Winterdip; een persoonlijk verhaal over niet productieve dagen en lamlendigheid

Het is weer zo ver. Lamlendigheid is toegeslagen bij me. Ik heb een winterdip. Het is donker wanneer ik naar mijn werk ga. Het is donker wanneer ik naar huis ga. Het is donker wanneer ik bij mijn paard ben. Het leven wordt er donker van. Ik kan mezelf niet motiveren om ook maar iets productiefs te doen. Geen zin om te koken, geen zin om gezond te eten, geen zin om er op uit te gaan. Het liefst lig ik de hele dag in bed spelletjes te spelen op mijn telefoon. Maar ja, daar is de maatschappij niet echt op ingericht. En mijn leven trouwens ook niet. Daarbij denk ik niet dat ik heel veel vrolijker wordt van dagen slijten met mijn telefoon in bed. En mijn baas waarschijnlijk ook niet.

Stress winterdip kat
Stress

Maar wat dan?

lamlendig: bijv.naamw. lui, passief, futloos en zonder inspiratie beroerd, bedrukkend (Van Dale Woordenboek)

Als ik lamlendig ben, kan ik geen innerlijke motivatie vinden om er iets aan te doen. Impasse bereikt. Geen energie, en geen energie om dingen te doen die meer energie geven. En toch komt er op een gegeven moment weer zon. Misschien is het wel goed om af en toe gewoon lekker in een winterdip te zitten. Dan remt het leven wat af. Dan kan ik opladen voor de zomer. Dan kan ik me vervelen. En dan komen de mooiste ideeën. Starend naar het zolderraam wat helemaal ondergesneeuwd is, komen de ideeën voor de mooiste blogs in me op. Ik heb nog zo veel mooie plannen voor dit jaar. Kan ik daar van onder mijn dekbed lekker over fantaseren. Maar voor nu ga ik gewoon weer even verder met lamtakken.

deathtostock_creative-community6

En in plaats van anti-winterdip tips geef ik jullie mijn favoriete lamtak tips:

  • Laat de Albert Heijn al je favoriete eten bezorgen. Bestellen kun je lekker vanuit bed doen. En ze bezorgen tot in de keuken. Dan hoef je bijna niet je bed uit.
  • Kies vooral eten uit waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan.
  • Als je nog geen abonnement op Netflix hebt, neem er dan direct eentje.
  • Mijn absolute favoriet is het spelletje TwoDots voor op je mobiel. Net als Candy Crush Saga een nutteloos tijdverdrijf, maar wel een heel verslavende.
  • Zet de verwarming lekker hoog zodat je, wanneer je uit bed rolt om naar de wc te gaan, niet aan de wc-bril vast vriest.
  • Als je een partner hebt, sleur die dan gezellig een dag mee in je lamtakgedrag en ga gezellig samen lamtakken. Heb je geen partner, neem dan een heel dik kussen en doe net alsof. Een kussen heeft geen kriebelige baard, wil niet dat je drinken gaat halen en heeft geen mening over je Netflix keuzes 🙂
  • Staar uit het raam naar de wolken.