Weekoverzicht #2 – kantoor, winter en reisvoorbereidingen

Eindelijk sneeuw

Een fijne kantoorweek waarbij ik vooral heel vaak laat op kantoor kwam aanwaaien omdat Maarten naar Singapore is vertrokken. Ook een week waarin ik voornamelijk uit plastic bakjes heb gegeten (salade hoor 😉 ) omdat ik ook geen zin had om te koken. En een week waarin ik helemaal enthousiast aan het bloggen ben geslagen. Na de eerste stress van de overweldigende hoeveelheid informatie op internet over bloggen, heb ik het nu maar opgegeven om er wegwijs uit te worden en ben ik eerst maar eens begonnen met mijn verhalen voordat ik me weer druk ga maken om DA waarde, SEO en nog wat andere afkortingen.

weekoverzicht digital nomad

Weekoverzicht

Maandag

Maandag op kantoor begon als een actiefilm. Nou ja, een beetje dan. Bij het gebouw van de buren kwam er politie aangereden met twee eenheden die een man arresteerden op de parkeerplaats. Dan word ik toch nieuwsgierig wat daar aan de hand is. De man zelf bleek bij nadere inspectie een dikke, kalende man met een brilletje, dus geen idee wat voor criminaliteit ik uit deze persoonsomschrijving af zou kunnen leiden. Hij leek me nog wel het type wat per ongeluk een gestolen auto heeft gekocht. Zo iemand die altijd pech lijkt te hebben in het leven en waar alles eeuwig tegen zit. Helaas zullen we het nooit weten. Ik vond het iets te ver gaan om bij het gebouw van de buren na te vragen wat er precies aan de hand was.

Politie bij de buren

Politie bij de buren

Maandag was ook de dag waarop ik buiten heb geslapen als test van mijn uitrusting voor Kirgizië. Het was niet per se een comfortabele activiteit, maar wel eentje die me gerust heeft gesteld dat ik die reis redelijk zal kunnen slapen bij lage temperaturen. En ik ben niet ziek geworden van mijn hele nacht in de kou en wind liggen (yeah, immuun systeem).

Dinsdag

Maarten vertrekt naar Singapore. Vanaf nu heb ik twee weken het huis alleen. Ongezellig maar ook wel lekker rustig. Kan ik de hele tijd slechte Netflex series kijken, op de meest idiote tijden eten en altijd met de auto naar mijn werk (4 km verderop, yep, ik weet het, maar nu het winter is, is dat af en toe best fijn om niet als mummie ingepakt weer en wind te moeten trotseren op de fiets). In de avond ben ik langs gegaan bij het vrijwilligersproject waar ik aan mee werk. Ik help een gehandicapte man om zijn leven weer wat op orde te krijgen na het overlijden van zijn vrouw een jaar geleden. Over het algemeen betekent dat ouwehoeren over werk, helpen met zijn ipad en laptop en Wordfeud spelen (ja er zijn nog steeds mensen die dit doen).

Woensdag

Zonder Maarten heb ik geen wekker en ben ik te lui om op mijn telefoon mijn wekker te zetten. Gevolg; ik kwam twee uur later dan gebruikelijk op mijn werk aan. Voor het eerst dat ik als laatste het kantoor binnen gewaggeld kwam. Laat naar kantoor, betekend ook laat naar huis dus daardoor liep mijn hele avondplanning met paardrijden ook weer in de soep en is mijn pony de nacht in gegaan zonder een dikke knuffel van mij. Ik heb wel onze voorraad noten aangevuld zodat we als ontbijt weer een goed gevulde yoghurt kunnen maken.

Lekkere noten voor in de yoghurt

Lekkere noten voor in de yoghurt

Donderdag

Het was ijdele hoop om te denken dat ik uit mezelf op tijd wakker wordt. Ook vandaag weer laat op mijn werk aan komen waaien. Ik heb wel een heel mooi dashboard voor mijn distributeurs in elkaar gezet zodat ik nu perfect per distributeur kan monitoren hoe ver ze op weg zijn met hun target. Aan het eind van de dag de winterse kou getrotseerd om gezellig met mijn paard te gaan wandelen. Wanneer ik in Nederland ben, ga ik elke dag naar mijn paard, maar ik merk dat ik in de winter toch af en toe een dag over sla. Hopelijk is het snel weer wat langer licht zodat we weer samen het bos in kunnen. Ze staat nu ’s nachts op stal en overdag met de hele kudde buiten. Voor mij relaxt dat ik haar niet in het donker hoef te zoeken. En dan kunnen we samen wat luieren op stal en al liggend eten.

pony slapen in stal

De allerliefste pony

Vrijdag

Wakker worden met sneeuw. In de achtertuin was het nog helemaal wit. Beetje jammer van de om geknakte kerstboom. Maar aan de voorkant van het huis was het één grote slushpuppy (dat drankje van vroeger wat in van die ronddraaiende automaten zat, of ben ik nu te oud dat ik naar slushpuppy verwijs?). Het is ook nooit goed met het weer in Nederland. Op sneeuwdagen als deze zou ik het liefst in de middle-of-nowhere wonen. Dan is er nog niemand die in de sneeuw heeft gelopen en heb ik alles voor mij (het onderwerp ‘delen’ heb ik overgeslagen op de kleuterschool zoals je wel merkt 😉 ). Maar ja, ik woon in de stad, dus helaas moet ik sneeuw delen en lijdzaam zien hoe wit veranderd in bruin en zwart.
De verhuisstress op mijn werk is voorbij. We zijn op onze eindbestemming aan gekomen. Nu moet ik nog helemaal mijn draai gaan vinden. Yep, heel neurotisch. Maar als ik eenmaal geïnstalleerd bent op een plek, kan ik niet ineens wennen aan een andere bureau-indeling. Misschien moet ik maar een plant op mijn bureau zetten om een beetje bosgevoel te creëren.

Eindelijk sneeuw

Eindelijk sneeuw

Zaterdag

Een tweede poging voor de Nieuwjaarsrit die we eigenlijk vorige week al wilden doen. Volgens mij rust er een vloek op. Ook deze zaterdag werd er sneeuw en regen voorspelt. Maar we zijn gegaan en het was erg gezellig. Het was fantastisch weer en we hebben als een stel kippen al kakelend door de bossen gereden. De meeste paarden zullen wel wat gehoorbeschadigingen opgelopen hebben. Na de rit moesten we natuurlijk thee leuten, thee leuten en nog meer thee leuten en dan is de dag al weer bijna voorbij. Gelukkig was er nog tijd genoeg om op Netflix verder te gaan met mijn slechte series.

paardrijden in de sneeuw

Verlate nieuwjaarsrit

Zondag

Mijn pony is helemaal gek van sneeuw. Elke sneeuwberg moet kapot en met de grond gelijk gemaakt worden. En dus hebben we daar onze halve middag mee gevuld. Uren hebben we door het bos geslenterd op zoek naar bergen sneeuw, eikels en blaadjes. Wat moet het leven toch fijn zijn als je je alleen maar druk hoeft te maken over of de sneeuwberg wel plat genoeg is.

Sneeuw grondwerk paard

Weekend is always a good idea!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.