Ontslagen? De eerste werkdag van het nieuwe jaar

2017 is officieel van start gegaan! 2 januari is het weer tijd om naar mijn werk te gaan. Gelukkig werk ik op fietsafstand wanneer ik in Nederland ben. 4 km door weer en wind, niet altijd even fijn, maar ook perfect om de beste ideeën te laten ontstaan. Helaas is 2 januari niet een al te beste dag. Regenpakken dag, verstand op nul en de fietsrit zo kort mogelijk maken.

Ontslagen?

Iets te laat kom ik binnen waaien. Normaal werk ik het liefst vroeg zodat ik in alle rust aan de dag kan beginnen voordat mijn collega’s uit de file gerold komen. Helaas is me dat op 2 januari slecht gelukt. Nieuwjaars-kantoordagen zien er bij mij als volgt uit; email wegwerken, nieuwjaarswensen voor iedereen, proberen je arm gestrekt te houden zodat die enge collega je niet zoent (niet gelukt helaas), puinhopen op mijn bureau van de pre-vakantiestress opruimen, waarschijnlijk wat jullie ook allemaal hebben gedaan. Of althans dat was de bedoeling.

Ik kwam de verdieping op lopen en mijn kantoor was leeg gehaald en mijn spullen stonden op de gang. Ontslagen? Hadden ze me dan niet moeten informeren?

Ineens zie ik ook de dozen van mijn collega’s staan. Na een rondje over de verdieping blijken ze iedereen te gaan verhuizen. Het besluit is gevallen tussen kerst en oud & nieuw en is ook maar meteen uit gevoerd. Dus niemand weet iets en we lopen allemaal een beetje rond ons af te vragen waar we heen moeten. Ik hoop niet dat de rest van mijn jaar zo wordt. Ik houd van nieuwe avonturen, maar ben erg gehecht aan de inrichting van mijn werkplek.

Nieuwe avonturen

Een nieuwe werkweek betekend voor mij ook beginnen met het voorbereiden van mijn volgende werktrip; Oeganda/Kenia. Tickets zijn al geboekt, nu nog een visum, hotels en afspraken met de distributeurs en NGO’s regelen. Ik heb er echt ontzettend veel zin in. Oeganda ben ik nog niet eerder geweest. Zoals bij elke reiziger trekt de spanning van een nieuwe bestemming aan me zoals een koelkastmagneet in de souvenirshop  op mijn koelkast. Zambia (1).jpg