Weekoverzicht #7 – ziek, pony met een duckface en een bijzonder weekend weg

Pony met een duckface

Een week waarin ik net als vorige week even gas terug moest nemen. Ik heb de helft van de week in bed door gebracht en de andere helft van de week zijn we op een bijzonder weekend weg geweest.

Maandag

De hele dag op de bank gelegen twijfelend of ik me moest laten checken op Malaria. Het halve internet af gestruind naar symptomen van Malaria en toen toch maar tot de conclusie gekomen dat ik toch echt te weinig symptomen heb (hoop ik). Dan maar verder met op de bank hangen en Netflix kijken tussen het slapen door.

In de avond kregen we weer nieuwe Airbnb gasten. Airbnb is echt de perfecte manier om extra inkomen te krijgen zonder dat het veel moeite kost. We verhuren twee slaapkamers die we eigenlijk nooit gebruiken (eentje waar de gasten slapen en eentje waar een soort kitchenette is) en Airbnb stort op de eerste dag van aankomst het geld op onze gezamenlijke rekening. Hieronder een foto van onze Airbnb kamer met dubbele openslaande deuren naar hun eigen balkon.

Onze Airbnb kamer

Onze Airbnb kamer

Dinsdag

Nog een dag op de bank. Het lijkt langzaamaan beter te gaan dus vandaag een stukje wezen wandelen in het bos met Soura die ik ook al bijna een week niet meer gezien heb. Maarten was ook niet helemaal fit, dus we zijn er samen, dik ingepakt, op uit getrokken om even wat frisse lucht op te snuiven. Soura deed haar best om een duckface te maken op de foto 😉

Pony met een duckface

Pony met een duckface

Woensdag

Nog steeds ziek. Het nadeel van beter worden is dat je niet meer ziek genoeg bent om de halve dag te slapen, maar nog lang niet fit genoeg om iets te doen. Ik had maar één activiteit waar ik echt niet omheen kon vandaag. Ik moest naar de tandarts voor een bespreking over het rechtzetten van de tanden in mijn onderkaak. En dat was ook wel weer genoeg voor vandaag. Bij thuiskomst weer onder een deken op de bank gekropen. Ik kwam nog wel een heel leuk project tegen waar ik me voor heb ingeschreven. EPIC 4.0. EPIC staat voor Echte Post Is Cool (#echtepostiscool). Je krijgt de naam en het adres van iemand anders en daarvoor koop (of maak) je iets leuks. Wat je koopt is aan jou! Ik werd er helemaal enthousiast van om leuke post te ontvangen, maar ook om weer eens heel creatief aan de slag te gaan met kadootjes voor iemand anders.

screenshot_20170215-1935401

Donderdag

Al bijna een week op de bank. Elke ochtend word ik wakker en hoop ik dat ik me fit voel, maar gedurende de dag zakt mijn hele welzijnstoestand als een mislukte soufflé in elkaar. Ook vandaag maar weer op de bank gelegen. Ziek zijn voelt vooral als een verspilling van mijn tijd. Zoveel wat ik had kunnen doen in al die uren die ik nu slapend en hangend door breng.

Ziek op de bank

Mijn uitzicht vanaf de bank

Vrijdag

Maarten is bijna jarig en voor zijn verjaardag neem ik hem een heel weekend mee allemaal leuke dingen doen. Ondanks dat ik nog steeds niet fit ben, hebben we besloten om toch te gaan. Eerste stop was Natuurpark de Weerribben. We zijn lekker door de modder gestampt bij de wandeling over het Laarzenpad.

weekend-friesland-11

Vanuit de Weerribben zijn we doorgereden naar Workum voor een bezoek aan het Jopie Huisman museum. Maarten is gek van echt goed schilder- en tekenwerk. En Jopie Huisman kon dat wel. Soms is het zo realistisch dat ik het vanaf afstand niet eens van echt kon onderscheiden. In Workum kwam ik ook nog langs een fantastisch vintage winkeltje waar ik een hele gave retro jurk heb gekocht.De dag afgesloten met eten in Workum, maar daarover komende week meer. Dan deel ik met jullie een blog over onze drie dagen in Friesland met alle details. Want ook onze overnachting was echt fenomenaal. En dat was pas dag 1 van ons weekend weg.

weekend-friesland-8

Zaterdag

Wakker worden met uitzicht over de weilanden. Na een uitgebreid en vers ontbijt stappen we in de auto voor onze eerste stop; het oudste nog werkend planetarium van de wereld in Franeker. Dit planetarium is gemaakt in de woonkamer van een wolkammer ergens in 1700. In 7 jaar tijd heeft hij zijn halve huis verbouwd tot planetarium. Ik ben heel benieuwd wat voor vrouw hij had dat zij dat een goed idee vond 😉

weekend-friesland-3

Van het oudste werkende planetarium door naar het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld; het Woudagemaal. Helemaal iets voor Maarten met al die technische paardenkrachten. Ik moet bekennen dat het wel wat weg had van de machinekamer van de Titanic. Als voormalig Leonardo Di Caprio fan die de Titanic iets te vaak had gezien, kon ik zelfs de charme van die stoommachines wel in zien.

’s Avonds nog uit eten geweest in echt een fantastisch restaurant. Het had iets weg van een huiskamer, met een chefkok die onder de tatoeages zat en echt eten om bij te watertanden.

weekend-friesland-4

Zondag

In de ochtendmist een haas bestuderen die door het weiland slentert. Wat is het toch fijn wakker worden in Hotel Weidumerhout. Na een langzaam ontbijt zijn we naar de hunebedden van Drenthe gegaan. De hunebedden van Drenthe zijn de oudste monumenten van Nederland. Het hele weekend draaide om oudste en grootste monumenten, precies waar Megalomane Maarten van houd 😉

weekend-friesland

Bij de hunebedden heel snel mijn jas uitgegooid om met mijn nieuwe jurk op de foto te gaan en toen (met jas aan natuurlijk) een wandeling langs de hunebedden en kraters van de Tweede Wereldoorlog gemaakt. Het weer was niet zo heel lekker voor een lange wandeling dus uiteindelijk huiswaarts gekeerd zodat ik nog even naar Soura kon gaan. Alles bij elkaar een fantastisch relaxt weekend. Komende week alle details van een weekend in Friesland. Echt een absolute aanrader.

weekend-friesland-13

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.