Weekoverzicht #3 – winterdip, pony stress en de gyneacoloog

wandeling paard sneeuw

Winterdip week. Niet productie, lamlendig, geen zin, bij het minste last van stress en frustratie. Deze week was geen topweek en niet alleen omdat ik een winterdip had.

Maandag

Pfff, een hele dag met vergaderingen. Externe vergaderingen, team vergadering, telefonische vergaderingen, er kwam geen eind aan. Gelukkig wilde mijn pony geen vergadering en kon ik aan het eind van de dag gezellig spelletjes doen nu de grond buiten keihard bevroren is en we tijdelijk even niet meer kunnen rijden.

Dinsdag

Ik verveelde me kapot. Veelte veel te doen op mijn werk, maar helemaal geen zin om iets te doen. Dus heb ik maar verder gewerkt aan mijn mooie dashboard. Check mijn taartdiagrammen op de foto. Daar kan ik nou heel gelukkig van worden. Iets minder gelukkig word ik van hoever de distributeurs uit elkaar lopen qua omzet. Met de crisis van de afgelopen jaren (of zitten we er nog in?) is het ook niet makkelijk om het niveau te behouden.

Aan het eind van de dag lekker mijn hoofd leeg gewandeld in de sneeuw met mijn pony. Of eigenlijk betekend dat dat mijn pony op ontdekkingstocht gaat en alles interessant vind en ik er wat achteraan slenter en af en toe een plakje wortel voor haar uit gooi zodat ze op geurjacht kan.

Mooie grafiekjes

Mooie grafiekjes

Woensdag

Yep winterdip. Het is te lang donker en nu is het ook donker in mijn hoofd. Ik schreef er al een hele blog over zo erg is het. En met een winterdip komt er weinig uit mijn handen, dus ook geen klap uitgevoerd behalve het hoogstnoodzakelijke. Gelukkig was Maarten er niet om me schuldig aan te kijken dat ik alweer een maaltijdsalade uit een plastic bakje naar binnen aan het werken was.

Nu de grond bevroren is, wandelen we wat af. Gelukkig is het langer licht aan het eind van de dag dus als straks de vorst weer weg is, kunnen we weer kilometers maken. Met meer licht, gaat mijn winterdip ook wel weer weg. En anders heeft mijn pony gewoon een lekker lange vakantie zodat ze straks weer genoeg energie heeft om aan het nieuwe lange-afstands-seizoen te beginnen.

Sneeuwwandeling #10 of was het nou #11?

Sneeuwwandeling #10 of was het nou #11?

Donderdag

Yeay, ik krijg een stagiaire voor mezelf. Maar met eigen personeel komt natuurlijk ook weer meer werk mee. Vandaag mijn hersens gebroken over hoe ik mijn nieuwe stagiaire ga begeleiden vanaf begin februari. Ik zou graag een betere marketing strategie voor Oost Europa willen hebben, maar de distributeurs in Oost Europa verschillen heel erg van elkaar. Ik kan mijn student natuurlijk niet iets onmogelijks laten doen, maar ik wil er wel het maximale uit halen. Daarnaast ben ik er in haar eerst week meteen drie dagen niet, dus ik moet haar ook genoeg te doen geven om die dagen door te komen. Volgende week in het vliegtuig nog maar eens mee aan de slag.
Na werktijd allemaal stress bij mijn lieve pony. Ze wilde niks eten. Geen stuk appel. Geen wortel. Helemaal niks. En dat is raar, want ze laat nooit iets lekkers aan zich voorbij gaan. Ik zat natuurlijk meteen helemaal in de stress. Paarden met buikpijn is echt heel gevaarlijk. Als de darmen stil vallen, zijn ze binnen een paar uur ten dode opgeschreven. Ze reageerde ook boos als ik aan het buik zat. Alle alarmbellen gingen af. Ze zal toch niet ziek zijn?! We zijn een uur wezen wandelen en toen leek haar eetlust weer wat terug te komen. Hopelijk blijft het hierbij, want een paard met koliek is geen pretje.

