Hoe bereidt je een reis naar Oeganda en Kenia voor?

Mijn werkgebied is Oost-Europa en Sub-Sahara Afrika. Twee totaal verschillende regio’s met elk zijn eigen uitdagingen. Zo wordt Afrika over het algemeen als minder veilig gezien. Op zich is dat wel terecht. Afrika is nou eenmaal geen Europa. Maar je hoeft je daarom nog steeds zeker niet onveilig te voelen in landen als Kenia en Oeganda.

Ik reis altijd alleen voor mijn werk, ook naar Afrika.

Hoe bereid ik me dan voor op een reis naar Kenia/Oeganda?

  • Ik meld me aan bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op deze site van het Ministerie kun je je aanmelden en aangeven waar je wanneer bent en wie er gebeld moet worden in geval van nood. Mocht er dan onverwachts iets gebeuren in een land, zoals een natuurramp of terroristische aanslag (of een olifant die op je auto gaat zitten), dan weet het Ministerie dat je daar bent en komen ze je (hopelijk) ophalen.
Olifant met auto zuid afrika
Een ramp als deze bijvoorbeeld
  • Via mijn afspraken doe ik navraag naar een goed hotel. Zij kennen de stad/regio veel beter en kunnen mij veel meer vertellen over de lokale situatie.
  • Omdat ik alleen reis, slaap ik in Afrika het liefst in een hotel met restaurant. Mochten mijn afspraken dan pas laat afgelopen zijn, dan heb ik altijd de keuze om niet meer in het donker de stad in te gaan op zoek naar een restaurant.
  • Ik vermijd reizen in het donker. Er is nauwelijks verlichting. Mensen en vee lopen overal en nergens dus autorijden is best gevaarlijk. En bewegwijzering moet zijn weg nog vinden naar Afrika.
  • Uiteraard ben ik als moderne hippie gevaccineerd en sleep ik in Malaria gebieden mijn pillen mee. In de stad doe ik dit trouwens niet. Geen idee of dat verstandig is of niet, maar ik kom er eigenlijk nooit muggen tegen.
  • En het belangrijkste van allemaal; ik check hoe mooi het weer daar is 🙂

Wil je meer lezen over reizen als vrouw alleen of over reizen naar Oeganda en Kenia? Check dan onderstaande blogs:

koeien in Kenia