkig hadden we bloemen op tafel om een beetje de lente naar binnen te halen.

Vrijdag

De hele dag met distributeurs lopen bellen. Ik probeer dat eigenlijk altijd op vrijdag te doen, maar door al dat reizen de afgelopen tijd is dat er een beetje bij in geschoten. Een van mijn distributeurs noemde me de Iron Lady tijdens het gesprek. Ik zie het maar als een compliment. Af en toe hebben ze ook wel echt een iron lady nodig met al die wilde cowboy plannen die ze af en toe hebben.

Aangezien ik bijna de enige op kantoor was, kon ik ongestoord mijn to-do lijst af werken. Mijn bureau is nog wel steeds een chaos maar daar kom ik hopelijk volgende week aan toe. Mijn dag afgesloten met een fijne bosrit met Soura en aansluitend door naar mijn vrijwilligerswerk. Ik en de cliënt waar ik altijd langs ga keken allebei al weken uit naar ons avondje Bingo-en in het buurthuis, maar hij was helaas half ziek en durfde het met zijn zwakke gestel niet aan om naar het buurthuis te gaan. Wel jammer, want ik had graag die Ferrari gewonnen 😉
In plaats van Bingo heb ik hem nu uit gelegd hoe hij kan vals spelen bij Wordfeud zodat hij van zijn zussen kan winnen. Ik weet het… ik lever een zinvolle bijdrage 😉

20170305_202627_resized.jpg

Zaterdag

Vroeg uit de veren voor een lange rit over de Veluwe. Wat ontzettend fijn om weer aan het voorjaar te beginnen. Ik kan echt intens genieten van de vogels die druk fluiten, van mijn pony die de lente in haar bol heeft en het grauwe wat langzaam uit de wereld verdwijnt.

Rondje Veluwe

Rondje Veluwe

In de middag naar Logan (yep, omdat Hugh Jackman er in voor komt 😉 ) geweest in de bioscoop. Zelfs als je geen Hugh Jackman fan bent, is deze film nog steeds erg de moeite waard om heen te gaan. De avond afgesloten in het Eetatelier in Arnhem. Ik heb een superlekkere haver/pastinaak risotto gegeten met blauwe kaas, andijvie en nog wat groente waar ik de naam niet meer van weet. Oeh, en het voorgerecht was een geitenkaastaartje met cranberry’s en kastanjes. Mocht je ooit in Arnhem zijn, dan kan ik je het Eetatelier echt aanraden.

Zondag

Natuurlijk weer lekker door de natuur gescheurd met Soura samen met een vriendin. Ondanks de zon, was het met de wind erbij wanneer de zon voor de wolken ging toch knap koud 1,5 uur in het bos. Thuis lekker onder de douche gesprongen om weer op te warmen en de rest van de avond onder een dekentje op de bank gekropen. Eigenlijk wilde ik graag stofzuigen, maar ja. Toen ik eenmaal onder die deken geïnstalleerd was, ging ik daar natuurlijk niet meer onder vandaan komen. Ik wilde nog een zoomlens voor mijn telefoon kopen maar dat kreeg ik blijkbaar ook niet meer voor elkaar vanonder mijn dekentje. Ach wel ja, morgen weer een dag. Dan maar een fijne zondag quote.

20160927_174146_2

Tijdens mijn reis in Servië, aan een fijn meertje

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.