Pony met buikpijn :(

Pony met buikpijn 🙁

Vrijdag

Yeah, een bezoek aan de gynaecoloog, daar wordt je dag meteen helemaal zonnig van (niet dus). Ik mocht weer voor de zoveelste controle. Ik sta al jaren op de gevarenlijst dus ben om de zoveel maanden terug en nu had ik de mazzel dat ik weer voor groot onderhoud op het programma stond omdat ze het toch weer niet helemaal vertrouwde. Meestal scoor ik PAP3a, maar nu schoot ik door naar 3B. En omdat er maar geen verbetering lijkt te komen (want de dokter blijft zeggen dat een lijf zich vaak zelf wel weer hersteld, maar na 3 jaar is dat nog niet gebeurd), toch maar weer een biopt nemen. Lekker veel co-assistenten om me heen. Camera om met z’n allen mee te kunnen kijken naar de interne ik. Wat een topactiviteit. Maar het is voor een goed doel. Nu 2 weken wachten op de uitslag.

Ziekenhuisbezoek

Ziekenhuisbezoek

En van de ene hulpverlener zo door naar de andere. Ik ging weer op bezoek bij mijn vrijwilligersproject. De ambulante hulpverlener zou er ook zijn om kennis te maken en om wat zaken door te spreken. Natuurlijk hebben we weer een paar fantastische woorden gelegd bij Wordfeud. Volgens mij speelt de tegenpartij vals met zo’n Wordfeud app. Ze leggen allemaal woorden waar ik nog nooit van gehoord heb. Of is mijn algemene woordenschat blijven steken bij het niveau van een vierjarige?!?

PS: pony eet weer. Stress voor niks. Waarschijnlijk gewoon buikpijn van een flink dwars zittende scheet. Hopelijk wordt het nooit erger als dit.

Zaterdag

Maarten is weer terug van zijn Singapore trip. Het dream-team is weer verenigd. Dus tijd om te doen waar het dream-team zo goed in is; lanterfanten. We zijn een kei in langzaam aan doen met z’n tweeën. Maar eerst gezellig met z’n allen het bos in. Maarten had de sneeuw nog helemaal niet gezien omdat hij al twee weken in Singapore zat voor zijn werk. En aangezien sneeuw in Nederland redelijk zeldzaam is, is hij vanuit Schiphol zo door gegaan mee naar mijn paard. Wij (lees: ik en een vriendin) zonder zadel het bos in, Maarten als groepsleider voor ons uit lopend.

Gezellig met z'n allen de sneeuw in

Gezellig met z’n allen de sneeuw in

Zondag

Tijd om mezelf weer even bij elkaar te rapen. Vandaag kregen we vrienden te eten dus dan moet er wel iets op tafel. Ik denk niet dat ik er mee weg kom om iedereen maaltijdsalade van de Albert Heijn voor te schotelen. Het eten gaat ook zowaar enigszins lukken. Maarten is Soeperhoofd (opperhoofd van de soepen) en heeft een hele lekkere cashewnotensoep gemaakt. Ik heb een grote salade gemaakt en een pasta met heel veel blauwschimmelkaas en room. We hebben ook de pepers uit ons groenteproject te drogen gehangen. Kunnen we over een paar weken/maanden onze eigen chilipoeder maken. En dan ga ik nu me klaar maken voor een avond vol gezelligheid met vrienden, eten, wijn en heel veel mooie reisplannen. Fijne zondag!!

20170122_181001

Zelfgemaakte croutons liggen te bakken in de oven

20170122_181055

Pijnboompitjes net geroosterd. Bleekselderij ligt klaar voor door de pasta.

20170122_181302

Een hele slinger met spaanse pepers. Binnenkort chilipoeder.

Never get so busy making a living that you forgot to make a life!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.