Moderne hippie musthave; One Line a Day dagboek

One line a day dagboek Wanderlust Arnhem

In Arnhem is een heel leuk nieuw winkeltje geopend; Wanderlust Arnhem. Je kunt natuurlijk wel raden dat toen ik daar langs liep, ik er wel naar binnen moest. Als moderne hippie en reisverslaafde laat ik een winkel met de naam Wanderlust niet aan me voorbij gaan. De winkel staat vol met van alles waar je echt niet zonder kunt ;). Van reisdagboeken tot super handige thermosflessen en van bijzondere wereldkaarten tot de perfecte lippen balsem. Uiteindelijk kwam ik naar buiten met het One Line a Day dagboek.

One line a day dagboek Wanderlust Arnhem
One line a day dagboek

Hoe werkt het One Line a Day dagboek?

Het dagboek bestaat uit 365 dagen/pagina’s. Elke bladzijde is één dag, bijvoorbeeld 1 januari. Je kunt 5 jaar achter elkaar je belevenissen op 1 januari opschrijven op die bladzijde. Elk jaar lees je dan terug wat je precies een jaar geleden (of 2 jaar geleden, of 3 of 4 jaar geleden) op die dag hebt gedaan.

Binnenkant dagboek Wanderlust Arnhem
Binnenkant dagboek

Over 365 dagen, wanneer ik mijn eerste jaar met schrijven erop heb zitten, wordt elke dag een trip-down-memory-lane. Ik ben niet echt een dagboek mens. Waarschijnlijk omdat schrijven me altijd te lang duurde. Ik kan veel sneller typen dan schrijven en heb er simpelweg geen geduld meer voor om nog iets met de hand te schrijven. Het schrijven van kerstkaarten is al een hele opgave (waar ik dus ook al jaren mee gestopt ben). Maar dagboeken zijn wel altijd leuk om je hersenspinsels van vroeger in terug te lezen. Als ik elke dag maar een paar regels schrijf, dan moet ik dat toch vol kunnen houden? Laat dat dan mijn enige goede voornemen zijn voor 2017 (en 2018, 2019, 2020 en 2021).

UPDATE: ik ben in 2019 al gestopt met het bijhouden van dit dagboek. Wederom een project wat niet aan mij besteed was. Gelukkig heb ik de weekoverzichten van mijn blog nog ter herinnering.

Waar ging ik verder mee naar buiten?

Ze verkopen ook ‘brieven aan …’.
Maarten heeft een heel schattig nichtje. Elk jaar wil hij haar een brief schrijven die ze dan op haar 18e allemaal mag lezen. Naast brieven aan een baby,  zijn er ook ‘brieven aan je vader/moeder’, ‘letters to my future self’, en nog veel meer.

Wanderlust Arnhem
Letters to my baby

Oh, ze hebben trouwens ook nog van alles met My Little Pony 🙂

2 thoughts on “Moderne hippie musthave; One Line a Day dagboek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.