Voorbereidingen voor mijn Kenia en Oeganda werkreis; mijn werktas voor warme bestemmingen

Sinds half december ben ik niet meer voor mijn werk weg geweest. 18 december kwam ik terug van een zware week in de Balkan. Ik ben in 2016 minstens 50 keer met het vliegtuig opgestegen en heb 16 verschillende landen bezocht. Tijd voor wat rust, dus tot half januari staat er niks meer voor mij op het programma. Maar er moet natuurlijk wel een serie aan reizen voorbereid worden. Eerder konden jullie al lezen over wat ik eraan doe om veilig te blijven in Afrika. Vandaag het tweede deel van de voorbereidingen; wat zit er in mijn werktas wanneer ik voor een zakenreis naar zeer warm Afrika ga?

werktas internationale baan
Mijn geliefde werktas

Wat te doen in 40 graden?

Flop, flop, flop; ze zien me al aankomen met mijn slippers. Dus ja, ook als het 40 graden is, loop ik nog steeds op representatieve schoenen. Nu denk je natuurlijk meteen; maar dat is toch niet relaxt?

Nope, dat is het ook niet. Maar het leven van een moderne hippie met een baan bij een multinational gaat ook niet over rozen 😉

warme landen werkkleding slippers internationale baan
Met slippers aan op het lab bij mijn vorige baan

De beste tip die ik heb; neem (nette) slippers mee in je werktas. Als je de distributeur beter kent dan kun je in de stukken dat je in de auto zit of tijdens de lunch in ieder geval even snel je slippers aan trekken. Mijn klanten bevinden zich altijd in de buitenlucht, dus zodra ik bij een klant aan kom, gaan mijn dichte schoenen weer aan. Op zich vind ik dat ook helemaal niet erg als je ziet wat voor insecten (of giftige beesten) er af en toe langs komen lopen.

yellow orb weaver spin zuid afrika

Wat neem ik verder mee in mijn werktas tegen de hitte?

Met zulke hitte reis ik het liefste zo licht mogelijk. Als ik met mijn ogen knipper, breekt het zweet me al uit, dus hoe minder kilo’s hoe beter. Maar ik bezuinig nooit op deo 🙂
Deo helpt misschien niet tegen de hitte, maar helpt wel om ervoor te zorgen dat ik bij klanten niet naar een onbestendige zure sok ruik 😉

Wat betreft voorbereidingen op de hitte is er eigenlijk maar één ding waar ik niet zonder kan en dat is mijn waterfles. Met deze waterfles kan ik overal mijn fles bijvullen vanwege het supersonische NASA filter (lees in mijn blog over waterflessen hoe deze waterfles werkt en waarom je echt niet zonder kan als je veel reist) en dan droog ik hopelijk niet uit.

Ik zou willen dat ik koelelementen mee kon nemen in mijn handtas. Wanneer ik dan in de brandende zon sta met een klant kan ik die stiekem onder mijn kleren stoppen. Maar helaas. Ik heb zelden een vriezer op mijn hotelkamer, dus dat gaat het niet worden. Dan maar hopen dat ik met fantaseren over sneeuw wat af koel straks. Heel veel meer koeltips heb ik niet.

Wil je meer lezen over mijn voorbereidingen? Lees dan eens onderstaande blogs.